reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie dziewczynki,
Lilly trzymam mocno kciuki za Ciebie kochana, będzie dobrze !!!
Dorcia piękna praca a beta niedługo spadnie zobaczysz
Elmo jak ten czas goni ledwo byłaś w dwupaku a tu Michaś już rośnie jak na drożdżach
Ja w domu nadal bo mam problem z zatokami, ale to wszystko dlatego podobno że to sie jeszcze goi i to norma tak mi powiedział lekarz więc odpoczywam
Buziaki dla wszystkich

reklama
Nusia to trzymam kciuki za dzisiejszy test! Co do usg to wiesz co oni z niczym sie nie spiesza na usg czeka pol oddzialu...w karcie mam wpisane poronienie zagrazajace.ordynator zlecil usg i czeeeekam...

Lily Kochana kurcze moze niebawem zrobia to usg, niepowazni Ci lekarze sa. Czlowiek czeka jak na szpilkach a oni maja w du**. :/
Lily Tobie tez "wisi"????? ale tez takie geste jest? takie rozciągliwe?

Nuuuska, anias Ja znalazłam inny patent na pranie makaronów:) Zaplatam cała firanke w luzny warkocz- ale nie do samego konca, i zwiazuje gumką do włosow i tak piorę :) Potem nie musze tego rozplątywać :)

anias Nie ma głupich pytań :) Powiem Ci że u mojego chłopa było to samo , i tez mówiłam że chyba przez to w ciaze nie zachodzę, ale pobrał tych suplementów i do teraz jest ok. Lek na nadciśnienie też zaczał brać i może tez to w jakims stopniu pomogło, ale po suplementach dziewczynkowych była poprawa na pewno. Widzę też że jest różnica pomiędzy tym czy siedzi w domu czy chodzi do pracy ( pracuje sezonowo ) . Widać po części wszystko ma wpływ na to. Ja mojemu mówilam ze jak cos z tym nie zrobi to mu butelke syropu kazde wypić, a on mi mówi- ale po co , przeciez mnie gardło nie boli hehe:-D

lilly Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo. Swoją drogą masz zlecone usg, a Oni czekaj nie wiadomo na co. To co sie ostatnio dzieje po szpitalach , to jest jakies nieporozumienie, szkoda tylko że cierpią na tym nienarodzone dzieci, a potem tragedia dla całej rodziny bo sie jednemu i drugiemy badania nie chciało zrobić, albo cesarki przy porodzie. Lilly trzymaj sie dzielnie &&&&&

Nuuuśka, Estrofem może wydłużyć FF bo przysadka dostaje sygnał, że wzrósł estrogen, "myśli" sobie zatem, że pęcherzyki mocno rosną i zmniejsza wydzielanie FSH (które to pobudza pęcherzyki do wzrostu) by nie przesadzić ;-), tak więc oszukujemy Estrofemem przysadkę. Jeśli DHEA wyjdzie w porządku to będziemy szukać dalej przyczyny ...tzn. nie będziemy bo niebawem estrogen wzrośnie Ci wraz z progesteronem do mega duzych ilości, tego się trzymamy :-) Guajazyl zaczęłabym pić jak tylko kreska na teście owulacyjnym zacznie ciemnieć. Tak jak piszesz - on rozrzedza śluz a więc wizualnie jest go więcej, na pewno plemnikom ułatwia zadanie. U mnie nic tak dobrze nie działało jak właśnie ten syropek. Mój Guajazyl nie był miętowy (nie był jakiś pyszny ale tragedii nie było ;-)), anias ma chyba wersje Guajazyl Mint :-)

anias, ja bym wysłała jednak M raz jeszcze na badanie, przy braku upłynnienia do 60 minut czasem warto pomyśleć o IUI, od razu sprawdzicie czy Guajazyl pomógł w tej kwestii. Czasem bakterie (warto zrobić posiew) powodują zwiększoną lepkość nasienia.

lilly, masakra jakaś, trzymam mocno kciuki by jak najszybciej zrobiono Ci USG, przecież USG w takim wypadku powinno być pierwszym badaniem!

Witam dziewczyny , podczytuje was codziennie próbując zapamietać co i jak u Was i mam nadzieje ze za jakiś moment sie juz naucze i bede mogła na bieżaco być z Wami .

Póki co Lilly trzymam kciuki zeby było dobrze ...domyślam sie jak ciezkie musi byc takie czekanie :-(
Dorcia , też myśle ze dobrze że spada beta ...
Piranha twoja wiedza powoduje ze ciagle jak cie czytam mam wytrzeszcz oczu :)
Nusia ...dziewczyny maja rację twoje nastawienie jest boskie ...szkoda ze nie znam cie "na zywo" :)

Wszystkie dziewczyny pozdrawiam życze miłego dnia

Airfix, Pirania musze jakos mojego M przekonac do zrobienia ponownie badania nasienia...tylko jak (?) musze cos pomyslec..

anias Mój powiedział że za nic nie zrobi bo sie beda z niego śmiać w przychodni, echh z tymi chłopami :) Ale u Twojego jak to juz- ponowne badanie - to moze dasz rade go przekonac:) Powiedz mu- chcesz miec dziecko? Musisz :)

anias, to może powiedz mu, że może mieć tam bakterie (faceci boją się czegoś niedobrego tam ;-)) albo powiedz, że chcesz wiedzieć czy zostaje Wam inseminacja by niepotrzebnie nie wydawać kasy na suplementy czy testy (sprawy finansowe do facetów przemawiają :-D). Ja mojego mega antytabletkowego M na suplementy namówiłam mówiąc, że gorsze parametry nasienia to większe ryzyko wad zarodka (a tego mężczyźni też się boją).

reklama
jakos namowie go, musze. On sie tlumaczy ze juz mial robione i ze miesci sie w normach (uplynnienie do 60 min i on ma wlasnie to 60:/) a jak sie miesci to znaczy ze jest dobrze.. i wez z takim rozmawiaj... :/ Ostatnie badanie bylo robione rok temu.

Bo wiecie tu chodzi o to ze jak on mysli ze jak juz raz zaszlam w ciaze (puste jajo plodowe) to nie ma problemu...

Piraniu jezeli sie jakims cudem zgodzi na to badanie to zrobic normalne badanie nasienia, posiew i jeszcze cos?

Do góry