reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

aljul
, w razie co chętnie pomogę z eBay. Warto sprawdzić poziom D3, zwłaszcza jeśli są jakieś problemy z sercem i anemią.

zakręcona
, ale śliczne zdobycze dla syneczka!

Elle
, u Ciebie były prawdopodobnie aż (albo prawie :-)) 3 dni odstępu, trzymam jednak mocno kciuki by żołnierze dali radę :-) (plemniki mojego M niestety nawet 2 dni nie przeżywały :-( ...no ale słabe nasienie sprzyja poczęciu córeczki).

małe liski, tak zerkam na Twoje wyniki w stopce i super jesteś przygotowana, wszystko zapięte na ostatni guzik :-) No jasne, że masz szanse na córcię, zbicie z 5 do 4-4,5 to pikuś. Niestety suplementy wapniowe i magnezowe mogą podwyższać pH:

If you are in an acidic state, anytime you introduce minerals into the body, it will work to increase your blood pH back to a healthy level. Your body cannot survive in an acidic state so it will fight to stay balanced. Most of the research out there supporting swaying is linked to diet- consumption of calcium for girls and avoiding salt for a girl are key. Your internal pH is really going to stay balanced.

Podobno jednak ważniejszy jest poziom minerałów jak samo pH, nabiał ma często w sobie niestety mnóstwo sodu, tłuszczu i protein (a to sprzyja chłopcu), lepiej więc nie rezygnować z suplementów.

Ana, no to dlatego suwaczki źle Ci liczą, przesuń sobie w suwaczku termin ostatniej @ na 3 kwietnia to powinien dobrze liczyć :-)

Vivienka, Duphaston to dydrogesteron i nie ma wpływu na tempki oraz nie jest wykrywany przy badaniu poziomu progesteronu w krwi, do tego wchłania się dużo lepiej jak Luteina, wg mnie jest lepszy, są to tabletki do łykania. Owulka pasuje mi w sobotę wieczorem lub z soboty na niedzielę. Na enpr samemu wstawia się owulkę, dla mnie był to plus :-)

reklama
Piranho dziekuje :* :* kochana a ja czekam ja glupia na wyznaczenie przez enpr owu, haha czyli zaznaczyc sobie owu na sobote tak?
Jak i gdzie to sie zaznacza?
Co do progeteronu w tabl mam tylko utrogest z DE i luteine obydwa niestety dopochwowe.Na opakowaniu tego utrogestu pisze w skladzie 3-sn-Phosphatidyl z soji:eek: z tego mam 20tabl Co wedlug ciebie powinnam brac?

Vivienka tempka w górze więc kciuki zaciśniete za małego yy :-) wiesz że ja mam też pełno kremowego śluzu a najwięcej go było dzień po owulce... tylko że nie jest on taki mętny a raczej biały kremowo-rozciągliwy :baffled: to już w ogóle dziwne, ale nie nakręcam się na nic bo ostatnio się za dużo nakręcałam a ciąży nie było :sorry:
Piraniu właśnie nie wiem jak to z tą moją owulką bo śluz kremowy pojawił się w niedziele od godz 14 czyli wydaje mi się że owulka mogła być w sobotę w nocy lub w niedzielę rano... nie czułam tym razem nic :-( wtedy byłoby 2-2,5 dnia odstępu i znając szczęście albo wybiłam wszystkie żólnierzyki albo m ma je słabe i nie przeżyły (tak jak u Ciebie). okaże się za tydzień, bo już mam obrany plan na nowy cykl ;-)

Kochane, melduję się, znowu nie mam w ogóle czasu na pisanie, ale zaglądam codziennie z telefonu, nawet w podróży, żeby wiedzieć co się u Was dzieje

Zakrętko, ale zazdroszczę Ci tej umiejętności wygrzebywania skarbów w lumpkach, musisz chyba dla nasz szkolenie zrobić ;)
napisz proszę na forum jakich kosmetyków używasz do włosów, sprzedam patenty mojej siostrze

Aljul ale zdolniacha z Ciebie, ja jestem fanką słodyczy, więc na te torty ślinka mi cieknie!

