reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oczy niebieskie, spokojnie możesz krótkie body a na to pajacyk :tak: A na kiedy masz termin? Ja synka (urodzony w styczniu, w niedzielę ma 3 urodzinki ;-)) od początku ubierałam 2x długi rękaw, tzn. najpierw body z długim, żeby pielucha dobrze się trzymała i było coś "przy ciele", na nóżki skarpetki i na to wszystko pajacyk. I nigdy mi się nie przegrzewał, żadnych potówek, a w domu było cieplutko. Ja się zastanawiam na co postawić w kwietniu/maju? Chyba właśnie krótkie body+pajacyk albo zamiennie długie body + śpiochy. Przy synku śpiochy kompletnie mi się na początku nie przydały, dopiero jak lato przyszło...

A Beatka tak mi się spodobało, pomimo, że znam tylko jedną - znajomą rodziców pediatrę i to złota kobieta jest :tak: Mojej mamie się podoba, bo ona ma tak na drugie, a moja teściowa i szwagierka naoglądały się "Przepisu na życie" i zakochane w Beatce :-D

Hej hej, właśnie patrzę, i wg mojego suwaczka jutro mam "studniówkę" :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Oczy niebieskie tak mówisz....cmoki dla Darii i dzieciaków !!! Ale jestem ciekawa jak to było, że nic nam nie dała znać...w którym tygodniu Daria była jak urodziła?
Ja zazwyczaj szłam za zasadą że małe dzidzi ma mieć o jedną warstwę więcej ubranka niż dorosły. Na początku wiadomo że musisz "wyczuć" maluszka...ale myślę że body krótki rękaw a na to pajacyk będzie OK !

Araki to już dzisiaj DUŻY BUZIAK dla dużego chłopca....od BB ciotki !!! Robicie jakąś imprezkę ?

Dzięki Dorciu, przekażę małemu na pewno! Dziś właśnie jedziemy do rodzinki i jutro imprezka - zamierzam sama dekorować tort - zobaczymy co z tego wyjdzie :rofl2:

Araki mnie Beatka też się podoba, dla małej i dużej babeczki pasuje. Ludzie są dziwni, kręcą nosem na imiona, jak by to ich dzieci dotyczyło, nie przejmuj się, tacy są już ludziska, że zawsze muszą swoje 3gr wetknąć. Wiadomo, że każdy ma inny gust, jednym się podobają imiona klasyczne, innym nowoczesne, a znowu innym np. zagraniczne. Takie głupie gadanie.
Uciekam - paczka od rodzyneczek przyjechała.

Oczy niebieskie...paczka od rodzyneczek ?

Araki ooo to czekamy na fotki !!!

Nuuska Zakręcona Kiraa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nie mam mocy...idę się położyć !

Hej babeczki.

Daria wow ale nam wywinelas numer! GRATULACJE!!! Czekamy na wiesci, alez jestem ciekawa wszystkiego...

Ewelin rozumiem Cie bo ja mialam tak samo, zawsze marzylam o synku ale nawet nie smialam wymyslac imion dla niego. Dlatego teraz jestesmy w kropce. Ale Ty masz przynajmniej kilka typow a my jeden :-D pewnie zostanie ten Michaś. Co do wagi to myslisz ze to duzo? Ja nie sadze, zawsze czytam sobie na tej stronce http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/trzeci-trymestr/tydzien-35.aspx i mniej wiecej sie sprawdza na wizycie. No ciekawa jestem jak to za tydzien bedzie u mnie ale spodziewam sie wagi ok. 2,5 a moze nawet wiecej :szok: Tez licze na to ze do porodu bedzie nie wiecej niz 3,5 ale najwazniejsze zeby byl zdrowy. Kurde tak sie boje ze Ci mowie.

Araki olać wszystkich! :-)

Zakrecona Kiraa Nuśka &&&&&&&&

Piraniu ale te Twoje dzieci spryciarze hehe, Krzys sam kupuje na allegro, Kaja juz smiga z telefonem, niezle hehe :) A nifuroksazyt i nam juz kilka razy uratowal zycie.

