reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran-atha zdrówka dla córci, niech jej szybko to minie, bidula na pewno się męczy. Z dwojga złego lepsza już chyba biegunka niż wymiotowanie

Pirahna co u ciebie? Pewnie odpoczywacie sobie w weekend

Ana zerkam już na priv. Teraz musi być wszystko dobrze!

reklama
ilaczek- a mogłabyś mi odpowiedzieć czy twoje Dziewczynki są z owu czy po owu???

jestem przykładem że test owu wykrył ciąże:))))))

dziękuje Wam bardzo

Ana GRATULUJE SŁOŃCE!! Wiedziałam że się udało :)) Teraz kciuki trzymam za córcie, ale przeciez nie moze byc inaczej :) Ja nie mogę też się doczekać staranek, ale na razie biore suplementy, pilnuje diety....wole odczekac jakis czas :)

Maran-atha moj syn jak wymiotuje, czy ma biegunke to też taki że sie nie tknie niczego, wszystko mu nie smakuje, łacznie z herbatą.... ja mam juz sprawdzony Nifuroksazyd czy to w syropie czy w tabletkach, zawsze pomaga jesli chodzi o biegunke. Na wymioty nie dawaj cieplej wody do picia tylko, bo wzmaga wymioty , dobra jest ciepla woda na biegunke ale przy wymiotach juz nie. Jak mam pod reka to podaje wygazowana pepsi do picia tez. Zdrowia dla córci.

Piranhu gdzie Ty sie podziewasz dobra duszyczko?? :) Chciałabym abyś mi doradziła jeszcze w kwestii magnezu - bardzo duzo dobrych opini mam Magnesol 150- zawiera magnez w postaci cytrynianu, az 150 jonow w jednej tabletce - to jest musujace.
Bym brala 4tabl wapnia OstegDiag i 3tabl Magnesolu 150 do tego woda Muszynianka i dieta.

Ilaczek z Twoich staranek musi wyjść synuś :))))

Czy któras z Was stosowała magnez MAGNESOL 150??

Polećcie mi jeszcze jakas dobra zurawine

Któras pytała o ten tampon z limonką, jak go nasączyć....na zamnietym Zakrecona co nie co wyjaśniła :) Jak jeszcze ktoras moze pomoc to pisac :) Wniosek na dzien dzisiejszy mam taki-ze tamponow OB nie da sie nasaczyc ( albo ja jestem niezdarna ;) ) Zakrecona polecala te z Biedronki, ktorych jeszcze nie wyprobowalam. Podajcie z ktorymi jeszcze sie udaje

Ostatnia edycja:
Ja się zapytałam o tampony :)) - właśnie Zakręcia napisała, że przerywała trochę folijkę, na co ktoś napisał że tak się jednak nie powinno robić...ja już sama nie wiem, dziewczyny wytłumaczcie mi jak wy to robicie/robiłyście :)

chyba rzeczywiście bez małego naderwania folii nie da się nasączyć tamponu...?

Nuuuśka - nie odbieraj telefonów z pracy - mogą Cię w .... pocałować ;-) jesteś do dyspozycji pracodawcy w godzinach pracy (zgodnie z umową), a w pozostałym czasie (zgodnie z kodeksem pracy) odpoczywasz :-D no chyba że masz dyżur domowy (to wtedy owszem musisz odebrać telefon, ale za ten czas dyżuru Ci płacą - to zawsze wynika z umowy). Jak to mój mąż zawsze mi mówi: "jak się sama szanować nie będziesz, to inni też Cię nie będą szanowali" - święte słowa :-)

Gdusia - gratuluję rozpoczęcia suplementacji :-) ja niedługo podążę Twoim śladem .... coś czuję, że łatwo nie będzie, ale w końcu cel uświęca środki :-D

Aschlee - witaj wśród nas :happy2:

Ilaczek - ale staranka :tak: z tego może być tylko chłopaczek :-D

maran - zdrówka dla córeczki !!

Matik - no ładną masakrę miałaś z tą imprezką ;-) ale chyba warto - dzieciaki zapewne były mega zadowolone (co widać na zdjęciach :-)

Ana - GRATULACJĘ !!!! Cieszę się razem zTobą :-) teraz trzymam &&& za córeczkę:-D

Airfix
- ja kupiłam żurawinę Puritan's Pride - http://www.puritan.com/food-supplements-004/cranberry-fruit-concentrate-with-c-e-4200-mg-004360 (kupowałam na allegro, ale teraz nie umiałam znaleźć tej aukcji). Jest bardzo skoncentrowana, więc nie trzeba łykać wielu tabletek.

Ana87 pierwszej córki to Ci nie powiem, bo to była niespodzianka, nie obserwowałam cykli, nie wiem więc kiedy co i jak;-)
druga córka - często serduchowaliśmy, przed pikiem dwa razy, w pik raz i w owu raz, czyli trzy dni pod rząd:-Dnasienie osłabione, ale dieta 100% dziewczynkowa, magnez z 3 miesiace i witamina c, oraz castagnus.
trzecia córka - serducho w pik i w owu, czyli dwa dni po sobie.ale śluzu mało. dieta i suple to samo z Zosią.
moja gin zawsze jak mialam stany zapalne to kazala mi się faszerować witaminą c. bo oh obniża i mniej infekcji wtedy:-)teraz jej nie słuchałam:-)

Ostatnia edycja:
Ana ogromne gratulacje! Super ze sie udalo i opis staranek tez super wiec kciuki za dziewuszke ;-) a powiedz w ktorym dniu po owulacji wyszedl Ci pozytywny test ale owulacyjny?
Nuuska tak nam tez sie uda w tym cyklu zobaczysz :tak:
Male liski ja stosowalam tampon z limonka i ja odrywalam polowe folii i taki lekko napecznialy wpychalam ze tak powiem :zawstydzona/y:

reklama
male_liski ja juz na zamknietym pisalam o moich wybrykach z tamponem haha z OB to sie cuda dzialy, w calosci jak sie wlozy to sie nie nasacza teraz, wczesniej jakies 2 lata temu OB mialy inna folijke i wtedy by dalo rade, ale na chwile obecna zeby cos tam naderwac to zrywa sie cała:/
Elle tak tez probowalam heh :) ale jak za bardzo napęczniał to sie tego wlozyc nie dalo haha zreszta jak sobie przypomne co ja sie ubawilam na wkladaniu tego to cyrk
Pomozcie dziewczyny

Do góry