reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czarodziejka ten przepis na chłopca wydaje się w miarę łatwy, zobaczymy jak w praktyce:-)
dobrze, że moj chodzi w bokserkach i ostatnio woli chłodek niż ciepłość:-), pisz kochana, pisz ja wszystko notuje:-)

Madzia:-)jeśli na Wigilie wyjdzie Ci pozytywny test, to będziecie mieli najpiekniejszy prezent choinkowy, piękniejszego już się nie da wymarzyć:-)

Anufifi Tomuś stwierdził, że widocznie coś kiepsko posprzątałaś i trzeba poprawić:-p:-)

no i wyjdź tu na chwilę do miasta, to piszą i piszą :-)
a tak w ogóle kobietki moje kochane, czy dajecie swoim facetom jakieś witaminki?, mój łyka ze mną Folik, ale moja ginka też wspomniała, że nic się nie stanie jak bedzie też brał Androvit
co wy na to?, znacie te męskie witaminki?:-)

dziewczynki więc było tak:
testy owu robiłam...wklejam wam fotkę:
14dc rano o 10 miałam najmocniejsze 2 kreski potem juz bladły więc to był test poztytwny, testy robiłam 10-11 rano 22 wieczorem, 2 h wczesniej nie piłam nic.
14dc wieczorem miałam straszne bóle podbrzusza wiec podejrzewałam, ze owu bedzie nastepnego dnia, ale 15dc bardzo nadal mnie bolało i serduszkowalismy 16/17dc w nocy...na moje oko załapalismy sie 48h po owu więc na bank powinien byc chłopiec jak nic....troszke mam nadzieje, ze to usg sie myli, ale to najlepszy sprzet w wawie .....i sama film oglądałam ze 100 razy już i za nic siusiaka ani nic wiecej nie widać....miałam nadzieje bo 28dc miałam już II na teście ciązowym więc owu musiało byc 15-16dc na bank, przyrost bety tez na to wskazywał....

no nic, los jest przewrotny, druga ciąże poroniłam, a w trzeciej mi wyszła dziewczynka, zobaczymy co bedzie w 4-tej bo jak dobrze pójdzie w nastepny czerwiec zaczytnamy staranka o synka again :-) tylko nie mam juz pomysłu jak to skuteczniej zrobić hehe

Czesc kobietki.Jestem i ja :-) Pisałam Wam wczoraj,ze ide do Martysi na jasełka z Nikusią oczywiscie.. no i masz babo placek- wokół pełno dzieciarni z glutami do brody ( tutaj to normalka:tak::wściekła/y:) i moja Niki dziś ma katar:-( Do swiat pare dni-mam nadzieje,ze chociaz troszkę minie jej...Ale jasełka piękne były:tak: Niki biła bravo jak szalona:-D
Czarodziejka przepisy fajowe:tak: I coś w tym jest :confused: Mój szanowny teraz woli tez "luzniej":-D co mnie cieszy po przeczytaniu tego przepisu:tak: No a z tego współzycia bez zabezpieczenia przed owulacją mamy piękne księzniczki:tak::-D:zawstydzona/y:No i nie zostaniesz tu sama niezafasolkowana , bo jestem i ja jeszcze:-p a u mnie to dopiero rozmowy trwają:dry::-D madzia3 magiczne daty;-) Oby do jutra- wszystko sie okaze- spokojnie:tak:anufifi z tym porobieniem po pachy to brzmi mi bardzo znajomo:-D Nieraz trzeba nie tylko pieluche zmienic ,ale od podstaw przebrac:tak: napisz jak mąż znióśł ściskanie:confused::-D a no i przeczytałam o pęcherzyku Twym:rolleyes2: brzmi obiecująco-3mam kciuki.Becia witaj kochana.jak przeczytałam ,ze Twoja córka siedzi w pokoju z chłopakiem to...zaraz spojrzalam na moją starszą i wyobraziłam sobie taki obrazek za małe 7 lat i .... moja wyobraznia nie siega tak daleko:szok::-D Masz cisze i błogi spokój...czasem marze o takim:tak:A czasem czekam az Niki sie obudzi , bo jakos tak cichutko wszedzie jak ona spi :-D Co mi kupiłaś pod choinke?:confused: No na zakupach byłas to chyba oczywiste :-DAnia powiem Ci,ze czasem Martysia pomaga,ale... czesciej jednak okazuje zazdrosc i strzela fochy:wściekła/y: Przeczekac to chyba musze czy coś:dry:A princesska Twoja słodka jest:tak:agnieszkaaaa jak samopoczucie? wciaz rozpiera Cie energia?:-) Ja nie miałam zadnych ciązowych dolegliwosci w obydwu ciazach:tak: i czułam sie bosko.kiki to dalas czadu z tym papierem:-D:-D ciekawe kiedy Ci minie:confused::-D
sie rozpisalam:confused: Niki spi i mam chwile to pewnei dlatego tak mnie wzięło:-p
czas na małe co nieco:-D

a to moej testy owu...

