reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Mam dziś jeden z tych dni, kiedy dopadło mnie zmęczenie materiału i na nic nie mam sił, mam nadzieję, że to jednodomowy kryzys i spadek formy :-D, niech ta wiosna już przyjdzie bo wraz z nią wstępują we mnie mega pokłady energii :-) Przyznaję się bez bicia, że Was nie doczytałam :zawstydzona/y:

Nuuuśka, czekam niecierpliwie na wieści z wizyty :-) Nie ma znaczenia który cynk z tych 2 linków wybierzesz, może weź ten CYNK CHELATOWY 50 mg / 110 tabletek - SUPER JAKOŚĆ (3945656129) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. to będziesz mieć o 10 tabletek więcej i od razu wapń w składzie :-)

Matik, piękny plusik i piękna tempka, tym razem się uda, zobaczysz!

Dorcia, co powiedziała lekarka na wizycie? Jeśli miałaś kiedyś cienie kresek na testach ciążowych to to była ciąża ale stracona na bardzo wczesnym etapie (być może zarodek nawet nie zagnieździł się właściwie).

zakręcona, tempka w niebiosach, super! :-) Właśnie doczytałam, że Ty też dziś odczuwasz zmęczenie materiału, niech moc będzie z Tobą :-)

Airfix, dużo zdrówka dla synka! U nas spokój z chorobami odkąd Krzyś przestał chodzić do przedszkola. Odpukać nigdy w życiu nie musiał jeszcze przyjmować antybiotyku (pomijając to kiedy trafił do szpitala jako 2-tygodniowy noworodek z powodu zakażenia pępka i obecności bakterii już w krwiobiegu).

gorgusia, masz teraz 2 suwaczki ciążowe :-), nie mogę się już doczekać Twojej jutrzejszej wizyty :-)

Ja tu to Was piszę a Kaja siedzi na kolanach i ogląda bajeczkę w kompie, skończyłam pisać, patrzę a ona zasnęła mi na kolanach w pozie "oglądacza bajek", dzięki babeczki za uśpienie córeczki na noc, odpadnie mi dziś to zadanie :-D

Ostatnia edycja:
reklama
macy ja bym bardzo chciała żeby sie obywało bez anybiotyku :( Ale młodemu ciągle leje sie ropa i krew z uszów, non stop zapalenie oskrzeli, bierze na astme leki, ciagle ladujemy w szpitalu bo antybiotyki doustne sa za słabe. dawali mu szczepionki uodparniajace-ktore nic nie dały, z wymazow wychodzi raz gronkowiec raz paziorkowce- nie idzie sie tego pozbyc od pazdzernika. Ja zawsze probuje i daje jakies Bioarony C, Immunoinfec, nic to nie daje. Małemu daje w kosc to do przedszkola mamy przyprowadzaja dzieci na antybiotyku z zapaleniem oskrzeli, ostatnio z angina:/ Bardzo zastanawia sie nad nim laryngolog i pediatra i doszlysmy do wniosku czy to nie mykoplazma. A ze wzial tyle juz antybiotykow wiec nie moge zrobic badania bo nie wyjdzie. W poniedzialek chciala nam dac pediatra skierowanie do Rabki Zdrój na diagnostyke, ale czekamy jeszcze chwile. Nie wiem, moze ktoras z Was ma jeszcze jakies rady jak mlodego wyprowadzic z tego. Dodam że naturalnymi sposobami to lecze caly czas- miod, cytryna, sok malinowy.

Dodam ze jak jest lato i nie ma przedszkola to synek nie choruje, ani razu

Ostatnia edycja:
Piranha-ja widzę tylko jeden ciążowy i jeden Kacusiowy :baffled: Jutro wizyta....rajuśku. Czuję,że albo nie dowiem się nic, albo dowiem się,że to chłopiec. Dzięki :*

Airfix, straszne to co opisujesz :-(, biedny ten Twój synek, oby te choróbska nareszcie go zostawiły w spokoju i by całą resztę swojego długiego życia był już zdrowy jak ryba, równowaga w przyrodzie musi być zachowana. Dużo zdrówka kochana dla Was!

gorgusia, jeszcze całkiem niedawno widziałam 2 suwaczki (wersję z kwiatkami i wersję ze skarpeteczkami :-)) ale teraz widzę już jeden :-) Mega kciuki za jutrzejszą wizytę ....uwielbiam odgadywanie płci na podstawie nuba :-p

Spróbuję przebrać Kaję na śpiocha w piżamkę i wyłączę już kompa, zajrzę potem jeszcze do Was z kompa M :-)

Matik...plusik ,plusikowaty plusik...oj oj oj !!! Z niecierpliwością czekam na kolejny sikacz i piękny tłusty +

Gorgusia kochana jestem jutro z Tobą całą sobą ( a jest mnie trochę ) i zobaczysz będzie dobrze i moja chrześniczka będzie cudna i ładnie pokaże co ma między nóziami !!!

