reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Agnieszko12- uwazam ze to nie ma znaczenie czy czujesz sie tak samo czy inaczej niz w pierwszej ciązy....plec moze byc inna!!!!
Czesto mawiaja tez ze przy dziewczynce kobieta wyglada niekorzystnie a przy chlopcu promienieje....moim zdaniem to przypadek, poniewaz mojego męza siostra miala odwrotnie..i kolezanka ktora ma dwie corki w jednej ciązy niekorzystnie w drugiej korzystnie...wiec jak to sie ma do płci.? Nijak...
Ja generalnie nie wierze w zadne takie ze jak chce slodkie to lala jak kwasne, slone to Boy....choc jesli mialabym uwierzyc w cokolwiek to juz predzej w te slodkie i slone poniewaz taka dieta jest przy planowaniu konkretnej plci.....
a kształty brzucha i te inne to dla mnie smiech na sali...no ale oczywiscie jesli ktoś w to wierzy to szanuje jego poglady :))))
Aga oczywiscie mozesz miec drugiego syna ale nie dlatego ze czujesz sie identycznie jak w pierwszej ciązy a dlatego ze serduszkowalas blisko owulki..i tyle
Choc jasna sprawa ze kciuki zaciskam za Laleczkę :))))

reklama
hej dziewczynki:-)
wróciłam z pracy i zaraz będę Was nadrabiać:-)
no chyba ,że mi jakiś szybki skrót napiszecie:-D:-)
ale napiszcie chociaż jak tam Medio?, urodziła?

Witam:))
Tez jestem ciekawa jak tam Medio..ale Ania obiecala jak tylko bedzie miala jakies wiesci zaraz nam napisze:tak: ..wiec musimy sie uzbroic w cierpliwosc;-):tak:
Ja nie mam za wiele czasu jakos ostatnio..ale Was KOchane podczytuje i sciskam kciuki mocno..:rofl2:
Pozdrawiam i caluje wszystkie i kazda z osobna:-);-)
BUZIACZKI:)))

no tak ...to by w sumie potwierdzało regułe ze po owulce dziewuszka ....ale to chyba ryzykowne co????
tak czy tak ja Ci zazdroszcze ze sie córcie udało :-)

ryzykowne, nie ryzykowne, mi chyba bardziej zalerzało na dziecku niz na płci, choc wolałabym parke bedę sie cieszyc z tego co bedzie :-) - tak naprawde testy owu nie wskazują dokładnie dnia owulki równie dobrze mogła byc w 15 jak i 16dc.....może monitoring jest dokladniejszy...a pozatym jest tyle czynników determinujących płeć, by spelnic wszystkie trzeba miec wielkie szczęście...

Pixella mysle ze najwazniejszy czynnik to okreslic w miare najdokladniej dzien owulki....jesli serduszkowala bys 4 dni przed owu...na chlopca nie ma wtedy szans bo chromosomy męskie tyle nie zyją...co najwyzej nie bylo by ciązy....lub dziewczynka.
Niby chlopca w owulkę ale i z tego czasem kobietki wychodzą wiec cięzko to przewidziec wszytsko. Jedyne co monitoring!!!
kiedys myslalam ze na chlopca łatwiej...ale chyba jednak nie....
znowu na dziewczynkę..potrzeba cierpliwosci...bo czasem serduszkując 4 dni przed owu..nie zachodzi sie w ciąze...a 3 dni przed bywa ze i chlopak sie trafia...ehhhh

poczytałam:-)ale naskrobałyście przez te parę dni:-)
Magarittko oj objadam się kochana na te święta:-)najpierw u rodziców potem u teściów, pupa urosła:-D:-)
a jak u Ciebie słonko? kiedy odwiedzisz nasz kraj?
Kiki już po 16`stej:-) jak tam po wizycie u gina? co powiedział?:-)
Sylwia no to czekamy na wieści o Medio od Ani, kurcze jakoś się denerwuję, mogłoby byc już coś wiadomo
Czarodziejka ja też winka popiłam:-) pyszniutkie było:-), a filmik rewelacja, oglądałam go chyba z 15 razy:-)
Lolitka mnie się też jakoś wydaje, że dziewczynki jakoś łatwiej wychodzą:-) może dlatego, że mam właśnie dwie i celuje w chłopczyka:-)
Kicia nie pijesz kawki w ogóle czy tylko tak teraz?, jak się czujesz kochana?
Bershka kobieto!! pisz nam tu wynik:-)
Agnieszka witam cieplutko:-) jak po świętach?:-)
Asus jak samopoczucie i maluszek?:-)
Anufifi kochana co się dzieję?!?!:-( co za cholerstwo Ci się przypałętało:-( będzie dobrze słonko, wiara czyni cuda:-)
Ania pisz nam kochana co u Medio:-)
Pixella pozdrawiam poniedziałkowo:-)

a ja kochane moje wróciłam, chyba jakaś taka szersza niż przed świętami:-D:-) i wiecie co, drugi dzień spóźnia mi się @, wiem ,że to niemożliwe, bo owu u mnie nie było, ale jakaś taka mała iskierka:-) echhh pewnie przyjdzie opóźniona i nie proszona:-)

Tydzien nie zagladalam i takie zmiany, tyle sie wydarzylo... Teraz z niecierpliwoscia czekam na dobre wiadomosci!!! Medio, to juz pewnie trzyma Karolka w ramionach:happy: Bershka napisz jak tam wynik!

Kochane nie zalamujcie sie, czasami wszystko wskazuje na porazke, a w istocie okazuje sie sukcesem, czasami Ktos za nas wybiera odpowiedni moment..

Kicia, ale Ci dobrze. ja sie mecze nadal z mdlosciami. Maz mowi, ze jem juz tyle co Madzia, ale nie dam rady inaczej. Dzis nawet Mala polowe mojego sniadania zjadla.
Jeszcze nie wiemy jaka bedzie plec dzidzi i szczerze mowiac nie martwi mnie to,nawet juz przyzwyczailam sie do mysli, ze moze bedzie druga coreczka. Jedyny problem mam z imieniem, bo nie mam zadnej koncepcji, ale mam jeszcze sporo czasu na myslenie:-)

Zmykam pokrecic sie po domu. Zajrze pozniej. Pa

reklama
Do góry