reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana Kochana Moja !!!! :-):-) :* nie poddawaj sie !!! w kupie razniej !!

mamuśkamimi wiesz co, a mnie sie wydaje ze dobrym rozwiazaniem jest nie robienie pomiarow po owulacji. Bo tylko niepotrzebnie sie denerwujesz i myslisz o kolejnej temperaturze, o tym zeby bron Boze nie poleciala bo wtedy to juz kaplica..a wcale tak przeciez nie musi byc. Sama dojrzewam do mysli o tym zeby przestac mierzyc temp. i pewnie w koncu i to nadejdzie. Jesli teraz sie nie uda ( choc nie biore takiej opcji pod uwage ) to moze warto pomyslec, i skupic sie bardziej na wspomaganiu plodnosci a nie wstrzeleniu sie w konkretna plec ? ja wiem - latwo sie mowi, ale sama po sobie wiem, ze z miesiaca na miesiac to coraz trudniejsze i czasem najlepsze rozwiazania to te najprostsze :blink:

piranha ja mam dokladnie takie testy : Testy owulacyjne test owulacyjny 20 szt (3695087427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. caly czas kupuje te, od jednego tego samego sprzedawcy.
Dzis robilam test o 14,30 po powrocie z pracy i druga krecha jest. Gruba tlusta ale nie tak wyrazna jak testowa wiec to na pewno jeszcze nie to, ale z racji prob i bledow zrobie test jeszcze okolo 18 zeby zobaczyc czy w koncu i na wieczornym pokaza Nam sie dwie krechy. Gdyby to byl wynik prawdziwy to wyglada to tak, jakby owulacja byla juz tuz tuz a piku moge spodziewac sie dzis, najdalej jutro rano.
Zrobie za chwile zdjecie i zobaczysz sama :)

reklama
czuję się wywołana do tablicy :) dziękuję Elmo, że pytasz... ja właśnie siedzę sobie na przerwie... jestem wkurzona, że szok! Zapewniali mnie w pracy, że nie mam nocek - wracam sobie po urlopie i co widzę? nocki! eh.. staram się ogadać z przełożoną ale oczywiście ta nie ma czasu... wrrrrrr
Dorcia - ja się nadal nie mogę nacieszyç Twoją ciążą :)

Ana, warto sprawdzić poziomy hormonów bo wiele zaburzeń hormonalnych na pierwszy rzut oka (bez większych analiz) przebiega bezobjawowo, np. prolaktynemia. Znasz długość swojej fazy lutealnej? Sprawdź dla własnego spokoju LH, FSH, estradiol i testosteron w 3 dc (możesz dodatkowo TSH) oraz progesteron i prolaktynę w połowie FL. A masz plamienia przed i po @?

Nuuuśka, ja o tych testach czytałam niezbyt pochlebne opinie, polecam trochę dopłacić i zakupić te z podanego przeze mnie linka, są świetne i nigdy mnie nie zawiodły (zarówno owulacyjne jak i ciążowe, były mega czytelne). Czyli owulka znów nam planuje zrobić psikusa? :-) Najlepiej gdyby pik był rano a serduszko wieczorem :-) Myślę, że niemierzenie tempek w FL po potwierdzeniu owulacji to super pomysł jeśli kogoś spadki w FL stresują. Czekam na fotkę :-)

Marchew, to okropne z tymi nockami :-(, trzymam kciuki by udało się dogadać w tej kwestii z szefostwem.

gorgusia, jak tam wizyta?

To znowu ja....@ sie nie rozkrecila tulko troche plamien... Nawet brzuch mnie nie boli nic a nic
Jest sens teraz robic test? Chyba nie co?
Dzisiaj mam 33 dc a przewaznie mam ok 31-32 cykle.

Piraniu pytalas sie wczesniej kogos czy ma plamienia przed i po @. Ja czasami przed @ mam a po @ to o jakie plamienia chodzi? Bo jak mi sie konczy @ to w ostatnich dniach nie mam zywej krwi tylko wlasnie takie brazowe. To tez zaliczyc jako plamienia? No a Ty jak masz (?) ze leci krew i nagle koniec?

Ostatnia edycja:
Hej Babki!
Wreszcie ogarnęłam się po świątecznych wyjazdach i cały dzień czytam co tam u was.
Trzymam kciuki za Was wszystkie i życzę jak najlepiej każdej z osobna.
Też się zastanawiam co z Sylwestrem, jednak wieczorem to najlepiej mi w pozycji leżącej, więc chyba raczej domek, ewentualnie na chwilę do znajomych, niedaleko.
Ostatnio mam taki ból u góry brzucha po lewej stronie, jakby pod lewą piersią i zastanawiam się co to jest, czy żebra, czy mięśnie, czy żołądek się przesunął i zgaga taka jakaś dziwna? Ale wzięłam wczoraj Rennie i nie przeszło. To taki ból piekący, krótkotrwały, ale odzywa się co chwilę. Czy macie pomysł co to może być? Lekarza zapytam dopiero na wizycie 9.01.
Dorcia z seksowaniem nie ma na początku przeciwwskazań ale wiadomo, bez jakiś karkołomnych pozycji :-) Ja za bardzo nie szalałam, mdłości mi nie pozwalały. Potem już było ok, teraz mnie już pobolewa szyjka, więc szału znowu nie ma.
Po Nowym Roku zaczynam kompletowanie wyprawki i powoli dociera do mnie, że to już niedługo... :tak:

Cześć Wszystkim Paniom!
Tak jak obiecałam postaram się udzirlać a nie tylko działać w ukryciu.
Piranha dziękuję, za informację, postaram się zbada ć hormony tak jak radzisz. Pytasz czy nie myślałam zbliźyć sie do owulacji - myślałam ale się boję, chociaż widzę, że odtęp nie jest tutaj aż tak ważny. Mam problem z ph po starankach dlatego zaczęłam robić irygację, przed jest ok i mało śluzu ale po - masakra. Nie wiem może ja źle badam ten śluz i wyciągam na palcu tą spermę i to ph jest takie wysokie, no bo jak można zbadać sam śluz i jego ph jak tam pełno wydzieliny mojego M. Sorki, że piszę tak obrazowo ale już sama nie wiem, może żle badam to ph, potem zbijam i w efekcie wszystko wybijam:szok:.

piranha wiesz ze ja to przezywam mimo wszystko i sie denerwuje, tylko ze z drugiej strony jak sie ma nie mierzenie temp. i branie dupka ? Wlasnie, czy my bierzemy dupka w tym cyklu ?
Wklejam zdjecie ponizej : 20131230170.jpg w nastepnym tfu tfu oczywiscie cyklu jesli bedzie poprosze Cie o link do tych testow i zakupie :tak: Ostatni test, dzisiejszy wieczorny :)
Co myslisz ? Druga krecha na ostatnim tescie jest na pewno zdecydowanie najgrubsza- az razi w oczy na zywo :cool2: ale czy mozna ja uznac za zblizajaca sie owu ? nie wiem, bo toż to wieczor juz.
Jak Krzys w ogole, poslalas go do przedszkola ? jutro rano ide na pobranie krwi - musze zbadac kontrolnie TSH wiec tu tez bedziemy wiedziec na czym stoimy :blink:

Załączniki

• 20131230170.jpg
    20131230170.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
anias, według mnie warto zrobić test bo jeśli w ciąży są plamienia to zazwyczaj potrzebna jest dodatkowa suplementacja progesteronu. Plamienia przed czasem wynikają z podniesionego poziomu prolaktyny, obniżonego progesteronu a czasem taka po prostu "uroda" organizmu, u mnie ewidentnie widać, że gdy mam w cyklu dużo stresu (a mam prolaktynemię czynnościową) to przed @ mam kilka dni plamień, gdy mam spokojniejszy cykl to plamienia są od 12-13 dpo, niestety rzadko kiedy @ zaczyna się od razu żywą krwią ale nie łykam już B-100. Taka końcówka @ jak u Ciebie to norma, niepokojące byłyby przeciągające się małe plamienia (np. przy podcieraniu) trwające jeszcze np. w 7,8, 9 dniu.

Oczy niebieskie
, nie mam pojęcia co może być powodem ale oby szybciutko przeszło.

Księżniczka, niestety tu chodzi o zbicie pH właśnie tej mieszaniny śluzu ze spermą (wymieszanie kwaśnego śluzu o pH 4,5 ze spermą o pH 7,5 da mieszaninę czegoś pośredniego, np. o pH 6), nie jest to łatwe niestety, gdy M ma wysokie pH to już w ogóle jest to nie lada wyczyn.

Nuuuśka, kreska wyraźna ale jednak wyraźnie bledsza, już nam takie kreski chciały mydlić oczy więc teraz się nie damy :-D i cierpliwie czekamy na pik. Pytałam Krzysia o przedszkole a on nadal, że nie chce bo się tam nudzi, gdybym była pewna, że tam fajnie dzieciom organizują czas to bym była nieugięta ....a w takiej sytuacji to nie wiem co robić. Do przedszkola nie chodził bo miał przez tydzień gorączkę a teraz ma mega katar jakiego jeszcze nie widziałam, co 5 minut gile aż po brodę, u Kai to samo więc cały dzień biegam z chusteczkami pomiędzy jednym i drugim dzieckiem. Jutro będziesz mieć już wynik TSH?

gorgusia, czekam na radosne wieści i zdjęcie Twojego Okruszka.

piranha a o czym mogą świadczyć taie plamienia po @ przeciągające się bo właśnie ja tak mam czasami nawet w 10 dniu po @ pojawi się umnie ciut, dodam, że u mnie jest tak prawie zawsze. Zanika wszystko dzień albo dwa przez owulką.

reklama
Zrobilam test i jest jedna kreska. Jutro rano pojade powtorzyc prolaktyne. Jezeli bedzie nadal podwyzszona to wezme bromergon. Po przeczytaniu ulotki zbieram zeby z podlogi ale coz.... Jak mus to mus.. Piraniu Bralas ten lek?

Piraniu czyli u mnie nie ma jeszcze 1 dc? Jak juz sie rozkreci impreza tam na dole to dopiero mozna sadzic ze przyszla prawdziwa@.

Duzo zdrowka dla Krzysia i Kai:)

Do góry