reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, ten pierwszy skok był Twoim naturalnym skokiem PTC, wszystko wskazywało na to, że to skok owulacyjny (pik LH, wzrost PTC) i prawdopodobnie tak właśnie było :tak:, by mieć jednak pewność trzeba poczekać na kolejne tempki. Mogło też tak być, że z jakiegoś powodu ten pik LH nie spowodował pęknięcia pęcherzyka (scenariusz jak u Nuuuśki) a tempka mogła tak podskoczyć w FF, na wszelki wypadek warto robić testy LH bo drugie czy trzecie podejście do owulacji to bardzo częsta sprawa, takie opóźnione owulki (z drugiego czy trzeciego piku) są równie wartościowe i szkoda by było je przegapić. Tak jak pisze Nuuuśka implantacja jest możliwa w tak wcześnie jak w 4 dpo ale zazwyczaj zarodek zagnieżdża się w 7-10 dpo.

reklama
piranha a wiesz w ogole co ???? Wczoraj sie smialam, bo mowie do Ł. ze jak sie udalo, to to serducho niedzielne, dzien przed owu to bylo przecie po jego urodzinowej imprezie, gdzie my obydwoje tacy wymaltretowani bylismy a ja go jeszcze za nogi do lozka ciagnelam :wściekła/y::-D
I gdyby nie Ty to bym odpuscila !! ale w ogole, nawet z serduchami, pamietam przeciez jaka zla bylam ze owu nie bylo,usg nie bylo i kiszka wielka ! a tu moze bedzie niespodzianka :blink:
W razie czegos wiemy w co celowac - w cykle 'bezowulacyjne' :wściekła/y:

Ide ogladac filma :* milego wieczorku dziewczynki :* !!

Maggie witaj kochanieńka !!! Ja poproszę o smska przed zabiegiem...zacisnę wtedy wszystko podwójnie i będę trzymać aż do kolejnego smska że jesteś już "po" !!! BUZIOLE !!!

Robię zapiekankę ziemniaczaną z cebulką i kiełbaską ... która chętna ???

Nuuuska To musi byc Twój cykl :) Udało się zobaczysz :) Trzymam kciuki za pozytywną bete &&& :)

Odebrałam nowe TSH - 3,40 norma 4,90. Nie jest źle, ale nie jest tez dobrze . Pewnie endokrynolog zwiekszy znów dawke Letroxu :) Tyle że mam problem :/ Może Piranha coś mi podpowie- w pazdzierniku stosowałam plastry anty tylko przez miesiac bo bole nog byly nie do wytrzymania, i od tamtej pory libido- zero, zero, nic. Najpierw zwaliłam to na tarczyce, chociaz nigdy nie było z tym problemu obojetnie jakie to TSH było, ( stosowałam juz te plastry wczesniej 4 lata i tez nie bylo problemu, ani jak brałam, ani jak odstawiłam ) a teraz tragedia. Jak to się utrzyma do sierpnia to chociaz nie bedzie problemu ze spełnieniem jednego z czynnikow planowania dziewczynki :D zero przyjemnosci . A tak na poważnie co moze byc tego przyczyną?

maggie ja za Ciebie również trzymam kciuki bo jak się domyślam Ty też podejmiesz działania o "kolor różowy" dla siebie (jak widzę synuś już jest). Co do zatok to myślę,że to tylko kwestia czasu i mnie czeka to samo co u Ciebie z zatokami - jeszcze jak do tej pory pomaga w nagłych sytuacjach BUDHERIN (steryd w areozolu). Za powodzenie zabiegu także kciukuję:-) - podobno to nic przyjemnego :-( tak więc jak najmniej bólu

Dziewczyny jeśli któraś piecze to szczerze polecam ciasto:
Ale Babka!!! i robi to co lubi:): Śmietanowiec - ciasto I panieńskie:)
jak dla mnie, moich gości i przede wszystkim dla mojego M wielkiego łakomczucha :-) SUUUPER:-)

Ostatnia edycja:
airfix a czym sie rozni Euthyrox od Letroxu ? bo wiem wlasnie ze niektore dziewczyny tarczycowe biora Letrox i chwala ze lepiej dziala. Tsh leci w dol super, ja swoje musze zbadac w tym tygodniu, bo mija miesiac od zwiekszenia dawki i lekarz kazal sprawdzic znowu.
Piszesz ze masz problem z libido, ale powiedz czy sek jest w tym ze nie dochodzisz czy mimo tego odczucia nie sa takie jak kiedys ? U mnie jest podobnie, tzn u mnie od urodzenia Oli pojawil sie problem z TYM doznaniem, nie potrafilam przezywac seksu tak jak kiedys.Teraz cos peklo od 3 lat,jest lepiej,ale na pewno nie tak jakbym tego chciala :zawstydzona/y:

Z góry przepraszam za prywatę, ale muszę ;P.....Piraniu, czyli nie robić fsh i lh w 4dc? Odpuścić i czekać na kolejny cykl?:confused:

maggie to trzymam kciuki za ciebie.... :tak:

Nuuuśka myslisz ze tarczyca ma cos wspolnego czy mamy ochote na seks czy nie i czy mamy orgazmy? wiesz w sumie nigdy nie zastanawialam sie nad tym...

reklama
nuusiu jka dla mnie Letrox od Eutyroxu niczym się nie różni, jede wiem że jest tańszy i któryś jak się w aptece poprosi to są w stanie sprzedać bez recepty i jak dobrze pamiętam to po którymś miałam uczulenie w postaci pokrzywki na twarzy i tułowiu. Z pewnością to wiesz ale w ciąży trzeba konsultować dawki z endo od samego początku.
pozdrawiam

Airfix ja tez mam Alanka ...tylko młodszego od Twojego:)))

Ostatnia edycja:
Do góry