reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

aljul
, w razie co chętnie pomogę z eBay. Warto sprawdzić poziom D3, zwłaszcza jeśli są jakieś problemy z sercem i anemią.

zakręcona
, ale śliczne zdobycze dla syneczka!

Elle
, u Ciebie były prawdopodobnie aż (albo prawie :-)) 3 dni odstępu, trzymam jednak mocno kciuki by żołnierze dali radę :-) (plemniki mojego M niestety nawet 2 dni nie przeżywały :-( ...no ale słabe nasienie sprzyja poczęciu córeczki).

małe liski, tak zerkam na Twoje wyniki w stopce i super jesteś przygotowana, wszystko zapięte na ostatni guzik :-) No jasne, że masz szanse na córcię, zbicie z 5 do 4-4,5 to pikuś. Niestety suplementy wapniowe i magnezowe mogą podwyższać pH:

If you are in an acidic state, anytime you introduce minerals into the body, it will work to increase your blood pH back to a healthy level. Your body cannot survive in an acidic state so it will fight to stay balanced. Most of the research out there supporting swaying is linked to diet- consumption of calcium for girls and avoiding salt for a girl are key. Your internal pH is really going to stay balanced.

Podobno jednak ważniejszy jest poziom minerałów jak samo pH, nabiał ma często w sobie niestety mnóstwo sodu, tłuszczu i protein (a to sprzyja chłopcu), lepiej więc nie rezygnować z suplementów.

Ana, no to dlatego suwaczki źle Ci liczą, przesuń sobie w suwaczku termin ostatniej @ na 3 kwietnia to powinien dobrze liczyć :-)

Vivienka, Duphaston to dydrogesteron i nie ma wpływu na tempki oraz nie jest wykrywany przy badaniu poziomu progesteronu w krwi, do tego wchłania się dużo lepiej jak Luteina, wg mnie jest lepszy, są to tabletki do łykania. Owulka pasuje mi w sobotę wieczorem lub z soboty na niedzielę. Na enpr samemu wstawia się owulkę, dla mnie był to plus :-)

reklama
Piranho dziekuje :* :* kochana a ja czekam ja glupia na wyznaczenie przez enpr owu, haha czyli zaznaczyc sobie owu na sobote tak?
Jak i gdzie to sie zaznacza?
Co do progeteronu w tabl mam tylko utrogest z DE i luteine obydwa niestety dopochwowe.Na opakowaniu tego utrogestu pisze w skladzie 3-sn-Phosphatidyl z soji:eek: z tego mam 20tabl Co wedlug ciebie powinnam brac?

Vivienka tempka w górze więc kciuki zaciśniete za małego yy :-) wiesz że ja mam też pełno kremowego śluzu a najwięcej go było dzień po owulce... tylko że nie jest on taki mętny a raczej biały kremowo-rozciągliwy :baffled: to już w ogóle dziwne, ale nie nakręcam się na nic bo ostatnio się za dużo nakręcałam a ciąży nie było :sorry:
Piraniu właśnie nie wiem jak to z tą moją owulką bo śluz kremowy pojawił się w niedziele od godz 14 czyli wydaje mi się że owulka mogła być w sobotę w nocy lub w niedzielę rano... nie czułam tym razem nic :-( wtedy byłoby 2-2,5 dnia odstępu i znając szczęście albo wybiłam wszystkie żólnierzyki albo m ma je słabe i nie przeżyły (tak jak u Ciebie). okaże się za tydzień, bo już mam obrany plan na nowy cykl ;-)

Kochane, melduję się, znowu nie mam w ogóle czasu na pisanie, ale zaglądam codziennie z telefonu, nawet w podróży, żeby wiedzieć co się u Was dzieje

Zakrętko, ale zazdroszczę Ci tej umiejętności wygrzebywania skarbów w lumpkach, musisz chyba dla nasz szkolenie zrobić ;)
napisz proszę na forum jakich kosmetyków używasz do włosów, sprzedam patenty mojej siostrze

Aljul ale zdolniacha z Ciebie, ja jestem fanką słodyczy, więc na te torty ślinka mi cieknie!