Piranha
...a więc byłam u Pana doktora...zobaczył wynik i powiedział że w tym całym nieszczęściu mamy światełko w tunelu...otóż zaśniad całkowity ( ja to mam ) to najlepsza postać tego paskudztwa ... nie potrzebuję wizyty u onkologa ani nic z tych rzeczy ( gorzej przy częściowym)
Nie zawiniło ani moje jajco ani żołnierzyki mojego M...dwa plemniki wpadły do jednego jajca...i zrobił się zaśniad...to jest loteria.
Jeśli trzy kolejne wyniki betaHCG będą "0" mogę rozpocząć starania...ale czy beta będzie szybko spadać ??? Tego nie wie nikt !!! Może to trwać pół roku a może półtora ? Badanie beta robię co tydzień ( 3 razy) później co miesiąc ( 5 razy) i później co dwa miesiące ( 3 razy)
W badaniu wszystko ładnie się "zagoiło". Na usg widziałam moją macicę i jej jamę która była cieniutką kreseczką na 0.7 mm. Więc chyba dobrze ?
Może wreszcie wszystko zacznie się układać...może uda mi się zostać mamuśką po raz drugi ???
Dostałam "anty" i zielone światełko na przytulaski...ale koniecznie z zabezpieczeniem !!!
Teraz czekam na @ ... trzymajcie kciuki żeby przyszła normalnie czyli około 14 lutego...o nie !!! Niech przyjdzie koło 16 !!! Bo 14 to walentynki...15 lutego mamy rocznicę ślubu ( pewnie znowu upiekę torcika)
To tyle na mój temat...aaaa nie....jutro idę na rozmowę w sprawie pracy ...zaciskacie &&& prawda ???

Miłego wieczorku babolki moje !!!

Aaaaa i chciałam Wam powiedzieć że te Wasze pozytywne myśli o mnie i Wasza wirtualna obecność dała się wyczuć doktorowi...bo zapytał czy czasem nie ma za mną wielu osób co kciuki trzymają że ta beta tak ładnie spadła !!! Oczywiście nie zdradziłam że to dziopki z BB tak trzymają !!!
Dziękuję Wam za to...jesteście niezastąpione !!!

Nusia, dobre wieści mają być!! u mnie też dziś była mega wiosenna pogoda i ptaki tak wiosennie już ćwierkały, nie chcę już żadnego śniegu!!

Marchewka, to aż takie wiatry u was teraz są?
Matik, do poniedziałku karzesz nam czekać na tłustą drugą kreseczkę? w sumie my już wiemy, że cosiek jest i mości gniazdko:tak:

zakręcona, trzymaj się Kochana, wiem jak ciężkie są takie rocznice

Dorciu ale super czytać takie wiadomości!! będzie dobrze, teraz już musi i zostaniesz drugi raz mamusią, teraz trzymamy kciuki żeby beta szybko się wyzerowała i do dzieła Kochana!!:-):-)

tak teraz przyszło mi do głowy, że ja może taka wiecznie śpiąca jestem bo zawsze piłam dwie kawy w ciągu dnia, a teraz na ince jadę. idę zalegnąć w łóżku, bo pod wieczór niewygodnie mi siedzieć i takie lekkie podbrzuszowe pobolewania mam, ale chwilowe i bardzo krótkotrwałe, więc nie panikuję.

Dorcia piekne wiesci kochana, to tera kopa becie zeby spadała a potem o facoleczke kciuki i zeby wtedy rosła betka.
Matik genialne wiadomosci. To &&&& zeby plusik byl tłusciejszy. Chociaz na tym tescie elegancko widac. Teraz odpoczywaj, i niezamartwiaj sie!!!
Nuska czekam na wiesci od gina.
Maggie super ze juz po operacji. Moja mama miala taka sama na jesieni i bardzo szybko doszla do siebie.
Gosrgusia jutro ja zaciskam kciukasy za wizytke. Oby udało sie nuba podejrzec.Oczywiscie dziewczynkowego :tak:

Nuska mam pytanie bo pewnie sie orientujesz.... :tak:

A kto wie gdzie w katowicach robia badanie na p/c przeciwko antygenom lozyska oraz komorki NK oraz bialko s bo na zelaznej w katowicach tych badan nie robia....

