reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie dziewczynki noworocznie, oby ten rok był spełnieniem marzeń nas wszystkich :-)
Mamuśkamimi dzidziusiowi na pewno nie zaszkodziłabyś, ja nie wiedząc o ciąży i mając spóźniający się okres drinkowałam i to nie winko a mocniejsze trunki bo najpierw były święta, potem rocznica ślubu więc okazji mnóstwo a maleństwu nic się nie stało
Dorcia jak się czujesz?
Nuuuśka zaczęłam cykl równo z Tobą tylko że u mnie już dawno po owulacji chyba miałam w 11 dc i sama się zastanawiam czemu tak szybko...
Ja miałam imprezkę w domu ale się wybawiłam, nawet tańce były :-)

reklama
piranha robilam test kochana i mamy PIK :-) w tej chwii sikalam o 13:00, a o 19:00 wczoraj test byl jeszcze negatywny. Zaraz wkleje zdjecia, mam tylko nadzieje, ze ten test nie jest jeszcze zafalszowany ale byl z 3 sikania :-) dodalam na zdjeciu dwa testy wczorajsze zebys miala porownanie.
Co myslisz ??? kiedy sie seksic ??

20140101172.jpg20140101171.jpg dodam ze wczesniejsze testy popoludniowe tez byly z 3-go sikania wiec podejrzewam ze to moze byc rzeczywiscie teraz prawdziwy pik :D powtorzyc test jeszcze potem ??

maggie no wlasnie, duzo z Was ze mna kochana zaczyna ale niestety ja zawsze ostatnia grrr ! Ciezko u mnie z ta owulacja, na prawde ciezko bo ciagle stara sie Nas zaskoczyc, dzis np nie mierzylam temp.a ujawnil sie pik i nie mam nawet potwierdzenia czy rzeczywiscie to prawda, dopiero jutro sie okaze ale mam nadzieje, ze tak :)

Załączniki

• 20140101172.jpg
    20140101172.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 40
  • 20140101171.jpg
    20140101171.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Dorcia, helikopter doleciał bo przygód żołądkowych już nie ma a katarki wciąż są ale widać już, że w odwecie, dzięki! :-) :-*

Nuuuśka, ale piękny pik, z serduszkami trafiłyśmy super, zadziałajcie wieczorkiem, będzie rewelacyjny odstęp od owulki, najlepszy z dotychczasowych bo nie poprzedzony osłabiającym serduszkiem :-), trzymam mocno kciuki za wystrzałowo-noworocznego synka! :-) Czyli owulka znów w 17 dc :-D a Estrofem na szczęście jej nie opóźnił, w razie co dasz radę załatwić zwykły Estrofem 2 mg zamiast Estrofem Mite 1 mg? Bóle jajnika są mało wiarygodne, mnie w szczęśliwym cyklu bolał lewy jajnik a owulkę miałam z prawego :-D

anias, niestety niski estradiol może wynikać ze złego wzrostu pęcherzyków i z zaniżonego FSH, może powodować zbyt słaby rozrost endometrium, sprawdzałaś grubość endo w okresie okołoowulacyjnym?

mamuśkamimi, dzięki kochana! Alkohol spożyty przed implantacją jeszcze nie szkodzi gdyż zarodek nie jest jeszcze podłączony do sieci naszych naczyń krwionośnych, nawet jeśli było już po implantacji to 1,5 lampki wina na pewno nie zaszkodziło, nic się nie martw.

