reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!

Nuuuśka, a może kup mniej czułe testy? Jaką czułość mają Twoje? Też mi się wydaje, że owulka będzie standardowo później, cierpliwie czekamy. Fajnie jakby pik był znów rano (lub w nocy) a Wy byście zadziałali wieczorkiem :-)

anias, szkoda bo warto by było sprawdzić jak jest z tym upłynnieniem po Mucosolvanie, warto skrócić ten czas bo zdarza się, że plemniki tyle nie przeżyją w tej gęstej substancji uniemożliwiającej im poruszanie się. Działania 10,14, 18 będą w sam raz :tak: Co do plamień to zdarza się, że @ się tak powoli rozkręca, zrób jednak test 10-tkę a w razie cienia na betę by w razie co załatwić sobie progesteron.

Księżniczka, a nie kusiło Ciebie by bardziej zbliżyć się do owulki? :-)
Metodą O+12 jest dużo trudniej zajść w ciążę a niektóre dziewczyny z in-gender pisały, że irygacje tuż po kompletnie uniemożliwiały im zajście w ciążę, w końcu wstrzykujemy sobie roztwór o pH 2, który w bezpośrednim zetknięciu z plemnikami zabija je. Warto sprawdzić w 3 dc LH, FSH, TSH, estradiol, testosteron a w połowie fazy lutealnej (w 7 dniu po owulacji gdy trwa ona 14 dni) progesteron i test czynnościowy na prolaktynę (prolaktyna spoczynkowa a potem godzinę po połknięciu tabletki metoklopramidu). Możesz łykać cynk 50 mg i witaminę E 400iu, poprawią jakość komórek jajowych a nie wpłyną na płeć (choć po witaminie E czasem może pojawić się EWCM).

mamuśkamimi, musisz "odcenzurować" serduszka w ustawieniach ENPR gdyż ich nie widać :-), tak jest standardowo ustawione i trzeba to odznaczyć w ustawieniach konta. U mnie też lepki śluz pojawiał się na długo przed owulką, śladowy pseudo-EWCM mam tylko w przeddzień owulacji - mi akurat ta sytuacja sprzyjała. Niestety przeziębienia nie sprzyjają poczęciu synka ale Ty zrobiłaś tyle, że żadne przeziębienie Ci nie straszne :-) (choć dziewczyny na in-gender radzą zrezygnować z cyklu w którym w okolicy owulki było przeziębienie jeśli komuś bardzo zależy na synku). A jak wyglądało Twoje pH w 13 dc? Wykres ciężko oceniać przez te zaburzone tempki w FF, wygląda bardzo dobrze, jeśli nie weźmie się pod uwagę tych zaburzonych tempek, a może sprawdź progesteron w połowie FL by ocenić czy ciałko żółte jest dobrej jakości?

gorgusia, mega kciuki za wizytę, dziś zobaczysz coś pięknego - bijące serduszko Twojego dziecka.

Andziak, super masz synów, Jędruś rośnie jak na drożdżach.

Dorcia
, dzięki kochana, u Krzysia jakby lepiej, w końcu zjadł wczoraj kolację, za to u Kai gorzej, kiepsko zjadła śniadanie i kolację, była marudna, wkładała palce do uszu, miała 37,5, boję się, że to zapalenie ucha, dziś jednak nie ma gorączki, nie wiem co o tym myśleć, chyba poproszę by M zabrał ją dziś do pediatry.

Kiraa, no coś nie chce to zdrówko do nas zawitać ale może po nowym roku będzie częstszym gościem ;-) Ja mam te przepisy od krystianmartin, wkleję potem bo mi się Word właśnie zawiesił ;-)

reklama
piranha a Ty wiesz ze ja nie wiem :sorry2: ale nie, to sa chyba 25, caly czas kupuje takie same. Ale cos takiego mam w sumie po raz pierwszy, a szukalam kiedys 30 ( jesli chodzi o czulosc ), ale nie umialam znalezc na allegro :zawstydzona/y:
Sama nie wiem co myslec, ale zobaczymy jak dzisiejszy tescior wypadnie !! :D

kiraa haha xD smieje sie czasem ze z Ł. przeszlo na mnie, bo kiedys to on niewyzyty wiecznie byl, a teraz zuplena odwrotnosc :wściekła/y: a za synusia pewnie ze trzymaj kciuki !! :-)

STYCZEŃ 2014

mamuśkamimi - termin @ 04.01 ( 3 cykl starań )
matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .01 ( 21 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Witajcie, tyle się napisałam i poszło w kosmos :wściekła/y:

Nuuuśka - wczoraj poczytałam sobie jeszcze was wstecz i wiedzę, że rzeczywiście planowanie chłopaczka i zwiększanie szans na dziecko się pokrywa więc wstrzelisz się w syneczka jak nic !!! Narzekam bo jak sama widzisz tempka spada dalej, a dziś to już wręcz poleciała :-( ehh Zresztą nie czuję się ciążowo ....

Dorcia - dzieki za pocieszenie, ja podłamuje się brakiem objawów bo sugeruję się dwoma poprzednimi ciążami a wtedy jeszcze przed terminem @ miałam cyce jak balony z widocznymi żyłkami, a teraz nic takiego nie ma a już jest 10 dpo a więc lipa :-( A Ty ja się czujesz dzisiaj nadal te kamienie Ci dokuczają ?

