reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, myślę, że w tym cyklu owulka będzie szybciej, ale by było gdyby histeroskopia nie była już potrzebna :-) Wykres w porządku, na razie ciężko go ocenić, ciekawe czy owulka będzie znów w 17 dc ;-) Ja miałam aparat zdjęty w trybie natychmiastowym gdy na rentgenie wyszło, że od przesuwania zębów zaczęły mocno zanikać korzenie w jedynkach i dwójkach (resorpcja korzeni rzadko się zdarza ale jednak czasem się przydarzy, padło akurat na mnie), lekarka niestety zaniedbała to i przeoczyła, teraz żyję w strachu kiedy stracę te zęby, masakra. Komputer niestety padł gdyż pękł na płycie zaczep od podstawki do procesora, nie da się już tego naprawić, na szczęście na strychu miałam inny komputer. Obecnie mam goły dysk z Windowsem i muszę jeszcze sobie dokumenty ze starego dysku poprzegrywać.

zakręcona, to na pewno hormony, za płaczliwość odpowiada progesteron :-), w drugim trymestrze to zapewne minie. Masz rację, że to czekanie jest męczące, ja chciałam po prostu już wiedzieć, nieważne jaka była prawda byle tylko już ją znać :-) Święta minęły fajnie ale były za krótkie, przyjechaliśmy w niedzielę rano a w poniedziałek już wracaliśmy.

gdusia, nie ma problemu, pisz ile chcesz testów i jaką czułość, chwilowo mam jednak ogołocone konto (pieniążki mam tylko w gotówce) więc musiałabyś najpierw zrobić przelewik. Daj znać na PW i podaj adres do wysyłki.

Uciekam dzieci kąpać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Viveinko nie wiem czy zdecydujemy się na spontana. jakby nie było, wyniki miałam kiepskie w tym cyklu estradiolu, gorsze niż miesiąc temu.
tak, biorę DHEA już zaczęłam drugi tydzień, zwiększając tym samym dawkę:-) może i już powoli działa Piraniu:-D
żelatyny nie piję póki co, kupiłam kilka paczek, ale nie skupiłam się nad tym czy to wołowa czy wieprzowa:szok:
owu chyba na dniach, aczkolwiek nie wiem, bo śluzu mało, nie wiem, kilka razy pojawił się rozciągliwy kremowy, ale ph kiepskie bo koło 5,5.
więc dupka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
testy owu słabe, chciałabym zrobić do badanie tych hormonków na dniach, tylko weź zgadnij kiedy to będzie dwa dni przed owu? a ja muszę wiedzieć kiedy, bo wyniki odbieram zawsze na drugi dzień, a w owu nie chcę się starać, tylko przed:)
jeśli miałby być u nas spontan to na pewno niedługo po piku. bo wtedy jest u mnie mega zwiększone libido czyli testosteron górą:)i śluz dopisuje, jest mega płodny.w momencie owu kiepsko ze śluzem.
u mnie od piku do owu jest 24 godziny, więc na pewno 12 godzin przed owu.
Jonasa nie sprawdzałam, raczej skupiam się na fazie księżyca, może znaku, w którym księżyc jest, i np, dzisiaj jest w znaku Wodnika i w okresie między pełnią a nowiem:) tylko owu brak:-D:-D:-Dale to i tak z przymróżeniem oka. skupiam się głównie na ph, diecie, suplach i hormonach.
Parcia nie mam, że to musi być ten miesiąc. wolałabym żeby wszystko grało i czekam na pozytywne rezultaty tego DHEA, no i kiepsko z tym ph. ograniczyłam mięso do minimum. a zwiększyłam sałatki cytryny.
z córką jadę jutro na kontrol, ale widzę znaczną poprawę, już nie kaszle.
także chyba będzie ok.
pozdrawiam Was kochane i lecę spać.

Ana właśnie widzę że ten sam rocznik :-) ja z kolei jestem dopiero 3 dzień po owulacji a też się jakoś inaczej czuję bo od czasu do czasu pulsuje mi prawy jajnik... już się nie mogę doczekać Twojego testowania ;-)
Zakręcona ja tam jestem pewna że u Ciebie jest córcia, zobaczysz ;-)

Witam się i ja "poświątecznie"

Przepraszam że tak mało się odzywam...nie mam żywcem czasu...nie mam weny !!!
Czytam Was na bieżąco więc jestem z Wami serduchem cały czas !!!