Ostatnia edycja:
Piraniu endometrium w okresie owu mialam 11-12 mm.
Da rade jakos ten edtradiol piodniesc? Najlepiej jakims domowym sposobem. Winko czy cos w ten desen:)

Dobrze ze corci przeszly wymioty.
Oby juz bylo coraz lepiej.

anias, no to piękne endo :tak:, nic się zatem nie martw! :-) Możesz po prostu zacząć przyjmować wspomagacze EWCM (być może Twój brak EWCM wynika z niskiego pH?) takie jak Fish Oil 1000 mg, siemię lniane, syrop Guajazyl, L-arginina 500 mg.

piranha mowilam juz ze Cie Kocham ??? :-)Dziekuje Ci za wszystko na prawde kochana !! :*
Czy dam rade zalatwic Estrofem ? mysle, ze tak, wiesz co w razie czegos poprosze lekarza rodzinnego zeby mi wypisal, bo juz teraz wypisywal :tak: ale to dopiero od nastepnego cyklu w razie czegus tak ?
Powiedz mi kochana czy jutro jesli bedzie skok, mam brac jeszcze Oeparol ? chyba juz nie prawda, dobrze pamietam ze jego tylko do owu a potem juz nie ?
I czy jutro powtarzac seksowanie ? :D chyba mozna jeszcze jutro wieczorkiem prawda ? :D aaaaaaaa....wyniki TSH bede miec jutro, wczoraj probowalam sie dodzwonic do laboratorium ale podejrzewam ze pracowali krocej albo nie chcieli juz odbierac telefonow, wiec kolo 12 bedziemy wiedziec jak tam tarczyca sie sprawuje w tym miesiacu :blink: I dzis na 15 minut przed przytulasami zastosowac juz ten pree-sed tak ? :-) hah milion pytan - jak zawsze :wściekła/y:

maggie2205 - maggie, dzięki kochana baaaardzo mnie pocieszyłaś :tak:

Piranha -
no to dobrze, kamień spadł mi z serca. Już ciekawa jestem jaka będzie jutrzejsza tempka, jak nadal w górze to zrobić test jak myślisz czy za wcześnie jeszcze ?
Nuuśka - ja nie stosuję aplikatorów, nabierałam taką porcję jak zmieści się na palec, posypuję soda troszkę mieszam i do środka, jak czuję że za mało to powtórka ale zwykle to wystarcza bo inaczej to pływam ;-)

Część dziewczynki Wszystkiego Najlepszego W Nowym 2014 roku. Spełnienia marzeń (wiadomo jakich), zdrowia, kasy i uśmiechu na co dzień.Całuję Was z całych sił.

elmo jestem, jestem kochana nie martw się, jakoś nie miałam czasu na nic w ostatnich dniach.
W szczepana złapało mnie mega zatrucie
. Rwało mnie na dwa końce, dobrze że mama mi pomagała bo dzieci by głodne latały. Sama nie wiem czy to przejedzenie czy wirus ale dał mi popalić. Juz jest lepiej. ale 29 złapały mnie ostre bóle krzyża takie przeszywające. Nie wiem czy to ze zmęczenia czy po tym zatruciu ale byłam wtedy na urodzinach synka siostry i tak mocno mnie łapały że nie mogłam usiedzieć. Miała któraś z Was coś takiego. elmo a ty kiedy masz teraz wizytę bo ja 8 stycznia?A łapią Cię skurcze, bo mnie tak Ciekawa jestem co mi lekarz powie na wizycie. Ale ten czas leci.

Cześć dziewczynki
Wszystkiego najlepszeo w Nowym Roku spełnienia marzeń zwłaszcza wymarzonych córeczek i synków:-).
Kiraa ty o ile się nie mylę stosujesz Represh, Czy mogłabyś mi powiedzieć na ile przed owulką go stosujesz i w jakiej ilości i czy jest skuteczny.

Pitanha a ty co myślisz o tym Represhu ? Ja kilka razy próbowałam stosować Replens ale w niewielkiej ilości a teraz tak sobie myślę, że może Replens i Represh lepiej stosować niż te irygacje.

Nuuuśka Ciebie to powdziwiam Ty to jesteś zdyscyplinowana kobieta jeżeli chodzi o plan działania, napewno Ci się uda życzę Ci tego z całego serca.

reklama
Do góry