reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziendoberek, zycze wszytskim milego i slonecznego dnia
Witam sie dzis z pierwsza szklaneczka zelatyny,rozrobilam z sokiem pomaronczowo-grejfrutowym swiezo wycisnietym i powiem wam…. Nic nie czuc ze tam jest jakas zelatyna,hmmm

Zakrecona trzymam kciuki ab corcia zechciala sie dzisiaj ujawnic i co najwazniejsze aby zdrowo rosla.
A co do tego ze siostra nie bedzie mieszkala kolo ciebie nie martw sie bedziecie sie napewno czesto odwiedzac.

Piranho to tym bardziej brawa dla Kaji ze sama od siebie chce siadac na nocniczek,niektore dzieci jak widza nocniczek zachowuja sie jak by diabel mial ich tam w pupe szczypac.
Ale teraz mi nowosc powiedzialas z tym miernikiem… nawet nie zerknelam na ulotke albo instrukcje obslugi jak przyszedl… ale teraz gafe strzelilam…
Powiedz slonce moze byc woda przegotowana do tego czy musi byc destylowana ze sklepu??
Co do tego napoju zelatynowego to pile sie tylko jedna saszetke (rozrobiona w 500ml plynnu jak na opakowaniu) dziennie czy wiecej??
Piranho jak sie ma sprawa ze starankami docelowymi kiedy powinnam zaczac podbijac ph?
Zerknij prosze na moj pst z wczoraj pisany o 22:30, ja mysle ze bedzie ciezko u mnie wylapac dwa dni przed owu bo wlasnie zrobila fotke z wszytskich testow jakie robilam i nie widac zadnego testu zeby sygnalizowal ze idzie owu… jest albo cien cienia albo odrazu pik.. poradz cos kochana bo juz pomalu szykuje strategie na docelowy maj.. Ach moglabys zobaczyc na wykresik mi sie wydaje ze ovu zle mi zaznaczyl owulacje... ja bym stawiala na 15 kwietnia( dokladnie w dzien pelni hihi )

Och widze ze jeszcze jedna stronka do nadrobienia...ale wy szybkie

reklama
Witam Babonki. :-)

Elmo, DZIĘKUJĘ! Jest śliczny! Tak słodki, że się chce takiego w domu (a mam jajeczkowanie wkrótce :-D). Moja dwójeczka na zamkniętym jest wklejona - chyba masz tam dostęp, to zerknij. Tu jakoś nie bardzo chcę. Co do energii - moje dzieci też szaleją. Chwilowo jest spokój, bo zjadły śniadanie i grają w jakieś gry, ale zaraz się pewnie zacznie. Tyle, że dzisiaj mam co robić, więc chyba będzie dobrze.
Matik, fertilityfriend i ovufriend wyznaczają owulki po trzech dniach wyższych temperatur, z czego muszą być wyższe niż najwyższa w fazie folikularnej, więc jest ok. Ty na razie masz drugi dzień, więc obstawiam, że jutro programy wyznaczą owulkę na dzień 14 cyklu. :tak:
Zakrętka, trzymam kciuki! Mocno, mocno! Fajnie, że w pracy masz takie wsparcie.

Hej dziewczyny :-)
Zakręcia && za wizytę, jeśli mają dobry sprzęt to może uda się podejrzeć ale to również zależy od chęci lekarza....ja do tej pory na takiego nie trafiłam niestety
Piranhu wielkie brawa dla córeczki, nie dziwię się że jesteś dumna:tak:
Dorcia beta spada, a to najważniejsze. Jak w pracy?
Nuśka myślę, że Twój organizm potrzebuje trochę czasu na regenerację, więc odstawienie suplementów na ten miesiąc moim zdaniem to dobry wybór.
Elmo no rośnie małe Elmiątko jak na drożdzach, super chłopak z niego:tak:
Mamuśkamimi ja Ci pozytywnie zazdroszczę, też chciałabym usłyszeć taką wiadomość, że to dziewuszka.

