reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Halo halo u mnie dzis kolejny piekny dzionek :-):-)

Jutro ma sie pogoda pogorszyc dlatego czekam az mi sie corcia obuszi i mykamy na dworek.

WITAM nowe staraczki,

Piranho dziekuje za zwoje slowa otuchy.. mam taka nadzieje ze kiedys wkoncu ta owu zawita..
ale jakos juz teraz luzniej podchodze do staran.Luzniej w tym sensie ze jeszcze dwa tygodnie temu na mysl o wou serce walilo mi jak dzwon a w glowie byl metlik co pierwsze zaaplikowc,zrobic podac jak by byl pozytywny test owu..a teraz jakos tak jak patrze na testy ze jest jakas tam kreska pelen relaks.. ale moze wszytsko sie zmieni jak zobacze wkoncu prawdziwy pik...

W polsce nie zdazylam kupic niestety ziol Ojca Sroki na owulke ale biore kuleczki homeopatyczne Ovaria Comp ktore bralam tez przy staraniach o corcie sa one na polepszenie jakosci jajeczka i na lepszej jakosci sluz plodny i powiem ci szczerze ze takiego sluzu jaki mialam przed wczoraj nigdy w zyciu nie mialam SUPER przezroczysty,ciagnacy:szok: no i widac ze nie odzdialuja na ph bo ciagle mam je na takim ladnym wyokim poziomie ;-)

wildberry witaj i przedewszytskim gratuluje fasolki, ile ma twoje pierwsze dzieciatko ze jeszcze karmisz piersia??
Podobno karmienie piersia sprzyja dziewczynce ;) takze mialas tez lekki plus na dziewczynke ;)

Dziekuje w imieniu corci za wasze mile komentarze :-)

Zycze milego dziomka dla wszytskich

Elle ,czarna perla, roszpunka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za WAS koebietki

Nusia
kiedy testujesz, bo cos chyba nam sie wszytskim wydaje ze sponatniczny wypad bedzie owocny w fasolcie ;)

Ostatnia edycja:
Macy dziękuję, dam znać jak tylko zyskam pewność.
Vivienka dziękuję, pierworodna ma 2lata i 8 miesięcy, a karmienie już praktycznie kończymy :)

Piranhiu to nasi synkowie są z 2010 r :) byłam przekonana, że Krzyś ma 6 lat :) zazwyczaj nie zerkam na wasze sygnaturki, bo jest tyle postów do nadrobienia :)....taki duży chłopiec - ile ma wzrostu? Mój ma trochę teraz ponad 110 cm, ale muszę mu kupować ubrania nawet na 122 cm dlatego, po tacie zapewne :) ma długi tułów - od pupy do szyi i wszystkie bluzki kurtki z rozmiaru 110/116 są za krótkie. Mi się wydaje, że w ogóle fajny jest pomysł ze wspólnymi urodzinami - tak jak piszesz prezenty i tak każdy swoje dostaje, ale obydwoje są w centrum uwagi a to też jest duży plus. Plus mama ma z głowy szykowanie, sprzątanie po dwóch imprezach :). A jeśli chodzi o ph - takie wysokie mam w czasie @ i dzień, dwa po, potem spada do 5. Dziś zrobiłam sobie roztwór z wody i cytryny według podanych proporcji - i wystarczyło 1 ml roztworu (zrobiłam dokładnie tak jak napisałaś) by ph wyszło piękne-4. Chyba spróbuję z tym roztworem zadziałać - czytałam trochę opisów dziewczyn na in-gender które obniżały sobie ph tylko roztworem z cytryny/limonki, żołnierzyków nie wybiły, mają córcie, brzmi to zachęcająco :)

Wildberry gratulacje :) nie znam się dobrze na nubach, ale naoglądałam się sporo zdjęć dzieciaczków z usg z in-gender - twojego dzieciątka jest wybitnie dziewczynkowy :) Chciałaś dwie córeczki tak? Zostań już z nami

Elle dziękuję za info.

Nusia posłuchaj się szefowej, pewnie za każdym razem jak bierzesz test do ręki są małe emocje i chcesz sobie ich oszczędzić...ale kochana to naprawdę może pomóc w ustaleniu gdzie ewentualnie jest problem, a jest też szansa że zobaczysz już II kreski!

Ostatnia edycja:
Piranha-dziękuje za info, zaczęłam dziś mierzenie temperatury i przyjmowanie wszystkich suplementów, akurat żurawina jest codziennie u mnie na śniadanie wraz z pałatkami owsianymi wiec nawet nie widziałam ze sie przyda ;)
super jest ta stronka podana przez wildberry, nawet nie wiedziałam ze są takie przydatne stronki ;) wybaczcie mi moją niewiedze ale przy pierwszym dziecku bylo nam zupełnie obojętna płeć wiec udało się w pierwszym cyklu, teraz kiedy zaczęłam sie tym interesować okazuje sie, ze trzeba tu znacznej wiedzy, będę Was bacznie obserwować i mam nadzieje, że sie w końcu uda :tak: a powiedzcie mi bo jesteście w tym wątku dłużej niż ja, ilu średnio starającym sie parom udalo sie tu zaplanować dziewczynkę? udaje sie?? życze Wam miłego dnia, jadę po synka aaa jeszcze tylko wspomnę, ze mojemu mężowi juz sie dzis śnił moj poród (wczoraj rozmawialiśmy o tych testach itd pewnie dlatego) i na dodatek urodziłam chłopca :confused::-D hehe to tak poza tematem, w chwili wolnego bede dalej przeglądać wszystko co może sie przydać, cudownego dnia kobiti ;-)

Ostatnia edycja:
Wildberry - ja Ciebie pamiętam :-) Moje gratulacje :tak: Ja się na temat nuba lepiej nie wypowiadam bo mój Gabriel miał dziewczynkowy :-p ale jak porównałam z nubem mojej córki (który w ogóle leciał w dół) to pomyślałam, może jednak :-p no i jednak...
Piranha - pytałaś kiedyś ile czynników była uwzględnionych - ja naliczyłam 3 więc nie wiem czy się nadaje do naszej tabeli :-p bo nie badałam minerałów czy hormonów - więc możliwe, że było by więcej...