Kiruniu
, jak tam? ściskam mocno i caly czas myślę o Tobie

Nusia, jutro Olcia wraca? pewnie nie możesz się już doczekać kochana, co?

a u mnie of wyznaczył owulkę na 9dc, a jestem prawie pewna, że była te kilka dni później, wtedy akurat wyjeżdżałam o 4 rano i nie mierzyłam tempki. i tak się zastanawiam, czy wtedy miałam spadek temperatury i owulację, czy faktycznie 1 faza trwała tylko 9 dni...
Piraniu, nie za krótka ta 1 faza?
a w ogóle śliczniutki ten Twój kotek, do zacałowania i zaprzytulania

hej dziewczyny :)
czytam Was cały czas ale już powoli łapie mnie stres więc ciężko mi się skupić ;p ja czekam na moją poniedziałkową wizyte u lekarza...
Piranha - podobno dzieci dziedziczą inteligencje po mamie więc nic dziwnego, że Twoje dzieci takie mądre :) ja tam wcale nie jestem zaskoczona ;p
dziewczyny trzymam kciuki za Wasze testowanie - łapcie dziewczyny fluidki - jeszcze mogę je wysyłać ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vivienka, szczerze powiedziawszy już nie pamiętam gdzie to się zaznaczało a moje konto tam już nie działa :-(, na pewno dziewczyny pomogą. Z tego co wiem to Utrogestan to czysty progesteron, też będzie zatem działać na tempki i będzie wykrywany w badaniu krwi.

Elle, może jak raz jakieś iksy dadzą radę, za to mocno trzymam kciuki :-)

lilly, zdarza się tak krótka FF ale wg mnie owulka była później, po owulacji raczej nie pojawia się już śluz R. Ja bym stawiała na owulkę w 12-13 dc :tak:

Marchew
, ależ komplemenciora mi strzeliłaś :-), dzięki kochana :-* Jejku, meta tuż tuż, nie dziwię się, że są już emocje, daj koniecznie znać po wizycie i wygłaskaj przez ściany M-1 swojego synka ode mnie :-)

Piraniu dziekuje za wsparcie i wiare w iksy mojego m :-D chcialabym zeby jakis przetrwal bo moj m powoli zaczyna sie buntowac jesli chodzi o diete i suplementy mimo ze teraz lekko diete odpuscilismy po owulacji bo ja te juz mam dosyc od lutego :sorry:
Oczywiscie trzymam kciuki za Was wszystkie :tak:

Pirahniu :* :-) jeszcze mi powiedz, chciałabym się upewnić - czy dobrze robię ( w sensie starań dziewczynkowych), że mocno ograniczyłam węglowodany na rzecz białka, a m. w ogóle nie je węglowodanów - same białkowe produkty? pytanie a propos właśnie tych protein. przepraszam cię, ale jest coraz większy stres przed staraniami i wszystkie info już mi się mieszają, ...czuję że nic nie wiem i nie jestem do tych starań w ogóle przygotowana :) ..stan jak przed maturą :) i jeszcze kochana jakbyś mogła zerknąć na mój wykres i ocenić kiedy była owu. Badanie usg z 13 dc:

prawy jajnik z pęcherzykiem 18mm x 16 mm x 12 mm objetość 1,8 cm3 (...podobno z prawego jajnika tylko chłopcy są :))?)

pobolewania jajnika prawego i też troche lewego miałam w sobotę wieczorem, w niedzielę i w poniedziałek. Nie miałam tego charakterystycznego bólu owu. Dla mnie owu była albo w sobotę wieczorem, albo w niedzielę

Lilly
kiedy zaczynacie starania :)?

Kiraa ja też o Tobie myślę i ściskam wirtualnie

Marchew będziemy tutaj wszystkie kciuki trzymały - za szybki sprawny poród

Vivienka wrzucam na szybko zdjęcie na grupę, takie troche średniej jakości bo męża nie ma w domu i sama sobie z telefonu robiłam, ja nie umiem, chodzi o pokazanie koloru, ale w świetle nie widać tak dobrze jak w świetle dziennym. Są delikatne i nie rzucają sie jakos mocno w oczy
W przedszkolu fajnie, dostaliśmy serduszka i takie rzeźbione złote rybki od naszych dzieciaczków. Wcześniej byłam u gina na nfz i wiecie co bardzo ok lekarka zrobiła cytologie i usg, pytam jej czy ja nie za stara na drugie a ona do mnie w pani wieku niektórzy myśla dopiero o pierwszym, a tak wogóle to mam myślec pozytywnie i dać na luz, także dość pozytywnie i fajnie mnie nastawiła :-)

reklama
Elle ja mialam dokładnie taki sam sluz kremowy-bialy i rozciagliwy i bylo go bardzo duzo. Troche mnie to niepokoilo bo nigdy tak nie mialam.Ale widze ze nie jestem sama.

Piranho dziekuje ci zlota kobieto :* czyli nie oplaca sie badac progesteronu skoro i tak wynik będzie z fałszowany :(

marchew spotkanie z synkiem juz tuż tuż. Ach jak sie ciesze dla ciebie ♡
Jak slonce z twoimi skurczami czym wkoncu sobie pomoglas?
Masz juz przepowiadajace bolace skurcze co jakis czas?

Do góry