reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
vivienka a na tej arkonskiej to trzeba sie jakos rejerestrowac czy poprostu sie przychodzi I robią badania jakie sie zechce... może głupio pytam, ale ja nigdy nie robilam badań w PL bo nie musiałam I jakos sie nie zlozyło...

maran idziesz z marszu i placisz za badania jakie chcesz:-) takze skierowania nie potrzebujesz:tak:

No i nie nadrobiłam znów :-(

Matik, początkowo będzie słodkowodne, coś w tym stylu chcę stworzyć :-):

M05_jpg_820_100_forcewidth.jpg

Jednak akwarium będzie tak skonstruowane by bez problemu przerobić je na morskie kiedyś. Śliczne rybcie miałaś w akwarium. Właśnie doczytałam o testach - piękny bladzioch, mam aż ciary kochana, trzymam kciuki by tym razem dzidzia dała radę, hCG ewidentnie przyrasta. Owulka mogła być np. w 13 dc, wówczas dziś byłby 8 dpo a implantacja jest możliwa w 5 dpo, jest nawet możliwa w 4 dpo podobno więc zakładając owulkę w 14 dc to test mógł wyjść już pozytywny. Oczywiście owulka mogła też być już w 12 dc, wykres nie jest jednoznaczny. To nie jest cień cienia ale całkiem ładny bladzioszek więc beta musi być dość ładna, trzymam kciuki i nie puszczam!

Nuuuśka, ilość pęcherzyków antralnych (pęcherzyki 2-8 mm, które są gotowe do wzrostu pod wpływem naturalnych gonadotropin) zlicza się na zwykłym USG w 2-3 dc. Cykl jest tak długi gdyż Estrofem bierzesz w trybie ciągłym co hamuje wydzielanie FSH (mózg dostaje sygnał o produkcji estradiolu, sądzi zatem, że pęcherzyki przyrosły i zmniejsza ilość pobudzającego je do wzrostu hormonu by ich nie przestymulować, a tak naprawdę wzrost estradiolu wynika z połknięcia tabletki a nie wzrostu pęcherzyków, stąd one wolniej rosną). Owulka będzie za kilka dni, jestem o to spokojna :tak: Estradiol na poziomie 100 pg/ml to początek "Late Follicular" (w której to fazie estradiol osiąga 100-400 pg/ml) więc za kilka dni na pewno dojdzie do owulacji. Piękne TSH!

Airfix, jejku, zdrowiej nam szybciutko, przesyłam mnóstwo zdrowotnych fluidków!

Vivienka, wapń dość wysoki (dziewczynkowy), reszta uśredniona, TSH strasznie niskie (warto sprawdzić też w takim wypadku FT3 i FT4 (zwłaszcza FT4) by wykluczyć nadczynność), zapewne L oznacza "low" (niski). Testosteron bardzo mały (dziewczynkowy), być może estradiol też będzie zatem niski (estrogeny powstają z androgenów a androgeny z cholesterolu), ten testosteron może jeszcze wynikać z działania prolaktyny, sama PRL pięknie Ci spadła. Przy staraniach o synka wszystkie wyniki powinny być w normie ale bliżej górnej jak dolnej granicy :-) Nadczynność nie jest tak groźna dla ciąży jak niedoczynność.

Piraniu dzięki :tak:
nawet nie wiesz jaką czuję ulgę po twojej wypowiedzi :tak:
Jesteś jak wyrocznia :-):tak:

Dziwne to wszystko ale niech będzie nic więcej nie chcę
a akwarium piękne takie nowoczesne, czyste, przejrzyste super:tak::tak:

Szok jestem w szoku aż się boję kolejnego dnia , ale dobrze ze zrobiła ten 2 bo już gotowa byłam sobie wmawiać, ze to feler :-D

reklama
piranho a przy nadczynnosci moge miec problemy z zajsciem w ciaze?? I co myslisz o badaniu jeszcze anty-tg i anty-tpo?? I znalazlam w necie jeszcze jakies badanie TRab wiesz na co to jest?

Co radzisz kochana teraz robic? Wiadomo jutro rano ide jeszcze raz na badanka a jak bedzie jednak nadczynnosc to co wtedy? Endykrynolog?? Czy jest mozliwosc ze po porodzie jeszcze hormony sie nie zdazyly uregulowac???

Co teraz z dietka wysoko sodowa moge ja dalej stosowac??Jak podbic potas i sod i obnizyc magnez i wapn ??myslisz ze dietka wystaczy?
zeby podbic testosteron wystarczy mieso czy cos jeszcze?
DZIEKUJE CI:tak:

Super akwarium!!!!

Do góry