reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczynki!

Nusia jeśli mogę to z wielką chęcią zostanę tu z wami na stałe :-) Zaczynamy starania w sierpniu (na dniach zmieniliśmy plany o jeden miesiąc, na pytajcie dlaczego bo będziecie się śmiać może ;-)). Nusia bardzo bym chciała dziewczynkę, synciów dwóch już mam.

Dorcia kciuki są zaciśnięte za dzisiejszą wizytę! Dzisiaj będziesz miała pewnie pierwsze usg

Mamakaja może po prostu coś ci zaszkodziło? Długo utrzymuje się ta biegunka?

Piranha niezadowoleni jesteście z tego przedszkola Krzysia, tak? Ja swojego synka wypisałam kiedyś po 2,3 miesiącach z pewnego prywatnego przedszkola - opinie na internecie miało wspaniałe, a rzeczywistość już nie była taka fajna, do tego synek mi dużo chorował, młodszy syn łapał od niego i mieliśmy szpital w domu. Tak więc decyzja była łatwa

reklama
mamakaja zobacz co znalazłam:"Nierzadko biegunka pojawia się też na początku przebiegu ciąży – bywa jedną z pierwszych jej oznak."
Oczywiście nie warto bagatelizować tego problemu ale nawet stres może ją wywołać. Podobno można napić się gorzkiej herbaty. jednak jeżeli stracisz zbyt duzo płynu to proponuje gastrolit.
albo

"
Odpowiedź eksperta Lekarz Aneta Zwierzchowska
Rzeczywiście, zaparcia są w ciąży zdecydowanie częstsze niż biegunka, ale ta również u niektórych ciężarnych może się pojawić jako wynik zmian hormonalnych. Należy jednak pamiętać, że kobiety w ciąży są narażone na infekcje przewodu pokramowego oraz zatrucia pokarmowe w takim samym stopniu jak nieciężarne i to właśnie jest jedną z najczęstszych przyczyn pojawienia się luźnych stolców w tym okresie. Niezależnie od przyczyny, bardzo ważne jest prawidłowe nawodnienie i dieta (banany, suche pieczywo, ryż, starte jabłko...). Innym winowajcą może być przyjmowanie pożywienia zbyt bogatego w błonnik (chleb razowy, warzywa i owoce, np. suszone śliwki)- dotyczy to szczególnie Pań cierpiących początkowo na zaparcia. Jeśli problem będzie się przedłużał powyżej kilku dni, powinna Pani udać się do swojego lekarza, aby dokładnie zdiagnozowano przyczynę biegunki."

Piranha, dziewczyny - jeśli w dni płodne występuje śluz rozciągliwy, ale nie jest przezroczysty tylko gęsty biały, co to oznacza? Czy śluz płodny jest tylko wyłącznie przezroczysty?

Ja to w ogole nie obserwuje u siebie takiego sluzu baaardzo rozciagliwego i mam go malo na bieliznie. Moj sluz jedt raczej wodnisty bardzo. W tym cyklu biore wiesiolek i raz guajazyl. Moze jest go ciut wiecej ale bez rewelacji.

mamakaja biegunka jest normalna...też miałam dwudniową i to nawet z bólem brzucha jak przy grypie żołądkowej !!! Jeśli będzie Cię niepokoić zawsze możesz podejść do lekarza lub do apteki !

reklama
anias2 u mnie w pierwszym cyklu brania też wiesiołek mało zadziałał. Dopiero w kolejnym dał czadu :-) Ale ja brałam jeszcze Omega-3 Puritan's Pride też na śluz.

Do góry