Nuuśka moja Młoda ma aparat ruchomy ( podobno nie zakłada się dzieciom stałego ) od roku... górny ma wyrównujący a dolny musi poszerzyć "dziurę" żeby mógł wejść jej jeden ząbek dla którego brakło miejsca. Nic ją nie bolało ( był chwilowy dyskomfort ) o aparat i higienę dba sama ... nie musze przypominać jej o niczym . Ja jedynie "przekręcam " do raz w tygodniu.
Cieszę się że uczulenie minęło :-D

Zakręcona
czekam jutro na wieści !!!

Ana
... za 4 dni okaże się że @ jednak nie przylezie !!! I tej wersji się trzymamy !!!

Przepraszam że nie odniosę się do Was wszystkich ...nie mam mocy !!!

Dodam tylko że beta u mnie 4...spada ale baaaardzo leniwie. W pracy...ciężko..ale daję radę !!! To tyle

BUZIAKI !!!

hej hej :)

U Nas wczoraj byla burza - taka ze o malo nie zesra**** sie w gacie bo ja to cykor jestem jesli chodzi o burze !!! :szok: a w najgorszy deszcz szlam do domu akurat po pracy :-D
Dzis na szczescie zapowiada sie ladna pogoda.

Dorcia no wlasnie ! tez kiedys slyszalam ze dzieci maja zakladany aparat ruchomy ( refundowany), ze ten jest mocowany gdzie na dziaslach (?) i wlasnie raz na dwa- trzy tygodnie podjezdza sie tylko do ortodonty go dokrecac. Jak to u Was dokladnie wygladalo ? w ogole na ile mloda bedzie miec aparat ? :happy2: i w ogole jak Nasz Pan H.??????? Bo mi nie odpisalas chyba na FB albo ja przeoczylam :rofl2:

piranha ja po cichu mysle, ze moze z racji odstawienia suplementow, owu pojawi sie wczesniej, moze jakos sie tam poprzestawia i przywita Nas w 14dc ? :-) Nie wiem kochana czy doczytalas wczoraj post o Lamett-cie. Airfix zakupila i wlasnie przymierzam sie do odkupienia jednego listka, i zachowania na po histeroskopii. Co Ty na to ? Podejrzewam ze gin tak czy siak, bedzie chcial zrobic monit bo nawet jesli by stanelo na IUI, to do IUI tez wskazana jest stymulacja prawda ? a na clo nie chcialabym juz jechac, bo jednak raz sie przestymulowalam i chyba wystarczy, jakos juz mu nie ufam :zawstydzona/y:

zakrecia, kiraa kciuki kochane za wizytki i pomyslne wiesci !! :tak:

Dzien doberek

dorciu
jak fajnie Cie widziec Ty pracoholiczko:-) trzymam kciuki za zerowa bete

nuska
tez mysle ze owu bedzie szybciej, czyli w tej chwili nie bierzesz nic? Czy cos bierzesz???

zakreciu
wierze ze niecierpliwosc goni.... Trzymam kciuki za Twoja ksiezniczke, czekam na eska..
Buzka dla wszystkich

Hej hej!

ilaczek, to dobrze, że z Zosią już lepiej. Trzymam mocno kciuki za Twoje hormony i jakoś czuję, że DHEA da radę :tak:

zakręcona i Kiraa, jestem dziś z Wami myślami i kciukami i czekam na same szczęśliwe wieści (i uśmiecham się o smska bo od 14-tej do wieczora będę poza domem :-)), niech nareszcie na BB nastanie era radości.

Dorcia, ależ uparta ta beta, najważniejsze jednak że spada bo to znaczy, że zaśniad się już nie rozrasta tym samym już go nie ma.

Nuuuśka, myślę, że jesteś wciąż pod wpływem suplementów ale FSH nie będzie już blokowane Estrofemem więc kto wie :-) Nie doczytałam o Lamett-cie, myślę, że warto spróbować (u Ciebie CLO odpada przez to endo) choć najbardziej namawiam na gonadotropinę w Twoim przypadku i liczę, że lekarz właśnie na nią się zdecyduje przed IUI :tak: ...albo że IUI nie będzie potrzebne :-)

Tego posta pisałam przez 30 minut bo dzieci cały czas coś od mamusi chcą :-), miłego dzionka dla wszystkich!

hej,
Dorcia ile płaciłaś za aparat ruchomy i prywatnie zakladalas czy panstwowo? podobno panstwowo strasznie dlugie terminy sa? tez nas to czeka, bylismy juz na wizycie, bedzie aparat staly,cena ok 3 tys zł. no comment....

reklama
Do góry