reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dorcia, pierwszą tabletkę tak jak piszesz łykasz w pierwszym dniu @, tabletki te wzięte od 1 dnia cyklu działają od razu od pierwszego dnia :tak:

maran-atha, Kaja nadal ma katar ale widać, że samopoczucie już lepsze bo w pierwszy dzień była mega marudna a oczy aż jej napuchły. Ja też raczej pozwalam by organizm sam zwalczył wirusa, poza oczyszczaniem nosa nie robię nic, nawet u lekarza nie byłam. Niestety dziś zaraził się Krzyś :-(, a myślałam już, że mu się upiecze. Dużo zdrówka dla Was! Niedobrze, że lekarz tak dzieciom antybiotyki przepisuje bo przecież większość z tych chorób to wirusówki a na to antybiotyk nie pomoże a tylko osłabi organizm.

ilaczek, maca może być :tak:

Vivienka, wygląda jak pik LH :tak:, czyli obniżenie PRL pomogło i owulka nadeszła w ekspresowym tempie, super! Ten wzrost na wykresie to był zapewne od delikatnego wzrostu progesteronu, który obserwuje się jeszcze przed owulacją, czekamy zatem na piękny skok tempki w górę :-)

Ostatnia edycja:
Witam się pierwsza! :-)

Vivienka, no i system wstawił owulkę, super, że obniżenie PRL tak szybko pomogło :-)

U nas za oknami pogoda zmieniona w porównaniu do ostatnich dni o 180 stopni - szaro, buro, pada i potwornie wieje. Miłej soboty dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Maran,Dorcia,Maggie,Piranha dziekuje wam za wasze zdanie:-)
Maran powiem ci ze bol owulacyjny mi się zaczal po porodzie wczesniej nie wiedziałam co to znaczy jakis bol jajnikow…. A wczoraj od 12-18 usiasc nie mogłam bo mnie bolala lewa strona. Ja kiedys kupilam mielone mieso wolowe i było bleee, ale mysle ze w sosie będzie smaczniejsze.No i steki mmmmmm obydwoje je lubimy i było dla mnie kara w ciazy jak nie mogłam ich jesc. A co do kiszonej kapusty i ogórków to chyba raczej nie wolno… mam tabelke wydrukowana produktami kawcnymi i zasadowymi i w kwasnych pisze ze oset zakwasza
Piranha nie myślałam ze tak szybko przyjdzie mi owulka,no ale nie ciesze się za szybko bo nie jest powiedziane ze @ przyjdzie za 2-3 tyg. I co dziwne dzis Tempka jeszcze wyzej wybila w gore. Moim zdaniem na ovu zle zaznaczono czas owulacji.:no:

Milej sobotki zycze wam :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Vivienka ale ogorki kiszone i kapusta nie sa zakwaszane octem tylko sola, wiec nie wiem jak to jest z tymi ogorami bo ja uwielbiam...

Milej soboty babeczki

ViVienka ja się na niczym nie znam, więc nie umiem ocenić twojego testu, ale trzymam kciuki za owulację!:tak:

u mnie dziś okres, więc Nuśka - proszę dopisz mnie do listy, tak na szczęście.
Ja niby o chłopca się staram, ale będę się cieszyć z każdej ciąży. (najlepiej bliźniaczej):-p

jedyny + okresu, to to że 27 dni cykl wreszcie był, więc chyba mój organizm jakoś zaczyna się stabilizować.

Dzien dobry :)

mamartusia pewnie kochana ze wpisze tylko powiedz mi na kiedy dokladnie, starasz sie juz w tym miesiacu ? Jesli tak, to poprosze date kwietniowej @ :tak:

vivienka tesior jak najbardziej pozytywny :-)

Ana a czemu dopiero na lato ???? :wściekła/y:wczesniej wczesniej !

piranha dzis tempka taka jak przedwczoraj znowu :blink: tez dzis u Nas brzydko, leje od rana.

Milego dnia dziewczynki :*

Dzień dobry Dziewczynki,
ja tak na chwilkę bo cały czas gorączka mnie trzyma, dzisiaj mniej bo 38 :sorry2:ale nie czuję się najlepiej.
Dziękuję Wam bardzo serdecznie za życzenia na pewno pomogą w powrocie do zdrowia :-)
Miłego dnia!

Witam sie kochane, sorry ze tak tylko o sobie, ale tylko mam sekunde

piranju
wklejam wszystkie moje wyniki, amh bedzie za tydzien. Rzuc prosze okiem

Sód 141 mmol/l 136 146 N
Potas 4,5 mmol/l 3,50 5,10 N
Wapń całkowity 2,2434 mmol/l 2,23 2,50 N
Fosfor nieorganiczny 1,11 mmol/l 0,74 1,52 N
Magnez 2,497 mg/dl 1,70 2,40 H
TSH 1,32 µIU/ml 0,400 4,000 N
FSH 6,76 mIU/ml
LH LH 3,84 mIU/ml
Estradiol 12,00 pg/ml
Testosteron 23,89 ng/dl 10,83 56,94 N

reklama
Nuśka, następna @ to 11.04
ale jakoś tak się boję dodwać na listę, żeby nie zapeszać..... :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a co do diety, ta dla mnie słodycze nie istnieją. ale moją dietę szlag trafia przez żółty ser. który uwielbiam i z którego nie potrafię zrezygnomwać. :-:)-:)-(

Do góry