Załączniki

• testy owu.jpg
    testy owu.jpg
    352,4 KB · Wyświetleń: 61
Pixella tak czytam te Twoje wyliczenia i tak sobie wyliczam wg siebie już na styczeń (jak Bozia da) mam nadzieję,że się uda. może tak jeszcze nie bierz sobie za bardzo, że to dziewczynka, może to trochę za wcześnie i wszystko się zmieni echh już sama nie wiem, najważniejsze teraz by zdrowo rosło:-)

Margaritka no wkońcu jesteś kobieto:-p:-) co Ci kupiłam? hmmm a grzeczna Ty byłaś, że prezenta chcesz?:-p:-p:-D;-)
no tak pogoda też taka jaka jest czyli do......., zaaplikowałaś Nikusi jakieś kropelki? bidulka jak takie glutki w nosie to nawet cieżko się śpi
a te ciacho to ja też chce:-) podziel się:-)

Sylwia75 , KICIA80 , Beti1975 dziękuję za wsparcie :tak::-)

Medio mimo moich fobii i strachów wydaje się być wszystko w porządku . To zeszłoroczne poronienie zostawiło we mnie taki strach że dopiero jak wezmę maleństwo na ręce i na własne oczy zobaczę że wszystko jest dobrze to się uspokoję .
Gin kolejny raz potwierdził że jest to chłopiec , ułożony główką w dól tylko złożony ,,jak scyzoryk,, i rączki i stupki ma na dole brzucha dlatego ruchy czuję tylko tam bo u góry ma tylko pupcię i nie ma nią za bardzo jak ruszać . Ruchy dodatkowo tłumi łożysko na przedniej ścianie . Robiliśmy taką próbę : na usg było widać że dziecko się rusza a ja tego nie czułam . Bobas waży 2.02 kg .
Co do CC to gin powiedział mi że zobaczymy co powiedzą mi 5 stycznia w Krakowie i jak dalej będą mnie lekceważyć to on postara się załatwić mi CC u nas w miasteczku , tak że dalej nic pewnego nie wiem.
Więc wygląda na to że Karolkowi się nie spieszy na ten świat ? Obydwie urodzimy w 2009 roku :-):tak:

reklama
witam was dziewczyny ponownie..dzisiaj lepiej ie czuje troche boli mnie w boku ale nie biore tabletek pije herbatki kamilkowe.ASUS bardzo sie ciesze ze jets wszystko w porzadku ze zdrowy piekny chlopak..a chcialas chlopczyka czy planowalas dziewczynke?...CZARODZIEJKA...ciekawy ten przepis tylko ze ja tz niego juz nie skorzystam..chyba ze bedzie chlopak to piata bedzie dziewczynka..chodz musze powiedziec ze moj pan nosi bokserki i to dosc takie dopasowane..i lubi bardzo cieplo..ANUFIFI..moj m to lubi cieplo w tyleczek..twoj wylacza ogrzewanie a moj ciagle wlacza by bylo nam cieplutko w tyleczki..hi hi..a moze jednak bedzie ta dziewczynka?sciagaj twojego m na sile,chce czy nie a potem bedzie dziewuszka..PIXELLA77 poczekaj jeszcze troche moze bedzie to chlopczyk a jak nie to bedzie sliczna dziewczynka a nastepny chlopczym,choc mi tez przy ercanie juz w 16 tyg powiedzial lekarz ze to chlopczyk no i jest nie pomylil sie,choc mialam cicha nadzieje ze to dziewczynka.tym razem nie nastawiam sie na dziewczynke.bede szczesliwa ze bedzie ze bog mi dal ta kruszynke krora jest teraz w moim brzuszku pod moim serduszkiem..co chcialam jeszcze napisac ,acha bylam dzisiaj u kumpeli ktota ma trzy corki i opowiadala mi jak przy trzeciej chciala chlopaka wszystko robila na chlopca.przytulanko bylo tego 14 bo miala regularne cykle co 28 dni..i co urodzila 3 dziewczynke nancy!to ja juz sama nie wiem.co myslicie.?

Do góry