reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhu robiłam test o 18.30 i jest juz coraz ciemniejszy od poprzednich Tak ki sie wydaje ze pik moze być w nocy albo rabo (chyba ze sue cos zmieni i będzie jutro w południe lub popołudniu) i teraz nie wiem czy dzialac dzisiaj czy jutro? :-/ zrobie jeszcze o 21 test i zobaczę czy mocno sciemnial

Załączniki

• DSC_1081.jpg
    DSC_1081.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Nuuuska ja tez brałam na poczatku Euthyrox, ale TSH zaczeło rosnąć jeszcze wyżej, zamiast spadać, stąd decyzja o Letrox'ie. po nim szybko TSH zaczeło spadać przy dawce 1tabl dziennie, w koncu spadło aż za bardzo ;) i zmniejszył mi czyli 1 dzien 1 cała tabl, a na drugi dzien połowka.Teraz jest w miare OK, ale na pewno dawke mi zwiększy do 1 tabl, bo za bardzo rośnie. Letrox nie zawiera np.laktozy a Euthyrox tak, i bardziej mnie skora swedziała po Euthyroxie:)
Z tym libido to do bani- zero odczuć kompletnie. Do tej pory zanim przykleiłam pierwszy plaster w pazdzierniku to było ok, super, tak jak zawsze, potem jakoś przy 3-cim plastrze zero jakiegokolwiek czucia i tak zostało do dziś pomimo ze poprzestałam na 1 miesiacu uzywania tych plastrow- to już 3-ci miesiąc jak jest tak do niczego. Nawet się skupic nie moge bo mysle wtedy o dupie marynie i czy sie polepszy tym razem czy nie. Wiem ze jest cos nie tak, normalnie jakby mi ktoś znieczulenie miejscowe zaaplikował hahah

Olusia gdzies wyczytałam ze osoby z niedoczynnoscia tarczycy i Hashimoto moga miej mniejsze libido. ale nie zaobserwowalam tego u siebie, az do listopada :/ i nie wiem co jest grane. Juz bym wolala zeby to bylo od tarczycy, bo wtedy unormuje sie i wiesz ze bedzie znow wszystko grało, a u mnie to TSH nie najgrosze po leczeniu, a libido brak

Ostatnia edycja:
Olusia pewnie...wpadaj...mam dla Ciebie specjalny kawałeczek...z duuużą ilością sera ( oczywiście bez kalorii ...hehehee) Tylko się spiesz bo już Młoda na niego zerka !!!

Airfix a wiesz moze co w przypadku jesli tsh jest idealne ft3 tez ok a ft4 w dolnej granicy??a to ft4 jest najwazniejsze w ciazy?? To tez powinno sie brac cos na to??

anias Wiesz ja też tak mam, niby TSH bylo lekko podwyzszone ale FT3 i FT4 w dolnej granicy, i ciągle tak mam, a endokrynolog mówi żeby na to nie patrzeć:/ trochę mnie to nie przekonuje, bo pomimo tego ze teraz mam wreszcie TSH w granicach normy to ja sie czuje koszmarnie. Spróbuje się dowiedzieć jeszcze raz jak bede na wizycie, moze we wtorek nawet. Ania jak FT3 masz dobre, to nie powinnać chyba sie bardzo martwić, bo FT4 sie tworzy wlasnie z Ft3, a ja mam oba w dolnej granicy:)

Airfix cos w tym chyba jest (w tych imionach) :-). Starszy synuś był większym wrzaskunem a Ten jest w miarę cichy za to nadrabia wspinaczkami (alpinista:-D)- parapety są obcykane na tip top, co do własnych ścieżek to też to zauważyłam

Mi tez ostatnio skacze THS raz mam mniej a raz wiecej... moze w tym tyg zrobie znow badanie i zobacze na czym stoje.... moze powinnam zrobic Ft3 i Ft4, bo dawno nie robilam ich.... robilam dawno i bylo ok... ale moze warto sprawdzic... hmmm

ajlul a moj własnie strasznie głosny jest, nie usiedzi w miejscu, na wszystko sie wspina:) tez alpinista :D w lato drzewa już obcykał. Kiedys mi na parapet wyszedl i po prostu siadl sobie za oknem. Na szczescie mieszkam w domku parterowym, ale zawału kiedys dostane przez niego:)

reklama
Airfix tak mowisz? Bo kurcze wyczytalam wlasnie ze to ft4 jest takie istotne w ciazy.
A co do libido u mnie jest 0. Wkurza mnie to strasznie i nie wiem dlaczego jest takie niskie.

Do góry