Kiruniu
, jak tam? ściskam mocno i caly czas myślę o Tobie

Nusia, jutro Olcia wraca? pewnie nie możesz się już doczekać kochana, co?

a u mnie of wyznaczył owulkę na 9dc, a jestem prawie pewna, że była te kilka dni później, wtedy akurat wyjeżdżałam o 4 rano i nie mierzyłam tempki. i tak się zastanawiam, czy wtedy miałam spadek temperatury i owulację, czy faktycznie 1 faza trwała tylko 9 dni...
Piraniu, nie za krótka ta 1 faza?
a w ogóle śliczniutki ten Twój kotek, do zacałowania i zaprzytulania

hej dziewczyny :)
czytam Was cały czas ale już powoli łapie mnie stres więc ciężko mi się skupić ;p ja czekam na moją poniedziałkową wizyte u lekarza...
Piranha - podobno dzieci dziedziczą inteligencje po mamie więc nic dziwnego, że Twoje dzieci takie mądre :) ja tam wcale nie jestem zaskoczona ;p
dziewczyny trzymam kciuki za Wasze testowanie - łapcie dziewczyny fluidki - jeszcze mogę je wysyłać ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vivienka, szczerze powiedziawszy już nie pamiętam gdzie to się zaznaczało a moje konto tam już nie działa :-(, na pewno dziewczyny pomogą. Z tego co wiem to Utrogestan to czysty progesteron, też będzie zatem działać na tempki i będzie wykrywany w badaniu krwi.

Elle, może jak raz jakieś iksy dadzą radę, za to mocno trzymam kciuki :-)

lilly, zdarza się tak krótka FF ale wg mnie owulka była później, po owulacji raczej nie pojawia się już śluz R. Ja bym stawiała na owulkę w 12-13 dc :tak:

Marchew
, ależ komplemenciora mi strzeliłaś :-), dzięki kochana :-* Jejku, meta tuż tuż, nie dziwię się, że są już emocje, daj koniecznie znać po wizycie i wygłaskaj przez ściany M-1 swojego synka ode mnie :-)

Piraniu dziekuje za wsparcie i wiare w iksy mojego m :-D chcialabym zeby jakis przetrwal bo moj m powoli zaczyna sie buntowac jesli chodzi o diete i suplementy mimo ze teraz lekko diete odpuscilismy po owulacji bo ja te juz mam dosyc od lutego :sorry:
Oczywiscie trzymam kciuki za Was wszystkie :tak:

Pirahniu :* :-) jeszcze mi powiedz, chciałabym się upewnić - czy dobrze robię ( w sensie starań dziewczynkowych), że mocno ograniczyłam węglowodany na rzecz białka, a m. w ogóle nie je węglowodanów - same białkowe produkty? pytanie a propos właśnie tych protein. przepraszam cię, ale jest coraz większy stres przed staraniami i wszystkie info już mi się mieszają, ...czuję że nic nie wiem i nie jestem do tych starań w ogóle przygotowana :) ..stan jak przed maturą :) i jeszcze kochana jakbyś mogła zerknąć na mój wykres i ocenić kiedy była owu. Badanie usg z 13 dc:

prawy jajnik z pęcherzykiem 18mm x 16 mm x 12 mm objetość 1,8 cm3 (...podobno z prawego jajnika tylko chłopcy są :))?)

pobolewania jajnika prawego i też troche lewego miałam w sobotę wieczorem, w niedzielę i w poniedziałek. Nie miałam tego charakterystycznego bólu owu. Dla mnie owu była albo w sobotę wieczorem, albo w niedzielę

Lilly
kiedy zaczynacie starania :)?

Kiraa ja też o Tobie myślę i ściskam wirtualnie

Marchew będziemy tutaj wszystkie kciuki trzymały - za szybki sprawny poród

Vivienka wrzucam na szybko zdjęcie na grupę, takie troche średniej jakości bo męża nie ma w domu i sama sobie z telefonu robiłam, ja nie umiem, chodzi o pokazanie koloru, ale w świetle nie widać tak dobrze jak w świetle dziennym. Są delikatne i nie rzucają sie jakos mocno w oczy
W przedszkolu fajnie, dostaliśmy serduszka i takie rzeźbione złote rybki od naszych dzieciaczków. Wcześniej byłam u gina na nfz i wiecie co bardzo ok lekarka zrobiła cytologie i usg, pytam jej czy ja nie za stara na drugie a ona do mnie w pani wieku niektórzy myśla dopiero o pierwszym, a tak wogóle to mam myślec pozytywnie i dać na luz, także dość pozytywnie i fajnie mnie nastawiła :-)

reklama
Elle ja mialam dokładnie taki sam sluz kremowy-bialy i rozciagliwy i bylo go bardzo duzo. Troche mnie to niepokoilo bo nigdy tak nie mialam.Ale widze ze nie jestem sama.

Piranho dziekuje ci zlota kobieto :* czyli nie oplaca sie badac progesteronu skoro i tak wynik będzie z fałszowany :(

marchew spotkanie z synkiem juz tuż tuż. Ach jak sie ciesze dla ciebie ♡
Jak slonce z twoimi skurczami czym wkoncu sobie pomoglas?
Masz juz przepowiadajace bolace skurcze co jakis czas?

Do góry