reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa kochana ale w pazdzierniku mialam taki progesteron a w nowym cyklu listopadowym gin powiedzial ze owu nie bedzie. Wtedy juz progesteronu nie badalam. Tylko jak sie go zapytalam ze w cyklu poprzednim mialam progesteron 16 i czy wtedy owu byla a on mowi "niekoniecznie bo hormony moga wariowac" :/

reklama
hej. Nareszcie będę mogla częściej zaglądać i pisać. Egzamin z rachunkowości zdany i i stwierdziłam, że idę za ciosem i robię nastepny kurs samodzielnej księgowej. A co tam, Mam nadzieję, że pieniądze i czas poświęcony na naukę nie pójdą na marne.

Kiraa a ta cała Persona też temp mierzy?? Bo ten mój zywkły termometr owulacyjny microlife to jaks dziwny. Ostatno mierzyłam chyba 5 minut i pokazywał mi 34 z małym kawałkiem. No aż taka zimna ryba to ze mnie nie jest:-D

Ja z dwa m-ce przed staraniami zrobię sobie hormony. Zobaczymy co wyjdzie.

Gorgusia to gratulacje!!!

Za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&

Dobrej nocy

Kiraa kochana napisz mi proszę coś więcej o tej personie, moja sąsiadka chce stosować naturalne metody antykoncepcji i zastanawia się nad tym...
Wpadam dopiero teraz bo cały dzień przeleciał nie wiem kiedy, poza tym Wy tak piszecie o tych owulacjach, tempkach, a u mnie kompletnie nic się nie dzieje więc głupio mi się czasami wtrącać ...
Matik trzymam kciuki mocno i zazdroszczę tego klimatu na Kanarach :-)

Ostatnia edycja:
Aniu
odsylam do stronki, mojej ulubionej :-)
Staramy się.pl - Sprawdź wyniki badań

ja znam norme powyzej 15 ze owu byla.... Czekamy co powie Piranja :happy2::confused:

Milla
persona nie mierzy tempki, tylko z porannego moczu poziom estrogenow i hormonu lh.

maggie
ja jestem z persony zadowolona:-) uzywam jej zeby zajsc mimo ze jest antykoncepcja :cool:, z persona zaszlam w ciaze z synkiem i zawsze potwierdza mi sie owu, tak jak ona pokazuje. Z tego co wiem warto uzywac jako srodka anty, pokazuje Ci swiatelko zielone czy czerwone i wtedy ozna lub nie serduszkowac :-):-) jak masz jakies konkretne pytania, pytaj :)
na poczatku w 1 szym cyklu masz sporo dni czerwonych- czyli mozesz zajsc, potem Persona ustala Ci indywidualny plan, w zaleznosci od poziomu hormonow

ja mam cos takiego
MONITOR PŁODNOŚCI PERSONA KOMPUTER OWULACYJNY NPR (3706238349) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Maggie
ja piernicze 1200 zyla wybulac za takie cudo i jeszcze wpasc :szok:
ja by, temu bala sie ufac..... Jesli mierzy tylko temp.... A nie poziomy hormonow....

Kiraa a może właśnie to jest do planowania dziecka a nie do antykoncepcji ... no sama nie wiem ...
Bazując na samym pomiarze temperatury łatwo wpaść, przecież trafiają się przeziębienia, stresy wiadomo

Meggi
Persona jest do anty, a np. clearblue czy cus takiego do poczecia, obydwa bazuja na poziomu hormonow w moczu

gorgusia
super ze Ci smakowalo, dzieki za kciuki, jutro mam nadzieje ze wbije sie wieczorkiem do gina i dam znac jak i co....

reklama
Kiraa no ja pisałam o tym pearly, że to takie drogie i chyba łatwiej zaplanować poczęcie niż anty...
Drogie a nieskuteczne
Tak poza tym na tych monitorach to ja się kompletnie nie znam, jestem ciemna w tej materii ...
Gorgusia mam nadzieję że humorek Ci się poprawił, co do akcji z mężami to ja stwierdzam że wszyscy faceci są tacy sami niestety ...Zero wsparcia pomocy, oni są po prostu z innej planety, a z nową sytuacją nie potrafią się tak szybko oswoić jak my..
Poza tym zawsze decycja o drugim dziecku jest trudniejsza, bo pierwsze to zawsze facet się cieszy, a drugie to już wie czym to pachnie ...
Zakręcona to jutro big day !!!

Ostatnia edycja:
Do góry