reklama
krystianmartin
Fanka BB :)
Dorcia to dawaj do mnie na rogaliki drożdżowe z jabłkami
. Dzisiaj miałam taki dzień do dupy, cały czas chodziła mi po głowie mysl, że znowu sie nie udało, że już nigdy nie będę w ciąży, że mam wszystkiego dosyc ... no i żeby nie mysleć wysłałam tate po drożdże i zrobiłam rogaliki
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
krystianmartin
Kiraa to prosty przepis zaraz Ci napiszę
zakrecona
Kiraa AZS Koszalin i Energa Czarni Słupsk ;-) Kiedyś jak widziałam w tv mecz koszykówki to odrazu inny kanal włączalam :-) i jakis rok temu otworzyli nam nowa hale widowiskowo sportową i chcielismy isc zobaczyć jak wygląda hala i akurat AZS gral i całkiem inaczej ogląda sie mecz na żywo Teraz co jakis czas chodzimy bo nas wciagnelo :-) a koszalin ze slupskiem od zawsze rywslizuje ze sobą i sa niezle emocje.Cala hala ubrana na bialo w kolorystyce druzyny :-)
Ty dzisiaj kochana działasz? &&&&
Krystianmartin mniam rogaliki :-) o muszę zrobić w tyg bo juz dawno nie robilam :-)
Ty dzisiaj kochana działasz? &&&&
Krystianmartin mniam rogaliki :-) o muszę zrobić w tyg bo juz dawno nie robilam :-)
krystianmartin
Kiraa
ROGALIKI
10dkg drożdży
1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki cukru
około 1 kg mąki
1 margaryna kasia
1 śmietana kwaśna
3 całe jajka
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i dodać cukier. Odstawić zaczyn do wyrośnięcia. Mąkę(najpierw 0,5kg), margarynę, jajka i śmietanę wymieszać i dodać rozczyn i wyrobić ciasto. (podsypując mąkę) gdy odkleja się od rąk wstawiamy do lodówki na 1 godzine. Dzielimy na 4 części, każda wałkujemy wycinamy trójkąciki, nadziewamy( czym chcemy) zwijamy rogaliki i układamy na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w nagrzanym 180 stopni piekarniku 15-19 minut. Posypujemy cukrem pudrem
Zobacz załącznik 598146
ROGALIKI
10dkg drożdży
1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki cukru
około 1 kg mąki
1 margaryna kasia
1 śmietana kwaśna
3 całe jajka
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i dodać cukier. Odstawić zaczyn do wyrośnięcia. Mąkę(najpierw 0,5kg), margarynę, jajka i śmietanę wymieszać i dodać rozczyn i wyrobić ciasto. (podsypując mąkę) gdy odkleja się od rąk wstawiamy do lodówki na 1 godzine. Dzielimy na 4 części, każda wałkujemy wycinamy trójkąciki, nadziewamy( czym chcemy) zwijamy rogaliki i układamy na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w nagrzanym 180 stopni piekarniku 15-19 minut. Posypujemy cukrem pudrem
Zobacz załącznik 598146
krystianmartin
zakręcona skąd jesteś? Bo ja urodziłam się w Koszalinie
reklama
krystianmartin
Zakręcona 19 lat. Chodziłam do Bronka
Potem wyjechałam do Szczecina , no a teraz jestem w Dębnie. Moi rodzice nadal mieszkają w Koszalinie. Może kiedys pójdziemy na spacer z wózeczkami
Moi rodzice mieszkaja na Gierczak
Lecę Martinka wykąpac
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Lecę Martinka wykąpac
Ostatnia edycja:
Podziel się: