reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo jest cudowny !!! prześliczny !!! kochany Skarbek malutki !!! Gratulacje przeogromne !!!!! Ps. też zwróciłam uwagę na skarpetki:)
Zakręcia gratuluję II kresek, oby Twoje marzenie a propos płci się spełniło :)
Milla cudowni chłopacy przystojniacy :)
Matik spróbuj zrobić ten test, ale to już dla formalności bo innego wyjścia jak ciąża nie ma :)

Ostatnia edycja:
reklama
Zakreciu
mocno kciuki zaciskam i ciesze sie. :-)

Nuska
oh to miejsce na liscie niestety nic nie znaczy :cool2:

Krystian
gdzie Twoj wykres

jakie sa jeszcze programy tempkowe z autom owulka?

a ja wracam znad morza naladowalam sie ujemnie jonami oczywiscie :cool2:

piranju
jak tam sreberka :sorry2::nerd:

elmo gratulacje sliczny synek , jak patrze na zdjecie to z twarzy jak bym mojego colina widziala jak byl maly :) moj synek dopiero teraz ma 3 kg ale i tak jeszcze nie jest taki okrąglutki po buzi ;/ jeszcze raz gratuluje :)

Elmo on jest prześliczny!!!! i te skarpetki "elmo" - super :-) też na to uwagę zwróciłam, jak dziewczyny - wymarzony synek mamusi jak nic:-D Jeszcze raz gratuluję Ci bardzo - spełniło się twoje marzenie!!!

Zakręcona GRATULACJE :-D!!!!! Jak tylko napisałaś o kłuciach i bólach w II połowie cyklu, to wiedziałam, co nam tu obwieścisz za pare dni :tak:. Jak znajdziesz chwilę opisz proszę swoje starania - one były chyba dziewczynkowe tak?

Milla Piękni chłopcy! same urodziwe dzieci tutaj na forum :-)

Aljul piękne prezenty, dziadkowie pewnie wzruszeni byli. A koszula z krawatem the best! Jak znajdę chwilę, w najbliższym czasie spróbuję pokazać swoje papierowe wypociny :-D. Synkowi zrobiłam ostatnio urodzinowy baner z maską Spiderman'a (robiąc siatkę na masce myślałam, że się pochlastam:-) ale obiecałam więc Spiderman musiał być). A wracając do naszych planów staraniowych - czy masz może spisane produkty zalecane w diecie dziewczynkowej? Mam ściągniętą ściąge z in-gender, opracowanie chyba Tamary, ale z tego co pamiętam jest tam napisane tylko by pić mleko, jeść nabiał: sery, jogurty, jajka, a potrzebowałabym listę np warzyw jakie mogę bez problemu jeść, albo jakich unikać. Wierzę mocno w dietę i chciałabym na 100% się zastosować, ale nie mogę pić samej maślanki przez cały dzień, bo padnę po paru dniach :-). Jeśli chodzi u mnie o podejście do starań - zaczęłam pić właśnie maślanki, kefiry, niestety mleka w kubku nie przełknę, ale budyń raz na parę dni mogę zjeść. Tylko on jest słodki z białym cukrem, więc nie wiem czy można (słodycze, cukier przecież musimy wyeliminować). Ograniczyłam już w diecie ziemniaki, banany, pomidory i sól. Takie przymiarki robię ;-) bo tak naprawdę poważnie za dietę zabiorę się około kwietnia. A powiedz mi - będziecie próbować z odstępem 3-4 dni przed owu czy skusicie się na O+12? A wasi chłopcy kiedy poczęci?

Ewelin są już jakieś oznaki przed porodem? Jak się czujesz?

Lilly jak to nie masz okazji...a WALENTYNKI ??? Zapodasz torcik z serdusiem i zasłodzisz wszystkich !!!

Elmo zakochałam się ....co za przystojny młodzieniec się urodził ....śliczny chłopczyk !!! Taki...idealny !!!
Majkelku rośnij zdrowo ku uciesze nas wszystkich !!! BUZIAKI OD CIOCI DORCI !!!

Daria spokojnie i Natan niebawem będzie okrąglusi !!! A cycujecie czy flasia idzie w ruch ???

