reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Matik ale tempka jeszcze nie spadla ponizej czerwonej lini a wiec jeszcze nic straconego:tak:
Ana juz nie moge sie doczekac twojej wizyty,bedziesz brac teraz jakies wspomagacze typu dupek itp?
Maran to super! bardzo sie ciesze ze z corcia lepiej. Napisalam ci praiva.
Ilaczku moglabys zerknac na zamkneita grupe?
Gorgusia sliczniutka z ciebie kobietka i piekny przusio!! No i synus slodziudki

U nas dzis znowu piekna pogoda zabieram corcie i lecimy na spacerek.Dzis na obiadek pomidorowka :-D:-D:-):-)

Cześć laseczki :)

Pirahna pisała by codziennie dostarczać 200-300 mg Mg i min. 1200 mg Ca. Czyli stosunek całkowitego Mg do Ca to 1:4. Więc wydaje mi sie, że każda indywiadualnie musi obliczyć sobie ile Ca spożywa w codzienne diecie a ile w suplementach. Załóżmy że dziennie wypijam/zjadam 600 mg Ca - czyli biorąc 200-300 mg Mg w tabletkach, powinnam jeszcze łykać min. 600 mg w tabletkach/dziennie. W takim przypadku stosunek Mg do Ca wynosi w suplementach 1:2...

Pirahniu czy dobrze to rozumiem? co kochana u Ciebie słychać? jak minął weekend?

Zakręciu u mnie było trochę różnie w pierwszej i drugiej ciąży jeśli chodzi o zachcianki, czy to od czego mnie odrzucało...na pewno odrzucało mnie od mięsa w pierwszych miesiącach, w pierwszej ciąży miałam ochotę na słodkie, w drugiej już mniej. W drugiej ciąży miałam chyba większą ochotę na nabiał. A u ciebie jak jest? umówiłaś się na dodatkowe usg?

Ana to ty się pytałaś o brzuszek? U mnie wcześnie było widać - mały brzuch miałam już w 8/9 tc w I ciąży, w drugiej zaraz po terminie @ :) nawet miałam wrażenie że po implantacji, już był lekko "wzdęty", jak to zobaczyłam to już wiedziałam że się udało i na drugi trzeci dzień pojawiły się II kreski na teście.

...za 45 minut :) dowiem się czy chłopcy dostali się do przedszkola na naszym osiedlu. Coś czuję, że mamy nikłą szansę

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim :happy:

ale dziś ciężko się zabrać do pracy ... u nas w dodatku pogoda taka dołująca - pada, wieje, chmury wiszą :-( nic się nie chce :no:

gorgusia - ale masz piękny brzuszek :tak: a synuś jaki słodziaczek :-)

małe liski - &&& za Twoich chłopaków - oby miejsce się dla nich znalazło :tak:

udanego popołudnia!

Małe liski to dość wcześnie Twoje brzuszki były widoczne. &&&& żeby chłopcy się dostali choć z doświadczenia wiem że to dość trudne. Ja w 1 roku (jako 3-latek) wierzyłam że uda się synkowi dostać do przedszkola ale tak się nie stało i już jak posyłałam 4-latka do przdszkola to poruszyłam niebo i ziemię aby sytuacja sprzed roku się nie powtórzyła

Ana
moje brzuszki były widoczne około 5 m-ca (takie jak po najedzeniu się bigosu)

Zakręciu
u mnie z tym zachciankami też w każdej ciąży było inaczej - w 1ciąży dominowały ogórki kiszone, cebula, czosnek i początkowo wstręt do zapachu mięsa więc stoiska mięsne mijałam na odległość, w 2 ciąży mogłam tonami wcinać jabłka prosto z lodówki (choć normalnie mogły dla mnie nie istnieć - no chyba że jakieś danie miałam z nich zrobić) i raczej delikatne jedzenie + na początku słodycze.
Airfix dobrze policzyłaś ...dopiero sobie uświadomiłam ile tego trzeba byłoby kupić:szok: ja jeszcze jestem na etapie zbierania wszystkich informacji i robienia notatek więc nie wiem kiedy zaczniemy ze 100% dietą, suplementami itp. Z pewnością wszystkie staraczki dziewczynkowe będą już blisko terminu a ja dopiero zabiorę się do wszystkiego. Ewelin pisała kiedyś że około 2 lat podczytywała dziewczyny i starała się o córcię:tak: więc chyba i ja nie będę się śpieszyć

Miłego dnia wszystkim

Hej.
Ana u mnie brzuszek tak w połowie czwartego miesiąca było widać. Teraz jestem w 5 miesiącu i jest już dobrze widoczny:-)
Zakreciu z zachciankami u mnie nie bylo problemu. Jem wszystko. Z synem też. Na początku tej ciąży miałam straszne mdłości i nic mi nie podchodzilo. Aha. Jak normalnie uwielbiam orzechy nerkowca i pistacje to w teraz w ciąży nawet palcem nie tknę. Mdli mnie na ich widok. To wszystko.
Jeszcze trochę i ruszam na polowkowe. W końcu zobaczę moje malenstwo kochane.
Buziaki dziewczyny :-*

Vivienka tak od dzis do 5 maja mam urlop :)
Gorgusia slicznie wygladasz a Urwis jaki juz duzy :)
Ana czyli fluidy pomogly:)
Male liski jeszcze sie nie umowilam ale na przyszly tydzien sie umowie:)

udalo mi sie w ciucholandzie kupic spodnie ciazowe czarne za 1 zl :)
Ja na slodkie nie mam ochoty ,na kwasne i ogorki tez nie Mieskiem nie pogardze wrecz wskazane na obiad:) i ochota na lody Dzisiaj spacerujac po miescie tak mi sie zachcialo loda z McD i naszczescie blisko bylo :) pogoda ummnie super slonko swieci wiec jeszt przyjemnie Teraz odpoczywam na kanapie bo obiad gotowy Zostalo z wczoraj-tortille :)

Zakręciu to dobry znak z tymi lodami;-) pisałam już że moja mama będąc ze mną w ciąży wcinała je na potęgę. Przypomniało mi się jeszcze że na te zapalenia dobra jest też suszona żurawina

Aljuj juz lepiej Lykalam Lacibios femine a ddzisiaj kupiłam jeszcze ta masc co dziewczyny polecily Co do żurawiny to słyszałam ze moze powodowac poronienia,to wole nie brac

reklama
Do góry