Dorcia to dobre wiesci, ciesze sie ze macie zielone swiatelko i ze jest coraz lepiej... teraz iech beta szybko spada i spowrotem do staranek :-)

Ostatnia edycja:
Dorciati bardzo dobre wiesci :-) dalej trzymany kciuki by beta spadla Na pewno będzie,Ci dane byc poraz drugi mamusia kochana:-)
Nuuska a hak Twoja wizyta? :-) jak dzionek?
Kiraa jak u Ciebie słońce? Juz wybraliście gdzie jedziecie odpocząć?
Lilly odpoczywaj jak najwięcej:-)
Gorgusia czekan na eska jutro :-*
Maggie a dlugo czekalas na zabieg?
Piranhujuz sie zaczęłam martwoc i chciałam wieczorem eska Ci wysłać :-) kazdy ma czasem spadek formy To szybko laduj akumulatorki

U nas dalej szukanie mieszkania.... Moj K ma tydzień wolnego, biega i oglada a razem w sobotę pójdziemy do kilku wybranych wczoraj znaleźlismy jedno dosyc fajne i moj K dzisiaj je ogladal a ja w sobotę zobacze

Kolorowych snow laseczki

reklama
jestem i ja :D

Dorcia wiedzialam wiedzialam ze bedzie dobrze !! super !! czyli jak betka spadnie do zera to mozesz zaczac staranka od nowa ???? yyyyuuupiii :-) Ale cudasnie !!

lilly, piranha no wiec bylam na wizytce. Nie omieszkalam na poczatku powiedziec gin o pradopodobnym cośku, o testach pozytywnych i o calym cyklu wlacznie z temperatura. Jakby mnie miala za glupia, wzielam ze soba wydrukowany wczesniej wykres i podstawilam od razu pod nos :cool2: niech ma czarno na bialym. Widzialam jak oczy tylko coraz szerzej otwierala..powiedzialam jej ze wedlug mnie pomoglo to "clo" :)wściekła/y:) , estrofem i dupek, ale powiedzialam jej ze jeden dzien nie mialam juz go zeby brac i dzien pozniej temperatura poleciala. No wiec dlugo kobieta myslala ( bylo widac:cool2: bo az sie dymilo ) i wymyslila ze : na CLO ( ktorego oczywiscie nie biore ) w tym cyklu jest juz za pozno, ale estrofem mam brac jak dotychczas albo i nawet dluzej ( po 1 tabletce dziennie od 10dc przez 2 tygodnie ), do tego w II fazie cyklu dorzuci wiecej duphastonu, powiedziala, ze jesli taka sytuacja by sie powtotrzyla swiadczyloby to o niedomodze cialka zoltego badz o zespole antyfosfolipidowym. Dala mi skierowanie na badania przeciwcial anty kariolipidowych, jutro bede je robic, razem z tsh i prolaktyna, z wynikiem mam przyjsc do niej, powiedziala, ze to wykaze czy go mam i ewentualnie bedzie mozna podjac leczenie.
Wymazow na chlamydie dzis nie pobierala, powiedziala ze poczekamy z tym jeszcze troche bo jesli teraz sie cos ruszylo to musimy sie skupic na tym zeby sie udalo ciaze utrzymac, i zdiagnozowac ewentualny powod tego ze sie nie udaje ( utrzymac ). Jako ze za tydzien ona ma wolne, kazala mi przyjsc na usg za 2 tygodnie w 22dc, wtedy zobaczy co i jak i przepisze dupka jesli bedzie juz po owulacji ( nie mysli troche logicznie bo jesli byloby juz po owulacji a dupka bym nie miala to co ? a nie spytala czy jeszcze mam, a przeciez trzeba go brac od 2-3dpo a nie pozniej...no ale to pomijam). Ogolnie wrazenia takie sobie, zobaczymy co pokaza badanka.

Jutro ide do tej drugiej gin do ktorej chodzilam wczesniej, oczywiscie powiem jej to samo, licze ze ta z kolei zapisze mnie w swoim kajecie na poniedzialkowe usg,bo chcialabym miec zrobione jakies w przyszlym tygodniu a nie dopiero za dwa i znowu nie wiedziec co sie dzieje:zawstydzona/y:pech z tym urlopem tej mojej gin.
Ale nie ma tego zlego..no. Znowu jakies badanko bedzie zrobione, cos do przodu,a zobaczymy co jutro powie druga gin, bedzie pewnie co porownywac :wściekła/y:;-)

piranha co sadzisz ?? ok zamowie ten drugi cynk :* zastanawiam sie czy jest w ogole mozliwy u mnie taki zespol ?

zakrecia ufff dzis wyszlam w miare normalnie tez, o 20.40 :tak: jutro na rano. Oby ten tydzien sie juz skonczyl !! A jak u Ciebie ??

kiraa slonce jak u Ciebie ??? poprawil Ci sie humorek troszke ?

olusia kochana nie odpowiem Ci na to pytanie, bo pojecia nie mam co to :zawstydzona/y: na co to badasz ??
Przedzwon jutro do Diagnostyki na Mikołowskiej, oni maja bardzo szeroki wachlarz badan,mozliwe ze tam akurat beda robic.

Do góry