Nie wiem czy to zlosliwosc losu czy jak mam to odebrac....

Bylam odebrac z Zollu kolejne dwa opakowania ASG i wiecie co??????? nie wydali mi ich!!! bo musza dac do swojego lekarza czy sa one w DE dozwolone:szok:
A najlepsze jest to ze juz raz przecież zamawialam i bez problemów wydali mi je :wściekła/y:
a ja jestem w trakcie cyklu staraniowego, ryczec mi sie chce!!!

Piranho,jeśli ten roztwór cytrynowy obnizył mi ph do ok 4,5 to myślisz,ze wykończył wszystkie żołnierzyki?

Żebyście wiedziały, że to nie jest takie proste jak by się wydawało. Ja się już gubię. Nie wszystko idzie po mojej myśli, wrr. Sylk,replens i rephresh super działały,ale na sucho. W połączeniu ze spermą m niestety nie. Do tego jak ph trzymało mi się kolo 4,5 to teraz jak na złość 5. Wcisnęłam trochę rephresha żeby jajeczko się dobrze polaryzowało.
Nie śmiejcie się,ale wczoraj spałam z tą woskową świecą,wariatka :-D

Popołudniowa kreska bledsza, ale nie czułam żadnych objawów. Wczoraj mnie coś trochę ćmiło w okolicy jajnika.

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie :)

piranha nie nie testowalam, dzis w nocy bylo bardzo duszno i parno, rano obudzilam sie zgrzana stad wiem, ze na pewno tempka jest zaburzona, (.)(.) pieknie bola, wiec jutro spodziewam sie rownie pieknego spadku :blink: Od przyszlego cyklu na pewno wroce do testowania, ale potrzebuje odpoczynku od tego, bo na prawde za bardzo wciagnelam sie w starania i coraz .bardziej bolaly niepowodzenia. Poza tym mam w domu ostatni test i stwierdzilam, ze jak mam go wykorzystac to tylko dobrze :-p

Fiolek strasznie mi przykro, wypisuje Cie oczywiscie, ale jak tylko bedziesz miala zielone swiatlo to wracaj do Nas :tak:

Katriina hahah taaa, jakby to ogladanie przynioslo Nam szczescie to zaczelabym Wam polecac seksy na gieldzie kwiatow :-D tam to dopiero byloby co ogladac ! :-D

macy a pewnie, zostawilismy jej pare rzeczy, ale powiem Ci, ze noo na prawde jestem pod wrazeniem skad ona bierze te wszystki rzeczy. Pomijajac to ze zbiera kartki - wszelakie. Te zamalowane i te jeszcze nie; prace ze szkoly - te swoje i te od kolego, ktore sie jej podobaja. No wiec bylo co ogladac, wlacznie z kartka na ktorej dosadnie bylo napisane - Nasza Pani jest glupia :-D

Justi nie bardzo rozumiem, teraz widze ze sa same zarowki, do tego po kazdym napisanym poscie przychodza mi jakies dziwne wiadomosci...nie wiem co to za cholera, ale wcale mi sie nie podoba.
A co do zakupow, to pewno - razem razniej !! :DDD

zakrecia to kiedy jedziemy :D ! u Nas lumpow co nie miara czulabys sie jak dziecko w sklepie z zabawkami :-p

kate dzis z Olcia rozmawialam, pogode maja ladna, ale na razie nie jezdza na zadne wycieczki, dzis tez byli na plazy. Prosilam zeby robila duzo zdjec, przynajmniej tak poogladam sobie morze :-)

attachment.php

Starających się : 10
Oczekujących na staranka : 10

MAJ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
milla - termin @ 24.06 ( 1 cykl starań )

LIPIEC 2014 :

ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was :) Nadrobiłam tak pobieżnie bo mi czasu brakowało, bo młody jeszcze dzis nie byl w przedszkolu, bo wczoraj mial szczepienie i tak go dzis rozlozylo troche. A ja od wczoraj tez nie żywa-poszłam w ten upał plewic na dzialce pod budowe...masakra :-) Myslałam ze sie chociaz opale na tej "patelni" tam, ale nic z tego, dalej bladolica jestem hihi

Roszpunka Ja przez kilka cykli przed staraniami sprawdzalam jak się zachowuje rephresh i sylk z nasieniem, zeby w godzine "O" bylo wszystko pod kontrolą, a i tak nie było :) Strasznie to stresujace, to zbijanie i pilnowanie ph.

Wreszcie bede odpoczywac psychicznie ( mamy juz nie ma ) i przygotowywac sie pełną parą do staranek :)
Zrobiłam dzis w 3dc badania - estradiol, testosteron, tsh, prolaktyne, potas, sod, magnez, wapn....- ale jak zwykle musialam zapomniec o czyms.. nie zrobilam FSH :/ czy moge go juz nie robic teraz, tylko juz w tym cyklu staraniowym sierpniowym? 7dpo zrobie jeszcze progesteron, a to juz za pozno na FSH. Całą droge myslalam o czym zapomnialam....a tu fsh:-(

Witam nowe staraczki :))

Do góry