Ja mam wizytę jutro a połówkowe chyba na 2.05 ale jeszcze nie jestem pewna.
Nie pisałam Wam dziewczyny ale 4 dni leżałam w szpitalu, miałam na wkładce 3 kropeczki(wielkości główki od szpilki) krwi, i strasznie bolał mnie brzuch. Myślałam i nadal tak uważam, że zatroskana mama której zależy na dziecku postąpiłaby podobnie do mnie i pojechała do szpitala. Niestety, trafiłam w szpitalu przy przyjęciu na ekarza prowadzącegomoją ciążę.
. Jak mnie zobaczył, powiedział mi : po co Ty w ogóle zachodziłaś w tą ciążę! Ty nie powinnaś drugi raz zachodzić w ciążę skoro ciągle coś Ci dolega!. No przepraszam bardzo ale jego zasranym obowiązkiem jest mi pomóc a nie komentować sprawę w ten sposób. Po dwóch dniach podczas porannego obchodu nawet do mnie nie podszedł, nic! Nawet nie zapytał jak się czuję i czy wszystko w porządku.
Na szczęście ordynator oddziału okazał się niezmiernie miłym i kompetentnym lekarzem, zajął się mną zbadał i okazało się, że wszystko jest ok. Stwierdziłam, że to on powinien od teraz prowadzić moją ciążę,
Aha, ze szpitala wyszłam 10-tego kwietnia, w urodziny męża, więc już kilka dni minęło.
Przepraszam, że tyle dni sięnie odzywałam ale nie włączałam nawet lapka tylko z telefonu Was czytałam.
Pozdrawiam Was wszystkie babeczki:tak:

Mamakaja, no co za gnój z tego lekarza. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Cieszę się, że wszystko dobrze. Odpoczywaj kochana.
Oczy niebieskie, przepraszam, że to napiszę, ale szczep oddzielnie - nigdy nie dwa szczepienia na raz, bo to za duże obciążenie dla tak małego organizmu.

Macy dziękuję
Więc jest nadzieja

Mamakaja masakra co to za lekarz napisz na stronie z opiniami o lekarzach może komuś pomożesz podją właściwą decyzję

Ostatnia edycja:
dzien dobry wszystkim

mamakaja co do lekarza to brak slow ;/

elmo sliczny synek :) u mnie teraz troche zamieszania dlatego rzadko tu zagladam bo od maja nowe mieszkanie tu swieta rehabilitacja natan ;p wiec pelno roboty;p ale powiem ci ze natan jak je o 20 to spi do rana dzis wstal o 6.30 :) kochany ;p
ogolnie jest malo aktywny duzo spi robie mu rehabilitacje bo ciagle sie patrzy w jedna strone lekarka mowi ze jak bedzie 3 razy mial to robione to wyjdzie z tego wiec mimo jego krzyku staram sie to robic;/ ale masz szczuplutka panne bo mojego kloca podniesc to masakra chociaz i tak juz jest lepiej;p wazy 21 kg i ma 116 cm a colin drugi kloc;p tylko natan trzyma fiugure ;p DSC07780.jpg

Załączniki

• DSC07780.jpg
    DSC07780.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
hej dziewczynki.

zakrecia mocne kciuki za dzisiejsza wizytke kochana. Napisz eska jak bedziesz juz po, bo moge nie zajrzec juz potem.Duzo pracy ostatnio.

matik co u mnie kochana...a no zbieram sie do kupy z nowymi silami na kolejny cykl ;-) bylam dzis na wizycie u gina, uspokoil mnie,ze wyniki Ł. sa na prawde dobre, z racji tego ze maja zepsuty histeroskop, mam do niego zadzwonic w polowie maja, i umawiamy sie najpierw na histeroskpie, a potem bedziemy myslec dalej, powiedzial, ze chce zaczac od zera, bo nie wyklucza opcji monitoringow i stymulacji rowniez. No i mam odstawic wszystkie suplementy na 3 miesiace :happy: z tego sie ciesze - odpoczne troszke,bo czasem wariowalam jak czegos nie wzielam albo o czyms zapomnialam. Ł. tez od roku tak rystrykcyjnie pilnuje zeby codziennie bral leki, ze chyba czas troche wrzucic na luz z tym.

