reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

klaudi81 tu dziewczyny się lepiej znają może Cię pocieszą ,ja powiem tylko tyle że w owu też jest szansa na dziewczynkę 12+0 chyba się nie mylę :) nie martw się

reklama
Witam,

Piraniu ale masz malego zdolniache w domu:)

Nusiaa ktory Ty masz dzien cyklu, przepraszam ale wiesz z tel korzystam.

Witam nowe osoby:)

Piraniu moje zdanie jest takie:
Zawsze lepsza gorzka prawda niz slodkie klamstwo.
Ja w ogole Cie podziwiam. Bo komu by sie chcialo pomagac i to bezinteresownie no komu? Albo komu by sie chcialo odpowiadac w kolko na te same pytania? Bo przeciez caly czas dochodza nowe osoby.
Zadko sie spotyka takie osoby jak Ty. Wiem pisalam juz o tym ale jestem Ci wdzieczna za kazda pomoc, za odpowiedzi na moje pytania.

I konczac moja wypowiedz znowu mam pytanie. Dzisiaj mam 24 dc od owulacji mam sluz przezroczysto kremowy(?) boli mnie piers z boku i kloje mnie prawy jajnik i czasami podbrzusze. A i od ok 2 tyg mam jakies czerwone krosty najpierw pojawily sie po boku twarzy tu gdzie baki;) a teraz mam na czole. Nigdy tak nie mialam. Myslisz ze to cos z hormonami?? A moze mam jakas infekcje? Ale w sumie nic mnie nie swedzi tam na dole....

Metoda O+12:
Kobieta, która opracowała metodę O+12 miała 6 synów, w tym 5 planowanych jako dziewczynki zgodnie z metodą Shettles'a, doczekała się córki stosując właśnie "wynalezioną" przez siebie metodę, robiła badania i podobno na 41 kobiet stosujących tą metodę 37 poczęło córki a 4 chłopców, co daje 90% skuteczności.
Ta metoda ma większa skuteczność jak metoda Shettlesa. Należy zachować wstrzemięźliwość przez minimum 7 dni a następnie odbyć jeden stosunek w okolicy 12 godzin po owulacji. Metoda ta jest lepsza gdyż można lepiej kontrolować swoje pH. W tej metodzie mamy tylko jeden dzień na przypilnowanie niskiego pH, w przypadku metody Shettlesa jest to kilka dni a pH może np. podnieść się w nocy kiedy będziemy spać i nie będziemy nawet o tym wiedzieć.
Najpierw należy wyczekiwać pozytywnego testu owulacyjnego, testów nie należy robić z rana gdyż po nocy zawsze będzie LH w moczu. Jeśli test wychodzi pozytywny to owulacja może nastąpić w przedziale 8-48h. Należy teraz rozpocząć obserwację śluzu oraz szyjki macicy. W czasie owulacji zazwyczaj śluz jest rozciągliwy a szyjka miękka (jej wysokość może być jednak różna u różnych kobiet więc nie należy brać jej pod uwagę). 12 godzin po owulacji szyjka zaczyna się robić twarda a śluz zmienia się z płodnego na kremowy bądź od kremowego do suchego. Starania powinny być w przedziale O+8 do O+20 (od 8 do 20 godzin po owulacji)

lenka87 o co chodzi z tym 12+0,
Piranha a może Ty masz jakieś złote rady, może powinnam stosować jakąś dietę, albo jakieś suplementy aby pomóc komórce w powstaniu dziewczynki? czy teraz pozostało tylko czekać i głaskać aby było mu milusio

dzięki lenka 87, nawet nie wiecie jak bym się cieszyła gdyby to była córeczka, wiem powinnam się cieszyć, z tego że zaszłam, ale jestem szczera i naprawdę pragnę córeczki

aljul tak chyba każda operuje tymi samymi notatkami ,zapiskami:)

kudi teraz to już chyba trochę za późno ,wierzę Ci bo też pragnę tego samego :D

kudi to ,że Ci sie wydaję ,że była wou to też nie musiała być widać tu jest ważna temperatura ,te skoki wszystkie a sam ból jak na owu nie świadczy o niczym a jak widać liczą się godziny :) ale jesteśmy dobrej myśli przecież....

Który to tydzień ?

reklama
klaidi81 który ty masz tydzień?

dajcie spokój z tą płcią dama może być dość męska i chłopczyk bardziej damski i co wtedy :-D:-D:-D

Tu w Hiszpanii są zebrania dla rodziców w celu poinformowania jak postępować z dziećmi , które przejawiają takie zainteresowanie tą samą płcią
Bo tu jest pełno panów z panami :cool: nawet na przeciwko mieszka bliźniacy i jeden z nich jest lewy i mieszka z przyjacielem damską wersją pana i tak sobie razem mieszkają.
Nie mi to nie przeszkadza do puki ale jak każda orientacja nie zaczną się ostentacyjnie zachowywać i tyle a tak to wolna wola :tak::tak:

wiecie co mój mąż teraz robi wędzoną pierś z kurczaka w domu mam zadymę że hej :)

Ostatnia edycja:
Do góry