reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam się z rana, u nas też pada, szok, całą noc lało:-(
Piraniu pije soki tymbarka pomrańczowe, one są bez dodatku cukru, 100%, a z dwa razy w tygodniu też robię sok z sokowirówki z marchewką, jabłkiem, pomarańczami, bananem, grejpfrutem.
zwiększę picie cytryny chociaż dwie dziennie też wyciskam do wody.
Vivienko moje śniadanie wygląda tak, kromka chleba orkiszowego(wiecej nie daję rady wcisnąć:)), wędlina często salami, 3 listki salaty, oliwki, 1-2 pomidory z pieprzem i solą morską, dwa razy w tygodniu np. tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym na kanapkę.z tymi jajkami to może faktycznie jest tak że smażone mają niższe ph. wg tabel pokarmów całe jajko ma 6 ph. a po usmażeniu pewnie mniej, w ogóle smażenie nie jest zdrowe, obniża ph. a ja dosyć często jadłam jajka sadzone, jajecznicę. na początku diety tylko dwa razy w tygodniu a teraz prawie codziennie.wiec już ograniczam.
spróbuję dzisiaj z sodą na palec zobaczyć jak będzie się zachowywać śluz.
Kiraa odpoczywaj ile wlezie, nie myśl o monicie, udanego wypoczynku.
ależ się dzisiaj nie wyspałam, Zosia moja od 5tej co 15 minut przychodziła i mnie budziła ,że spac nie może, w końcu o 6tej zasnęła, a moja tempka dzisiaj przez te perypetie zakłócona, a szkoda, bo ciekawa byłam czy w dół pójdzie:wściekła/y:
jadę zaraz do mojej kumpeli do szpitala urodziła wczoraj córeczkę, swoją drugą:-)no i jeszcze podanie do przedszkola zawiozę, zobaczymy czy bedzie miejsce dla mojej Kasi od września.

pozdrawiam Was i życzę miłego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
Matik czekam na odpowiedź z urzędu. Poza tym oki. Jestem sobie po owu. W tym cyklu maraton serduszkowy hehe.:-D Zaczynam odstawiać leki i suplementy. wiem, że mamy podobny problem.. zachodzimy ale fasolinka sie nie utrzymuje. Ponieważ miał to być ostatni cykl starań. Jednak biorę prezolon. Może nie olbrzymią dawkę bo 2,5 mg ale chciałam spróbować. :tak: A potem koniec ze wszystkim.

Hejka! Ja niestety w biegu bo muszę zaraz śniadanka dzieciom przygotować :-)

gdusia, dużo zdrówka kochana!

Nuuuśka, no to czekam na wieści i zdjęcia porównawcze :-)

gochaa, gratuluję, dbaj o siebie i dzidziusia no i nie odchodź z BB bo zabrzmiało to jakbyś się żegnała.

Kate, jak dobrze, że jesteś już po zabiegu, ostatnio często myślałam co tam u Ciebie i czy już jesteś po. Kaja buduje już proste zdania, Alanek pewnie już nieźle nawija :-) Co do wspólnych zabaw do Kaja bardzo ciągnie do Krzysia ale Krzyś w większości przypadków traktuje ją jak "przeszkadzacza" ;-), czasem się ganiają, pobawią obok, razem bajkę obejrzą, w większości przypadków jednak się kłócą ;-)ale byłam świadkiem buziaków i przytulanek między nimi :-) A co u Ciebie kochana? Kiedy ruszasz do boju o córcię? :-)

Vivienka
, zapewne prolaktyna jeszcze trochę mieszała w Twoim organizmie i obniżyła poziom progesteronu, stąd tak krótka FL, na pewno cykle będą coraz lepsze :tak:

Kiraa, w sumie USG nic już nie zmieni ale jeśli masz zadręczać się myślami to lepiej iść na nie (ale numer jeśli będą 2 lub 3 ciałka żółte :-p) żeby się już nie zamartwiać. Jestem myślami i kciukami z Tobą!

Matik, wykres wygląda owulacyjnie a ten spadek to normalne w FL :tak:, trzymam kochana kciuki!

ilaczek, a może na próbę zmniejsz dawki albo odstaw suplementy, które niedawno zwiększyłaś/dodałaś? Spróbuj faktycznie zmniejszyć ilość jajek, może zacznij od nich a zmiany w suplementach później jeśli odstawienie jajek nie pomoże. Po sodzie na pewno będzie mega skok :tak:, zobaczysz, daj znać.