mamakaja tez tak mysle, i mam nadzieje ze masz racje :*

elmuś przesliczny !!!! ale to juz mowilam prawda ?? :happy:

piranha mam nadzieje, ze moge liczyc kochana na Twoja pomoc nadal ? nie zostawisz mnie :blink:?
Na prawde mysle, ze odstawienie suplementow na jakis czas w naszym przypadku pomoze, glownie moja glowa troche odpocznie, a i sam organizm skorzysta, gin nie wykluczyl dzis na wizycie stymulacji i monitow ale to dopiero po histeroskopii wiec najbizszy cykl jeszcze mamy luzniejszy bez zadnych badan ani wizyt :happy: kurcze moze w koncu doczekamy sie cyklu 28+ ? :D

hej
ja na szybko
Elmo cudny maluszek,
u mnie też dzisiaj słońce przebija się , moze bedzie ciut lepiej
oczy niebieskie tez miałąm napisac zeby nie szczepic od razu tylko osobno,
ale oczywiście decyzja jest Twoja, mam nadzieje, , ze się nie obrazisz, ze to
pisze, tyle szzcepionek na raz to straszne obiążenie dla tekiego małego dzieciaczka
Daria śliczny Nathan
Zakręcona &&& za wizytkę

Jadę na zakupy i na poczte z paczkami
miłego dnia !!

Kochane jak ja sie za Wami stęskniłam !!! Myślałam że zgłupieje bez laptopa,się musiał spalić akurat jak pieniędzy nie ma wrrr Ale już jestem :) Powiedzcie mi że są jakieś dobre wieści.... Nuuusia widzę u Ciebie jednak się nie udało w tym cyklu :( wielka szkoda,ale ja myślę że teraz odpoczniesz od suplementów,od pilnowania dawek, dni i zdarzy się wreszcie ten mały cud :)
A co u Ciebie Kiraa?? Ja nie dam rady nadrobić 3 tyg :(
Zakrecona trzymam kciuki za wizytę :)) i postaram się wreszcie odpisać wieczorkiem bo mam juz nowy sprzęt :)
Piranhu brawa dla córeczki :)) Super z niej dziewczynka i jaka zdolna :) no i trzeba to napisać - duża :) bo skoro sama sie upomina o nocniczek to już dzidzią nie jest :)

Powiem Wam że bez Was nie uda mi się brać tych suplementów, pilnować tego wszystkiego. Obiecałam sobie ze od kwietnia zaczniemy i co? spalił się laptop, a ja co dzień myślałam o Was, i sama moze ze 4 razy wzielam suplementy, dalej juz nie pamiętałam. Bardzo duzo mi dajecie i to forum :))

reklama
Airfix super ze juz masz laptopa i ze wróciłas do nas :-)

Nuuska dam znac jak wyjdziemy od lekarza

Elmo ale Michaś rośnie Tez mi sie wydaje ze podobny do Ciebie :-)

Mamakaja co za lekarza Masakra Dobrze ze ten ordynator okazal sie spoko Uważajcie na siebie :-*

Kate udanych zakupów :-) my rano poszliśmy do ciucholanda i moj K wziął sobie 3 koszulki a ja 1:-) oczywiście nie obeszło sie bez,komentarza mojego K : znowu lumpy i cos tam jeszcze mowil A ja wychodzac : widzisz ostatnio to tylko dla Ciebie cos znajdujemy i juz było no przeciez zartowalem :-) a dla Lenki kupiliśmy na zajaczka zabawkę pływającą Foczke do kąpieli :-)

Nuuska to dobrze ze gin Cie uspokoił Na pewno pomoze Wam i niedlugo będziecie przeszczesliwi :-*

Daria cudowny ten Twoj Natanek:-)

My w drodze do Szczecina :-)

Do góry