reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gocha a jesteś już po owu? nigdy nic nie wiadomo:-) - zaczęliście się starać, więc masz jak najbardziej szanse na to, że za 2 tygodnie zobaczysz 2 kreski na teście i może trzeba będzie odsprzedać termometr i paski - z chęcią przyjmę jakby co :-D:-D

Nusia ja kociarą nie jestem ale masz prześliczne te koty!

Matik myślę o Tobie nie poddawaj się. Zrobisz betę jutro?

Miłego dnia dziewczyny! ps. jesteście takie płodne w pisaniu, że pewnie nie nadrobię, jak zajrzę do was wieczorem:-D

reklama
gocha ale Ty sie staralas od tego miesiaca juz ? bo ja wpisuje w liste ilosc cykli itp, wiec jak zaczynasz w marcu to przerzuce Cie na marzec :happy2:

anias masakra jest z tymi wirusami teraz !! nic nie wymrozone, pelno tego wszedzie na kazdym kroku, choc dzis u nas zaczal snieg padac wiec jest nadzieja ze jeszcze ulepimy balwana !! :-)

zakrecia wole sie juz przemeczyc do piatku niz brac na 3 dni L4 bo szkoda mimo wszystko kasy, choc wiem ze to nie powinno byc wazniejsze od zdrowia, ale mam nadzieje, ze szybko uda mi sie zaleczyc to dziadostwo.

gorgusia dziekuje :*

małe liski w albumie mam wiecej zdjec w moim profilu zobacz sobie w wolnej chwili :-)

Matik, ja niestety Ciebie poprę w kwestii odstawienia progesteronu :-(, jeszcze gdybyśmy gdybały na podstawie zdjęć testów ale wynik bety poniżej 25 na tym etapie nie wróży dobrze, sztuczny progesteronem może wydłużyć (bo utrzymać ciąży nie da rady jeśli zarodek ma np. mocno wadliwy materiał genetyczny) ciążę z mega defektami a nawet martwą, okropne to i smutne ale niestety tak jest, trzeba pamiętać, że podtrzymując ciążę sprawiamy, że potem coraz trudniej będzie organizmowi się samoistnie oczyścić. Gdyby owu była w 18 dc to raczej nie wyszłaby tamta pierwsza blada kreseczka w 8 dpo (a jeśliby nawet wyszła to kreska po 8 dniach powinna być wyraźnie ciemniejsza), ale załóżmy że tak właśnie było. Wówczas byłabyś wczoraj w 15 dpo a więc w 4t+1d ciąży, beta powinna więc wynosić 100-200 mIU/ml (zwłaszcza, że zakładamy wcześniejszą implantację z uwagi na kreskę w 8 dpo). Tych badań niestety jest sporo, warto poczytać tego linka https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/badania-po-poronieniu-17666/, można sprawdzić m.in. przeciwciała ANA, ASA, ACA, ATA, APA, APL, LCT.

zakręcona, piękna krecha jak na 14 dpo, widać, że beta przyrasta przepisowo. No to super, że znalazły się tabletki w pracy :-), spróbuj odstawić do końca tygodnia i kup sobie jakieś witaminki z podwójną (800 mcg) dawką folianów.

Nuuuśka, niestety jest to możliwe i pęcherzyk może się wchłonąć zamiast pęknąć, bądźmy jednak dobrej myśli :-) Jeśli dziś krecha będzie słabsza to proponuję poczekać na jutrzejszą tempkę ...ależ mi brakuje ENPR, te wykresy na OF jakieś takie nijakie ;-), brakuje mi notatek po najechaniu na punkt wykresu (notatki na dole są wyjątkowo uciążliwe jeśli ktoś ma dużo linijek z oznaczeniami pomiędzy wykresem a notatką, jak np. u Matik).

Piranha jutro wezme juz ta wit b complex apteczna ( 1 tab?) i w piątek tez a od soboty te wit co polecilas mi :-) a jak myślisz kiedy isc.na bete? W przyszłym tyg? Czy lepiej w piatek i poniedziałek?

Matik tule mocno kochana :-*

zakrecia ja nigdy nie bralam L4 kiedy bylam chora, ale Ł. krzyczy ze glupia jestem a ja przyznaje mu racje...no bo ja ma :zawstydzona/y:

piranha dokladnie ! nijakie strasznie niestety. Sprobowalas mi zalozyc konciaka na FF kochana ? moze tam bedzie lepiej:angry: w sumie to jak dzis patrzylam na moje poprzednie wykresy, to pare razy zdarzylo sie ze skok byl po takim malym spaku wlasnie, chyba tylko 2 rzy zdarzyl sie wiekszy skok wiec jest nadzieja tak mysle :happy2: zrobie test okolo 16 i dam znac :* mam nadzieje, ze te Nasze wreszcie sie pojawia, dzis mija tydzien odkad kobietka je wyslala :zawstydzona/y: Damy rade nie ??? nawet jak ten pecherzyk nie dal rady to przygotujemy sie na nastepny :D

P2120027.jpg

kreski praktycznie nie widać ale moje wytrawne oko widzi ale to jest wielkie nic
Dzięki pirania wiem, wiem maż pojechał przycisnąć tego laboranta :wściekła/y:
I nie biorę już progesteronu szkoda ale razem z tym będę się z Wami żegnała , muszę odpocząć zwłaszcza psychicznie
moje dziecko dziś zapomniało plecaka do szkoły :angry: a My z nim szok tacy zakręceni teraz jesteśmy

Trzymajcie się dziewczynki , może jeszcze kiedyś mi się uda ale straciłam już wszelkie nadzieje

Załączniki

• P2120027.jpg
    P2120027.jpg
    7,3 KB · Wyświetleń: 66
Matik tez Cie mocno tule :-(
Zakrecona prosze przypomnij jak wygladaly Twoje staranka bo nie moge znalezc wstecz a pewnie juz pisalas... tzn od kiedy mialas diete i jak dlugo bralas z m suplementy? Co uzywalas podczas staranek do obnizania ph bo widze ze odstep zachowalas. Oczywiscie trzymam kciuki za roz! A mieszkanko super i na pewno z czasem zrobicie sobie po swojemu. My kupilismy mieszkanie 46m w stanie deweloperskim za 130tys ale wyszlo tyle co Wasze po zrobieniu a jest jednak mniejsze.

reklama
Nuuska dokładnie zdrowie ma sue jedno
Elle i inne chetne laseczki podac maila to poprzesylam moj plan :-)
I odrazu przepraszam bo teraz mi siw przypomnialo ze juz mnie prosilas

Do góry