Oczy niebieskie mysle ze jedna warstwa wiecej niz dorosly to obowiazuja raczej przy wyjsciu na zewnatrz. To zalezy jak cieplo jest w domu i wogole, jesli dziecko lezy w rozku czy pod kocykiem to mysle ze pajac wystarczy, jesli bez przykrycia to moze i z body pod spodem ale powiem Ci ze ja tez zapomnialam... :)
Araki moja corka urodzila sie koncem kwietnia i poltora miesiaca pozniej lezala juz na spacerach w body bez rekawów. Byla upalna wiosna a po niej jeszcze bardziej upalne lato.

Ostatnia edycja:
Hello.
Daria gratulacje. Napisz do nas czy wszystko ok, bo się martwimy.

Ewelin z tych wszystkich Łucja najmniej mi osobiście się podoba. Reszta bardzo ładne a najładniejsze Alicja. Sama bym chciała Alusie, ale już w rodzinie jedna mamy, więc jak ja będę może mieć córkę to może wywalcze Kaję. Boże jak ja bym chciała mieć taki dylemat.

Araki Beatka bardzo fajnie. I dla małej i potem dorosłej kobietki.

Dałam dziś małemu kosteczkę czekolady. Dziecko tak się ucieszyło ze zrobiło piruet i przewrócilo się prosto na buzke. Krew się lała a ja nie wiedziałam czy jedynki poleciały czy usteczka sobie rozciąl. Całe szczęście zeby nie poleciały. Ale skutecznie dziecku obrzydzilam czekoladę. Tak mama chciała dziecko uszczęśliwić. Mój biedaczek splakal się i poszedł spać.

oczy niebieskie
ja ubieram malej zazwyczaj body z dl rekawem i na to pajaca, jesli mam pajaca grubszego wtedy bodziak z kr rekawem. z tym,ze ja nie opatulam ja w jakies rozki-ewent jak byla malutka to do drzemek coby ja skrepowac troszke,wtedy czula sie bezpiecznie (moja od poczatku malo sypiala w dzien)sporo ja nosilam na rekach wlasnie ubrana tak jak napisalam wyzej. na pewno w bodziaku i pajacu jej nie przegrzejesz, pamietaj, ze dzieci na początku nie maja rozwinietego systemu termoregulacji,

reklama
Opowiem Wam anegdotkę o moim synku :-D
Leżę sobie ostatnio na łóżku, a Wiktorek przychodzi do mnie ze swoją ukochaną żyrafką, taką szmatką do zasypiania dla noworodków i mówi "Mamo, a wiesz, że ja urodziłem Fafę"? (to imię żyrafki), ja mu na to, że synku, ale mężczyźni nie rodzą dzieci, wiesz o tym, a on "No ale na przykład zwierzęta...?" mówię, że nie, ale nie dotarło, brniemy dalej :-D Synek wkłada sobie żyrafkę pod koszulkę i mówi "O popatrz, już się urodziła" to mi się od razu lampka zapaliła i postanowiłam pokazać synkowi jak się zachowują noworodki i oczywiście się drę wniebogłosy ;-) Synek na początku się zdumiał, ale wytłumaczyłam, że tak robią dzidzie, trzeba je przytulić, albo nakarmić, czasem zmienić pieluchę. I tak się bawimy od kilku dni, ja ryczę a on przytula żyrafkę, głaszcze ją, "zmienia pieluchę" i karmi. Wygląda to przesłodko i mam nadzieję, że mu zostanie coś w główce i się nie oburzy jak mu siostrzyczka będzie "umilać" dzień wrzaskiem ;-)
A wczoraj przed pójściem spać zaglądam do niego, patrzę leży pod owcą (to już inna maskotka), to mu ją zdjęłam z buzi i rozglądam się za żyrafką, bo jakby się obudził to pewnie będzie szukał, szukam szukam, a on ją miał pod bluzką :-D:-D:-D

Do góry