Matik czekam na odpowiedź z urzędu. Poza tym oki. Jestem sobie po owu. W tym cyklu maraton serduszkowy hehe.:-D Zaczynam odstawiać leki i suplementy. wiem, że mamy podobny problem.. zachodzimy ale fasolinka sie nie utrzymuje. Ponieważ miał to być ostatni cykl starań. Jednak biorę prezolon. Może nie olbrzymią dawkę bo 2,5 mg ale chciałam spróbować. :tak: A potem koniec ze wszystkim.

Km. To cieszy mnie to bardzo ze wszystko ok ;) też mówiłam koniec ale jakoś mi przechodzi i dalej się staramy choć teraz bez nerwów
Oby się w końcu udało
To jak mogę z tel wejść na forum zamknięte ?

Ilaczek głowa do góry - ph najwyżej podbijesz sodą dodatkowo w trakcie starań i będzie chłopczyk - musi się udać :). Robisz tak dużo w tym kierunku - twoja dieta jest bardzo dobra, chłopczykowa - wyrabiasz 100% jak nie więcej :). Ja mam dwóch chłopców i odkąd jestem na tym forum, analizuję, czytam starania nawet chłopczykowe, to naprawdę też się nie dziwię, że mam chłopaków. Jadłam zawsze bardzo dużo owoców - po kilka jabłek dziennie, do tego zawsze jeszcze jakiś inny owoc, pomarańcze, banany, winogrona...Uwielbiam ziemniaki, nabiału prawie w ogóle nie jadałam. Bardzo rzadko żółty ser lub biały (o mleku kefirze, maślankach nie wspominam, bo tych produktów w ogóle u mnie w diecie nie było :)) i bardzo rzadko jadałam jajka.

Gocha pamiętam cię :) GRATULACJE!!!! jak super, że się udało przy pierwszym podejściu. Zostań z nami!

Nusiu jestem za twoim pomysłem! Tutaj generalnie piszemy, a na prywatnym dzielimy się zdjęciami, tam mamy zebrane w pigułce wszystkie najważniejsze informacje a propos starań dziewczynkowych i chłopczykowych..Zaraz zaakceptuję zaproszenie

Kiraa odpoczywaj i płódźcie te dziewczyny wasze nad morzem :)) Mogłabyś dołączyć do Matik jako mama bliźniakowa, z dwiem dziewczynami - co ty na to :)?

Zakręcona placki ziemniaczane, matko, jakiego mi smaka narobiłaś, ja na samych maślankach i budyniach teraz jadę ;) dzięki za pomysł z kurczakiem, serem i żurawiną. Mam dziś wszystkie te produkty w lodówce i chyba upichcę sobie właśnie taki obiad.

Maran-atha napisałaś jakiś czas temu, że marzyłaś zawsze o chłopcach, a urodziłaś dziewczyny - u mnie dokładnie odwrotnie :) mam chłopców, a w sercu chyba zawsze była dziewczynka. Może uda nam się spełnić te marzenia już niedługo

Airfix chyba ty poruszyłaś ten temat - wiem, że to twoje znajome, ale uważam że takie dziewczyny nie powinny zostać w ogóle matkami - jak można mówić takie rzeczy, że chłopczyka odda się do adopcji albo usunie ciąże, bo musi być tylko dziewczynka?!! Mam nadzieję, że te dziewczyny trochę zagalopowały się w tym co mówiły. U mnie też wszyscy będą dopytywać się czy trzecie dziecko to będzie dziewczynka, już parę osób wie, że będziemy starać się o trzecie dziecko, bąkają o dziewczynce, albo mówią że my na pewno nie będziemy mieli córki i czy chcemy na pewno starać się o trzeciego chłopca i ja już czuję jakąś dziwną presję..

Male liski no to mozemy sobie reke podac :) ja nikomu nie mowie o staraniach, po co maja mi doope truc i glupoty gadac... jak zajde w ciazr tez nikomu nie powiem, dopiero jak widac bedzie powiem dopiero po polowie cizy jak juz plec poznam itp. Nie pozwole by mi ludzie zycie uprzykrzali bo ja nerwowa jestem i odpowiem to co w takiej sytuacj nalezy sie odpowiedziec... mi nie zalezy na udawanych przyjazniach wiec mam to gdzies co kto sobie pomysli i jak sareaguje
Matik wchodz przez przegladarke nie przez aplikacja, pelna wersja strony niech bedzie a nie na telefon itp.

reklama
Do góry