Andziak - super ekipa, a jacy przystolniacy no i ten najmniejszy słodziak :tak: Z pomocą Piranhy uda Ci sie zaplanować wymarzoną Zosie :tak: A ty jaka laseczka !!! aż trudno uwierzyć, że czwóreczke urodziłaś, wyglądasz jak nastolatka.

gorgusia - nie martw się, czasami pod wpływem stresu objawy potrafią być mało widoczne, po wizycie wszystko wróci do normy :tak:

Piranha - juz odcenzurowane ale nie ma na co patrzeć hehe jedno serduszko było centralnie w owulację 13dc ph pilnowałam i podbijałam sodą, było w okolicy 8,5 tak miałam też całe 14dc. Wiem, że to przeziębienie bardzo zaburzyło cały wykres ale wiesz o dziwo to był pierwszy taki cykl gdzie miałam mooooorze śluzu i to kilka dni czy to Royal Jelly móg tak podziałać ?

Ledwie święta minęły a tu znów szykowanie jedzenia na sylwestra, ale już bigosik się gotuje, piękny zapaszek, a za chwilę muszę się za szarlotkę zabrać.
Buziaki

Ostatnia edycja:
Nuśśka- pewnie że się uda:) :):):):):) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dorcia- oby bóle Ci przeszły i by wszystko już było ok &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Gorgusia- kciukasy za wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kiraaa- za Ciebie również &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Piranhu- zdrówka dla dzieciaczków życze:-)

Piranhu kiedyś pytałaś czy robiłam badania na hormony czy na coś bo już nie pamiętam. chciałam Cie mądra Kobietko zapytać jaka może być przyczyna tego że co dwa miesiące bardzo ciężko jest mi dostać miesiączkę?? wczoraj minął mój termin, czuje się jak napompowany balon i skręca od środka. mam tak dość często. jest to bardzo uciążliwe
czy Wy też tak macie dziewczyny z tą @? muszę się do lekaza wybrać ale pewnie dopiero po Nowym roku:(

Hej babeczki. Widze ze poswiateczne starania znowu w toku... i tak ma byc :) Dorcia u mnie z sexem bylo bez wiekszych zmian. Wiadomo zwiekszona ostroznosc, ja w pierwszym trymestrze mimo nieustannych mdlosci mialam mega libido takze korzystalismy ;) teraz ten brzuch mi juz przeszkadza wlasciwie we wszystkim ale jeszcze nam sie zdarza ze tak powiem hehe. A z Ewelin ustalilysmy ze od konca stycznia dzialamy 2 razy dziennie hehe tzn. ona ze swoim m ja ze swoim :) Dorcia kazda ciaza jest inna, ale jesli lekarz nie mowi stop to z reguly nie ma przeciwwskazan. Chyba stan szyjki odgrywa najwazniejsza role. Gorgusia &&&& za wizyte. Andziak serio wygladasz jak siostra tych Twoich chlopaków :) niezle! Piraniu zdrówka dla ekipy. Mnie tez rozklada przeziebienie, porazka. I znow mi sie cos podzialo z edycja tekstu... Ciazowki co tam u was? Ewelin znow sie o Ciebie martwie... :) Oczy niebieskie? Araki? Mamawczesniaka? Marchew? I cala reszta... ???

Nuuuśka, ja kupowałam te testy 3xTEST CIążOWY(10mIU/MI)+ 30x TESTY OWULACYJNE (3833091570) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., to są 30-tki, czasem zbyt czułe testy robią za dużo zamieszania :-) i dla większości kobiet polecane są właśnie 30-tki, te czulsze polecane są kobietom, które mają niższe poziomy LH.

mamuśkamimi, wykres naprawdę bardzo ładny z wyraźnym wyrzutem estrogenu kilka dni po owulce, trzymam kochana kciuki. Royal Jelly mógł zwiększyć EWCM :tak:

Ana, ale w jakim sensie jest Ci ciężko dostać? Chodzi o samopoczucie czy długie cykle? Znasz długość FF, FL i poziomy poszczególnych hormonów?

Elmo, dużo zdrówka kochana!

Ostatnia edycja:
Dorcia , a jak to się stało , że ja przegapiłam twoja ciąże ????:-D GRATULUJE !!!!!
Andziak , chłopaki jak malowane :) Planujesz jeszcze córeczkę ?
Elmo , jeszcze trochę i powitamy twego synusia :)

Dziękuje wam dziewczyny. No chłopcy rosną aja ciągle młoda. A tak serio to nastolatką już bylam dawno. Trojka z przodu i niewiele czasu na tą zosie. A wyobrazacie sobie takiego małego rodzynka wśrod tych chłopakow? Chyba ze będzie taka mała piorunica jak jędrzej

reklama
Piranha- nie badałam nigdy hormonów. ogólnie nigdy nic mi nie dolegało , poza zamrażaniem nadżerki po porodzie;) nie wiem jak to określić, mam silne bóle podbrzusza i pleców na przemian. tak jakby wszystko się wstrzymywało z jakiegoś powodu. nie umiem określić mojego stanu. ciężko mam tak z tą miesiączką praktycznie co drugi cykl.w nocy odczuwam jak wszystko mi w środku buzuje żetak powiem. a co do długości cykli to różnie , były 30 dniowe a teraz i dłużej się zdarza. nie wiem czy dobrze potrafie to wszystko określić.

Do góry