reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia jak ja piore makarony to potem Olke wolam - bo ona uwielbia wlosy czesac i zawsze ma radosc, jak moze grzebien wziasc w lapke i wyczekac makarony od gory do dolu :-)

reklama
Dorcia a masz takie specjalne woreczki? bo ja to laduje do tych woreczkow te makarony, do pralki i sie piorą. Wygodne to i szybko.

Dobra zadam to pytanie..... Kochane Jezeli serduszko np. macie dzisiaj wieczorem i jak jutro rano wstaniecie i sie zalozmy myjecie to leci z was nasienie? nie zebym sie TAM caly czas patrzyla, ale zwrocilo to moja uwage .:) i to nasienie jest zadkie czy geste i sie ciagnie? Pytam dlatego bo moj M ma slabe uplynnienie i nie wiem czy tak maja "wszyscy" czy w związku z tym ze on ma slabe to sie tak ciagnie...

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, według mnie warto zmniejszyć dawkę witaminy C, po co się wysuszać, ten śluz EWCM nie tylko daje plemnikom poślizg ale też je "odżywia", przedłuża ich żywotność, chroni przed kwaśnym środowiskiem. Guajazyl dostaniesz bez recepty ale niestety za dobry to on w smaku nie jest ;-) ...ale czego się jednak nie robi dla dobra sprawy :-) Zaleca się picie np. 3 łyżek stołowych dziennie na 3 dni przed spodziewaną owulką, u mnie nic nie działało lepiej (żadne wiesiołki, siemienia lniane) :-) Można spróbować z dawką Estrofemu 3x1...której to oczywiście nie będzie już dane wypróbować :-D Hahaha, tylko nie krzycz za mocno bo śmiech to zdrowie :-D

małe liski, hahaha, dobre! Ja też tęsknię za wiosną, wraz z nią dopada mnie ogromna ilość słonecznych endorfinek i wstępują we mnie duże pokłady pozytywnej energii, pogoda ogromnie wpływa na moja psychikę i nastawienie do różnych spraw.

anias, ano Kasia :-) Podobno nie ma głupich pytań, dawaj :-D

Elmo, to tylko i wyłącznie Twoja i M zasługa bo zrobiliście dosłownie wszystko by go mieć, ucałuj od cioci Piranii małego przystojniaka! :-) Krzyś i Kaja na szczęście zdrowi ale ciągle się kłócą, ciągle słyszę albo "nie chcę Kai" albo "nie chcę Krzysia" ;-)

anias, doczytałam, u mnie leciało (to normalne) i było dość rzadkie, jednak po takim czasie ono miesza się z naszym śluzem i na pewno zmienia to trochę konsystencję.

anias juz kiedys o tym pisalysmy :)) to calkiem naturalne ze pozostalosci po seksowaniu z Nas wylatuja, u mnie to utrzymuje sie caly dzien, pozostalosci sluzu + resztki nasienia Ł. Ale to co wylatuje potem jest rzadkie calkowicie, moze czasem przypomina w konsystencji bialko jajka, ale jest rzadkie. Zaraz po widze najwiecej, kiedys Ł. powiedzial ze moze pozbierac to z lozka i wsadzic z powrotem bo szkoda zeby sie zmarnowalo :-DNo ale szczerze, mnie zawsze jest szkoda, jak widze ze cos tam splywa ze mnie :p najczesciej po nogach leci a ja biegiem do lazienki niczym Don Pedro mkne zeby nikt nie widzial :wściekła/y:

piranha okejos to dzis kupie ten Guajazyl, ale pod kiedy mam go zaczac pic ? Bo Ty mi tu piszesz na 3 dni przed spodziewana owulacja a ja sie pytam - kiedy wiec ta owulacja ? :-D

Ide umyc wlosy, tylka dzis nie rusze z kanapy :cool2:

Ostatnia edycja:
Nuska, archiwum x odcinek 1000? Prawie jak Moda na sukces. ;-) Trzymam kciuki nadal.
Dorciu, głowa do góry. Beta spada, a nie stoi w miejscu. Może Twój organizm potrzebuje trochę więcej czasu.
Lily, trzymaj się babeczko.
Matik, mam nadzieję, że trafisz na kompetentnego lekarza i będziesz wiedziała na czym stoisz.
Elmo, a jak Ty się czujesz?
Ewelin, co u Ciebie? Jak samopoczucie?
Oczy niebieskie, ja po wiesiołku miałam właśnie takie delikatne skurcze. Herbata z liści malin może dać takie same efekty. Już niedługo!

No to czyli jednak M ma za geste...:/ bo to się strasznie ciągnie.. na ok 5 cm a moze i wiecej, nie ma mowy o tym ze leci po nogach tylko ze tak powiem wisi... wiecie o co mi chodzi ?

