reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Araki ale sweet sweet, słitaśnie.
Ja też wczoraj miałam z Moją rozmowę, jak będzie to wyglądało kiedy wrócimy z Bobaskiem ze szpitala, że wcale nie musi być tak kolorowo i na początku musimy poznać Małego a on nas i nasz świat. I uświadomiłam jej, że może mieć np. kolke, płakać i wtedy będzie się musiała bardziej sama sobą zająć. Że będę w nocy wstawała do Małego itp. Ale ja będę zawsze obok i tata też i nie zostanie zostawiona sama sobie w razie kłopotów. Była zadowolona po tej rozmowie, więc narazie jest chyba ok, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Szkoda, że nie rodzę w czerwcu, wtedy problemy szkolne byłyby z głowy.

reklama
araki :-) masz wrażliwego syncia - uśmiechałam się cały czas jak czytałam twój post - ile ma lat twój syn?. To apropos tego tematu - mojemu m. niedawno się przytyło, któregoś dnia chodził po mieszkaniu w samych portkach bez koszuli, podszedł do nas coś nam opowiedzieć, a mój starszy synek przygląda się mu dokładnie, po czym głaszcze po brzuchu i mówi z radością "tatusiu będziemy mieli dzidziusia?!". To tatę pocieszył :-)

ewelin mi się bardzo podoba Gabrysia, Maria i Łucja. I gratulacje, że spodziewasz się córki:-) Napisz mi, czy coś robiłaś w tym kierunku, pewnie tak - co stosowałaś? Ja też mam dwóch chłopców. Wyobrażam sobie, że cieszyłaś się niesamowicie jak na usg dowiedziałaś się, że to córa.

Araki cudna historia :-)
Daria w ktorym tygodniu byla ?
Dziewczyny wczorsj @ to 1 tampon i tyle ale bez wodnistej krwi teraz przez noc tez nic. Teraz nic co to moze zemna byc pirania ratunku'!!!

Oczy niebieskie boje sie i tyle. Po pierwsze poki nie bede miec w rece skierowania na cc to rozne mysli przychodza mi do glowy. Po drugie nawet jesli bede miec skierowanie nigdy nie masz pewnosci jak potoczy sie akcja porodowa a ja do szpitala mam 30 km. Po trzecie cc nie znaczy ze porod to luz, pozniej jest bardzo ciezko, w szpitalu spedzasz conajmniej dobe wiecej a dzieckiem trzeba sie zajmowac przecieta wpol. Pamietam ten bol jak dzis wiec poprostu sie boje.

Araki dzieci sa slodkie :-D

Małe liski
Ewelin zrobila bardzo wiele zeby miec coreczke, zapracowała na nia 100% :) Staralysmy sie razem a potem razem odchodzilysmy od zmyslow czekajac na potwierdzenie plci. Ale byly nerwy, matko :tak:

I dla Ciebie elmo gratulacje, że udało się i będziesz miała wymarzonego chłopczyka, jeśli się nie mylę (chłopczyk, tak :-)?)
to koniecznie dziewczyny napiszcie co robiłyście, co stosowałyście - z chęcią spróbuję. Ja bym chciała spróbować zwiększyć prawdopodobieństwo na dziewczynkę.

Elmo nie bój się na zapas, ciesz się cały czas ciążą. Może tym razem będziesz bardzo dobrze wspominała cc, ból będzie mniejszy. Każdy poród wygląda inaczej, głowa do góry :-)

Małe liski dzieki. Ale im blizej tym bardziej trzese porami. Teoretycznie od dzis zostalo mi rowny miesiac bo moj gin chce robic cc po skonczonym 39 tc a wiec ok. 10 luty. Nie bede Ci opisywac moich staran bo ja walczylam o chlopca i nie chce Ci namieszac, na dziewczynke troszke to inaczej wyglada. Jak znajde to napisze Ci na ktorej stronie opisywalam moje planowanie.
Znalazłam, strona 6888. Tylko sie ze mnie nie smiej :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Małe liski, synek w niedzielę kończy trzy latka :-) To prawda, że jest wrażliwy, uwielbiam to w nim. Rozmawiałam ostatnio z bratową o pierwszych miesiącach po porodzie, że było ciężko itp. a ona do mnie, czy nie uważam, że przez to że tak się dołowałam i stresowałam karmieniem, brakiem snu itp. mój synek nie jest zbyt wrażliwy???????? nie zrozumiałam kompletnie jej pytania, co ma piernik do wiatraka??? Dla mnie to cudowna cecha, szczególnie że wiem, że Wiktorek poza byciem wrażliwym i kochanym potrafi zadbać o swoje i nie daje sobie w kaszę dmuchać ;-)

Elmo, ja Cię rozumiem, że się boisz, sama powoli dostaję pietra :szok: Ale będzie dobrze, musi być i już!

Do góry