reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczynki ...wycałowałam sie na tej wigilii za wszystkie czasy :-)

tez mam nadzieje ze dołacze do was ...zafasolkowanych...ale im blizej owulki tym bardziej mam świadomośc ze przeciez może sie nie udac ...wiem ze zaraz po ostatnim serduchowaniu znów będe mieć tysiace wątpliwości i bede sie wahac ...no ale czas pokaże ...może sie uda

teraz zabieram sie równiez za ostatnie porządki i liste zakupów ...ale bede tu cały czas zagladac

Beti ja podziwiam twoje posty w kótrych wszystkich wyliczasz

Ja o was wszystkich myśle zle boje sie ze mogłabym kogos pominąc wiec sie nie odważe

ale ściskam was mocno

reklama
Ja jeszcze jestem , młody spi...
a ja tera cherbatke popijam..coś mnie zmulilo i mi niedobrze:baffled::baffled::baffled::baffled: Ale nie myślcie od razu ze ciąza,..nie nie nie:-D:-D:-D:-D:-D
Jakas nuda mnie dopada...napisze Wam zaraz przepis na chlopca i na dziewczynkę wedlug pewnej ksiązki

PRZEPIS NA DZIEWCZYNKĘ :
1) Przychamowanie spermatogenezy przez zwiększoną ekspozycje jąder na ciepło: kąpiele, noszenie obcisłych slipów i spodni, ewntualnie ochraniacza (suspensorium) przez kilka dni w miesiacu (w czasie miesiaczki parnerki) Jesli nie dojdzie do ciązy w ciągu trzech miesiećy, należy zrezygnować z ochraniacza.
2) Współżycie bez zabezpieczenia co drugi dzień az do dnia 8-7-6 (stopniowo) przed owulacją. Jesli nie dojdzie do ciązy w danym cyklu, w nastepnym przesuwamy ostatni stosunek o jeden dzieńw kierunku owulacji. Jeśli po kilku miesiąchach dotrzemy w ten sposób do dwóch dni przed owulacją, pozostajemy na tym etapie przez kolejne dwa miesiace, zanim zaryzykujemy jeden krok do przodu.
3) Wytrwalosc i jeszcze raz wytrwalosc!!!!! Na upragnioną córkę trzeba nieraz pracować kilka miesięcy
PRZEPIS NA CHŁOPCA
1) Pobudzenie smermatogenezy przez zwiększoną ekspozycję jąder na zimno : noszenie bokserek i luźnych spodni, zimne oklady i kąpiele.
2) Zabezpieczanie sie podczas każdego stosunku płciowego w okresie przed owulacją.
3) Dokładne ustalenie dnia owulacji. Za jej główna oznakę należy uznać nie zmiany wydzieliny z pochwy, ale bardziej wiarygodne zwiększenie temperatury ciała bezpośrednio po chwilowym spadku.
4) Powstrzymanie sie od sexu na dwa dni przed spodziewaną owulacją.
5) Stosunek płciowy w dniu owulacji, czyli wyraźnego wzrostu temperatury, ewentualnie drugi nazajutrz, jeśli wzrost ten przebiega w dwóch etapach. Powstrzymanie sie od sexu z chwilą, gdy temperatura ustabilizuje sie na nowym wyższym poziomie
..........................wed. ksiązki "Planowanie płci dziecka"
753g7lsy5r830o8r.jpg

Ostatnia edycja:
Czrodziejka fajny przepis. :-DMyślałam, że ciepłe kąpiele to w ogóle zmniejszają zywotność plemników, nie tylko męskich. :rofl2:
Mój mąż nie wierzy, że nie jestem w ciąży:baffled: i chce żebym jeszcze raz zrobiła test ciążowy. @ powinnam dostać jutro, no zobaczymy. A tak w ogóle to z moich wyliczeń wychodzi, że owólkę miałam w Niepokalane Poczęcie 8 grudnia, ciekawe. Teraz jak nie dostanę @ zrobie test w Wigilię, znowu mam nadzieję ale nie wiem czy dobrze. :confused:

CZarodziejka napisz napisz , ale mam nadzieje ze nie zburzy to tej teori której sie teraz podporządkowuje bo sie zekręcę :)

Ja tez skończyłam porządki ...zostały zakupy ale na mysl o supermarkecie robi mi sie słabo....

własnie Tomus wylał mi 2 litrowa wode truskawkowa na dywan a , ajk go przebierałam to sie okazało ze porobiony po pachy :-D:-D:-Dmiałam chwilke zajęcia, ale to sa takie momenty które mnie rozbrajaja i nie pozostaje nic innego jak siee śmiac

Napisalam Wam przepis z tej ksiazki poniewaz ta ksiazka i zalecenia w niej zawarte bardzo do mnie przemawiają. :)))))
W wolnej chwili bede Wam skrobac po kawaleczku :)

reklama
Do góry