Nuuuśka, zapomniałam Ci jeszcze napisać - Ty łykasz po prostu estradiol a więc coś czego Tobie w organizmie brakuje, to na tej samej zasadzie co ja łykam witaminę D3 gdyż mam jej niedobór. Czym innym według mnie jest sprawianie hormonami czegoś "nienormalnego" jak blokowanie owulacji pigułkami anty czy wydłużanie FL mega dawkami progesteronu (to może być przerażające), Ty po prostu uzupełniasz niedobór czegoś co powinnaś mieć w organizmie we większej ilości aby pewne procesy działały prawidłowo, ja tak bym na to patrzyła :-) Może jednak okaże się, że masz za niskie DHEA i po jego suplementacji wzrośnie Ci naturalnie estrogen i grubość endo ...oczywiście tego faktu nie doczekamy :-D

Piraniu ale bez wiedzy ktora przekazujesz tu na forum nie zrobilibysmy tego wszystkiego, wiesz o tym. Jestes wielka! Fajnie ze dzieciaki zdrowe. Moja zakatarzona, z reszta ja tez :/ Kaja i Krzys wyrosna z tego, tylko skad brac tyle cierpliwosci nie? Moja Zuza narazie zakochana w bracie, ale swoj bunt okazuje na inne sposoby. Rano jest trudna jak nigdy dotad. Byle do wiosny!!!

Macy dzieki. Powiem Ci ze czuje sie dobrze, nawet bardzo dobrze. Fizycznie i psychicznie. Jak sobie przypomne tą depreche po pierwszym porodzie.... Wiadomo czuje delikatny lęk przed przyszloscia, majac takiego malego bezbronnego malca w domu czlowiekowi rozne rzeczy do glowy przychodza ale to chyba normalne. Ale za to jestem zmeczona ciaglymi dwiedzinami, naprawde mam dosyc. Wszyscy przynosza prezenty dla dzieciakow, Zuza juz taka rozwydrzona ze chyba 2 miesiace bede ja doprowadzac do porzadku. Szkoda mi jej bo jest w tym wszystkim najmniej winna no ale przeciez musze jej zwracac uwage jak sie zle zachowuje... takze tak u mnie. Zeby tylko przeszli juz Ci wszyscy goscie to bede szczesliwa. A u Ciebie jak, dzieciaki zdrowe?

Anias u mnie tez jeszcze na drug dzien leci, ale sie nie ciagnie.

Ostatnia edycja:
Kochane, nie wiem jak w innych miastach i szpitalach ale tu to nie wiem, z wszystkim sie wloka jak nie wiem co. Usg od wczoraj mam zlecone, do tej pory nie zrobione. Jedyne co to pobrali krew, wczesniejsze badania sa dla nich niewazne i musza je zrobic po swojemu. Nadal lekko plamie.dostaje luteine i czekam. A ze z natury nie umiem nic nie robic to to czekanie jeszcze bardziej mnie wykancza. Jeszcze raz dziekuje Wam za wsparcie!!
Anias, pewnie w kolko mowilam im o becie ale oni swoje...
Dorcia ale wazne ze spada Ci beta a nie stoi w miejscu. Kochana na pw araz odpisze. Dziekuje slonce :*
Nusia a jak testy? Pokazuja pik?
Anias, u mnie tez czesto 'wisi';)
Kochane.nie odpisalam wszystkim bo jestem na telefonie i tu dwa razy trudniej mi korzystac z neta

reklama
macy no tak dokladnie :p - niczym Moda na sukces :wściekła/y:

piranha no tak - ja to rozumiem doskonale :D uzupelniam brak czegos czego mam za malo,cos co mi jest potrzebne, nie blokujemy tym owulacji tylko ewentualnie mozemy ja opoznic, ale to nic jesli istnieje dzieki temu wieksza szansa na to, ze sie uda :tak: a jak DEHA wyjdzie ladne to co wtedy ? :p to bedzie znaczylo ze jest dobrze i ze nie musze lykac tego DHEA tak ? to badanie moge robic w obojetnie ktorym dc prawda ?
Pytam jeszcze o ten swinski syropek - od kiedy mam go zaczac lykac jak kupie dzis kochana ? :-) Mowisz ze Tobie dzialal rewelacyjnie ? A co on dziala dokladnie, na rozrzedzenie sluzu, ale tym samym daje efekt tego ze jest go wiecej tak ? :happy2:

lilly kochana jeszcze dzis nie robilam, robilam wczoraj ale negatywny jak ta lala. Dzis zrobie okolo 16 i zobaczymy. A Ty sie nie martw , zrobili badanka to najwazniejsze, choc dlaczego nie masz zrobionego usg od wczoraj ???????? pytalas ich o to ??????? Bo cos tu chyba nie gra skoro dzalaja na zwloke...:no:

Ostatnia edycja:
Do góry