Zakręcona dzięki tobie to nawet gość żygający obok mnie i wredna baba za kasą nie są wkur...iający !!! Tyyyle szczęścia mi dzisiaj przekazałaś tymi swoimi krechami !!!

Lecę doczytać !!!

Lilly właśnie - Walentynki. Ja miałam napisać, że i sam weekend jest dobrym powodem do pieczenia ciast :-D. Zupełnie zapomniałam, że w tym tygodniu są walentynki

Dziewczyny i mój drugi syncio podobny trochę do dziewczynki, chociaż już robi się bardziej męski, ale zdarzyło mi się jeszcze usłyszeć pare miesięcy temu, jak był w czapce "czy to dziewczynka?"

Matik kiedy test?!!!!! Ja już się nie moge doczekać dwóch tłustych krech u ciebie :-)

Hej Dziewczynki,

Elmo:

Z okazji narodzin Waszego synka życzę mu zdrowia i beztroskiego dzieciństwa, a Rodzicom - wygranej w totolotka i cierpliwości ;-)

Czy to znaczy, że urodziłaś siłami natury? To wspaniale! Już niedługo ja też będę miała taki cud w domku, ach...aż się wzruszyłam.
Opowiadaj jak sobie radzisz, jak karmienie i wstawanie w nocy? No i jak córcia, czy nie zazdrosna?

Zakrecona gratuluję dwóch kreseczek.

A moja młodsza siostra jest w 7tygodnu ciąży :tak: Narazie kminimy, znaczy ja kminię, na temat płci, bo ona zielona i czasem się nawet denerwuje jak ją o coś pytam, nic nie kuma z tego planowania, dzidziuś spontanicznie powołany na świat :-)

Ostatnia edycja:
Elmo dziekuje za zdjęcie. Jest cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudny i te skarpetki oh:-D Zdrówka życzę i pociechy z synka i córci:-D.

Kiraa ku mojemu zaskoczeniu ja już chyba dzisiaj dostanę @. Zaskoczenie bo to najkrutszy cykl w moim zyciu bo 20 dniowy szok!!!!!!!!!!!!!!:szok:

reklama
małe liski raczej obstawiam 3-4 dni przed owu. Jakiś czas temu zakupiłam książkę K. Wójcika CHŁOPIEC CZY DZIEWCZYNKA i w niej co do diety jest napisane że na dziewczynkę powinno się jeść: produkty mleczne, kakao, wodę niskosodową, soję, orzechy, fasolę, brokuł, ryby, kasze gruboziarniste, figi, migdały i warzywa liściaste, marchew, a Piranhia pisała że można pić miętę (w książce jest napisane że mięta na chłopca:-)) - a może inka z mlekiem? W książce pisze jeszcze że po ustaleniu daty mającej nastąpić owulacji stosunek zapładniający podejmujemy w 3 dobie przed dniem owulacji (ponad 48 godz. przed jajeczkowaniem), zakaz współżycia w ciągu 1 tyg. po wykonaniu wcześniejszego zalecenia a dla kobiet skłonnych do poronień przez 10 dni. Mam zamiar jeszcze przebadać hormony swoje i męża. Co do chłopców to sa z polowy cyklu (wtedy aż tak bardzo nie zagłębiałam się w swój organizm). Widzę że Ty też lubisz takie prace plastyczne:-). Bliźniaczki mojej przyjaciółki były poczęte po owulacji:-) - jeśli dobrze wyliczyłyśmy i ona lubi produkty mleczne. Gdzieś coś czytałam że można słodzić miodem - ale nie mam pewności.
Jeszcze w książce pisze - (nie pamiętam czy to jest w notatkach), że kobieta nie powinna podczas stosunku zapładniającego przeżywać orgazmu (zwiększa on wypływa zasadowych wydzielin, które wspomagają plemniki męskie, natomiast towarzyszące organizmowi skurcze ułatwiają przechodzenie plemników do kanału szyjki macicy, co ponownie bardziej sprzyja plemnikom męskim. gdyby jeszcze wystąpił silny orgazm mógłby doprowadzić do wcześniejszego jajeczkowania dającego 90% szans na chłopca:-)

Ostatnia edycja:
Do góry