reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zakręcona, na betę najlepiej iść jak najszybciej bo wzrost najbardziej dynamiczny jest na samym początku :-) (choć jestem pewna, że z Twoją ciążą jest wszystko w porządku ale jeśli masz się niepokoić to warto), dobrze też sprawdzić przyrost po 48 albo 72 godzinach, tak więc piątek i poniedziałek będą OK :tak:

Nuuuśka, założyłam Ci właśnie konto na FF, na maila przyjdzie Ci hasło :-) (w razie co poszukaj w spamie), możesz je potem zmienić. Wykresy na FF będą bardziej wyraźne bez dwóch zdań :-), sam serwis ma mnóstwo możliwości i bardzo bogate galerie z wykresami. Czekam zatem na wynik testu. Testy powinny przyjść w tym tygodniu, daj kochana znać kiedy tylko dotrze paczuszka bo też już się niecierpliwię. No jasne, że damy radę!!!

Matik, ewidentnie hCG już spada :-(, kochana, nie poddawaj się, poczytaj tamtego linka, sprawdź te przeciwciała, dorzuć suplementy typu witamina E 400 iu, koenzym Q10 200-300 mg, L-arginina 500 mg, DHEA itp., nie rezygnuj jeszcze z marzeń, czasem tym marzeniom trzeba trochę pomóc w spełnieniu się.

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka, no jasne kochana, że pomogę, ja tam lubiłam wykresy na FF :-), faktycznie trochę przypomina ENPR, wykresy są tam wyrazistsze z uwagi m.in. na mniej zagęszczoną oś Y :-)

Piranho, dopomóż, jakie badania zrobić w 3dc? Kiedyś pisałaś, zeby zrobić hormony, tylko nie wiem jakie...
Ja mam krótką fazę lutealną, w ostatnim cyklu trwała 10 dni i jeszcze mnie non stop bolał brzuch :-(Czy można coś zrobić, zeby ją wydłużyć?

piranha kochana do linka dotarlam ale z reszta to mi bedzie musial pomoc Ł. bo nie wiem do konca jak sie polapac z tym zeby naniesc tempki, pokombinuje w domku z tym. A powiedz mi tam mozna nanosic poprzednie wykresy ?

Annette, zrób w 3 dc LH, FSH, estradiol, testosteron, prolaktynę i TSH a w połowie FL koniecznie progesteron. Krótka FL najczęściej wynika z niskiego poziomu progesteronu a to z kolei może być spowodowane podwyższonym poziomem prolaktyny. Można spróbować podnieść naturalny poziom progesteronu a dodatkowo wspomagać FL Duphastonem lub Luteiną.

Nuuuśka
, jeśli chcesz to Ci ponanoszę tempki a Ty wykres doszlifujesz :-), tylko musisz podać hasło, potem możesz je zmienić ...nie wiem jak jest z poprzednimi wykresami, sprawdzimy :-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Ci Piranju, zrobię te badania :tak:
Nie wiesz może ile musi trwać przerwa między odstawieniem Castagnusa i ponownym go wzięciem? A co będzie jak się go nie odstawi po 3 miesiącach?
W poniedziałek przejdę się do dobrego gina, zobaczymy co wymyśli :-(

piranha jestes Bogiem :-) Kochana dziekuje Ci strasznie !!! Juz podaje Ci haslo bo login pamietasz ? haslo : f7582 :tak: Staralam sie tam cos ustawic, ale na pewno jak zobacze jak Ty ponanosisz to bedzie latwiej i nie bede musiala Cie klopotac ale na prawde dziekuje Ci z calego serduszka ! :tak: nanieniesz same temperaturki tak ?

Annette, przed kolejną kuracją należy zrobić co najmniej miesiąc przerwy (nie mam pojęcia jak organizm zareaguje gdy się tej przerwy nie zrobi), ja zrezygnowałam z Castagnusa na rzecz B-100 bo po pierwsze mi nie służył a po drugie stresował mnie fakt, że nie zajdę w ciążę w trakcie 3-miesięcznej kuracji i nastąpi gwałtowny wyrzut prolaktyny po odstawieniu go (i zrobi się jeszcze większa sieczka jak przed braniem go).

reklama
Zakręcona super teścik, beta ładnie przyrasta.
Matik przykro mi:-(
Nuśka wracaj szybko do zdrowia.
a u mnie nie wiem co się dzieje, od wczoraj boli dość mocno podbrzusze, wczoraj śluz miałam brązowy, dzisiaj lekko tofii, wczoraj testy owu dość wyraźne, myślałam, że zaraz będzie dodatni, że może owu mnie zaskoczy, ale niestety.
śluzu niby sporo, mokro, ale kwaśny, tofii, brak płodnego. do 20dc jeszcze niby czas, prawda? a może owu się przesunie? cały czas robię testy. Piraniu doradź z czego to tak może być?

Do góry