reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo - dzięki za linka, zakupiłam tą stewię, zobaczymy jaka w smaku będzie, mam nadzieję, ze lepsza niż ta którą kupiłam w PiP. Co do testów to mam już doświadczenie w ich robieniu, juz przed drugą ciążą testowałam często a teraz chyba z 9 miesięcy. Zawsze robie w tych samych godzinach i przed zrobieniem nie piję 2 godziny. Zupełnie nie rozumiem tego cyklu bo testowałam już od 9dc min 3 razy dziennie a jednak piku nie wychwyciłam więc obstawiam szybki wzrost LH w nocy.

A testy mam z czułością 25 mIU/ml takie :
Testy owulacyjne test owulacyjny 20 szt (3695087427) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. zawsze takie kupowałam i były w porządku. A może to był cykl bezowulacyjny, no ale śluz i ból owulacyjny był, więc sama nie wiem. Tak analizuje ten cykl mimo ze stracony żeby w przyszłym lepiej zadziałać.

Piranha - jedyny pozytyw z tej sytuacji jest taki że skoro owulacja była w a 12dc to lepiej poukłada się cykl grudniowy. Aha mam jeszcze pytanko czy jeśli nie podziałaliśmy w tym cyklu to czy mogę odpocząć od brania tej góry suplementów do @ ? I czy w tym czasie mogłabym brać coś na wątrobę np. Maximallor bo coś mnie dziś zakuwa od godziny w prawym boku na wysokości żeber i zastanawiam się czy to się wątroba nie buntuje po takiej dawce suplementów. Wcześniej jednak brałam dość symboliczne dawki i zdecydowanie nie taką ilość tabsów.

Krystianmartin -
chyba jakaś epidemia zapalenia zatok, zdrówka kochana :tak:

Pozdr.

reklama
Zakrecona ja pije herbatki non stop, tez z cytryna? Czy to dobrze?. Nie wiem ale chyba lepiej niz antybiotyk..... Zdrowka, mam nadzieje ze ja tu wszystkich nie pozarazalam:cool2:

Annette, Kiraa, test owulacyjny wskazuje na ciążę wtedy gdy kreska testowa jest równie mocna albo mocniejsza jak kontrolna (oczywiście w fazie lutealnej po piku LH :-)), blada kreseczka wskazuje po prostu na jakiś tam poziom LH w organizmie.

Annette, chyba najgorszy jest ten okres przejściowy, gdy brak drzemki to jeszcze za mało snu a z drzemką za dużo :-)

zakręcona, jak najbardziej możesz, mnie czosnek bardzo często stawia na nogi a choróbsko mija zanim się na dobre rozkręci.

Daria, to masakra jakaś, dobrze, że teraz nadrabia :-D No niestety Kaja też łapie od Krzysia dużo złych zachowań (i też rzuca się na ziemię ...albo ze złości rzuca smoczkiem co mnie bardzo bawi bo robi na złość tylko sobie a potem jest "smoczek, smoczek" :-D), tak jak napisała Annette uczy się jednak walczyć o swoje i nie da sobie w kaszę dmuchać jak podrośnie ...zresztą od niemowlaka ma bardziej przebojowy charakterek jak Krzyś :-)

mamuśkamimi, według mnie możesz :tak: ale nie odstawiaj diety chłopczykowej.

Piranho, u mnie tylko bladzioch na teście :-D
Mój synek zrezygnował ze spania jak mu smoczek zabrałam, ee....znaczy się piesek porwał.
Młody zbuntował się i już, twarda sztuka z niego :)
Kiraa, Ty też widzę wyrobić nie możesz i testujesz:-D

Ostatnia edycja:
piranha kochana pamietam jak pisalas o suplementach na poprawe jakosci nasienia i w ogole stad mi sie uwidzialo to B-100. Czyli mowisz zeby jeszcze kupic w przyszlym miesiacu ta witaminke dla Ł. gdyby sie nie udalo ? to i Green Tea tak ?
Dzis robilam kochana test, jakos mnie tak podkusilo, no i jest krecha slaba ale jest, wiec albo to zapowiedz jak w ostatnim cyklu albo rzeczywiscie owulacja zaszczyci Nas w tym miesiacu wczesniej niz ostatnio :-) jak jutro krecha bedzie ciemniejsza to wkleje zdjeciucha, na razie nie chce zasmiecac forum :wściekła/y:Sode pije z sokiem pomaranczowym smakuje jak wapno wiec moge pic bez obaw :-D To nastepne serducho zaaranzujemy dopiero po usg :* Dziekuje, ze jestes :* ! Jakby wieczorkiem Cie nie bylo, napisze sms-ka co i jak zebys wiedziala i obmyslala strategie na biezaco :wściekła/y::-) W czwartek ide na powtorke tsh.
A prolaktyna i progesteron, mowisz o badaniu 7 dni po tak ? no mam nadzieje, ze wreszcie moja owulacja dopasuje sie tak, zeby dalo rade je zrobic a nie zeby znowu wypadlo 7 dni w niedziele jak ostatnimi czasy :rofl2:

elmo mniam mniam ! u mnie dzis byla rybka - pstrag :) od poczatku staranek staram sie pilnowac by minimum 2x w tygodniu goscily w moim jadlospisie :)

Dorcia kuruj sie kochana !! kurcze coraz wiecej z Nas ma probelmy z zatokami :/

zakrecona wydaje mi sie, ze mozesz, na pewno lepsze to niz leki przeciwgoraczkowe :* a jak sie czujesz w ogole ?

Annette jaki baldzioch ??? na jakim tescie :D???? Czy ja dobrze mysle ???

Ostatnia edycja:
Dziękuj dziewczyny za szybkie odp:-*
Co ja bym bez Wasz zrobiła:-)
Właśnie moj K poszedl po czosnek i po herbate z lip (czytalam ze mozna) a wy co o herbacie z lipy sądzicie?

Jeszcze nie wiem czy dam rade przełknąć to mleko z czosnkiem :-/

Nuuska cukier juz w normie Teraz zaczelam sie niewyraźnie czuc Temperature mierzylam i mam 37 Ogolnie czuje sie zmęczona i spac mi sie chce

Babeczki jesli chodzi o zatoki to tez moj odwieczny i niekończący sie problem Przetestowalam juz prawie wszystkie lekarstwa i krople Wiosna i latem mialam serie laserow i musze wam powiedzieć ze pomogło Teraz sporadycznie mnie lapie i jak cos to spray ibuprom zatoki dobrze oczyszcza Ciepla sól i ziemniaki gotowane tez przykładalam na zatoki ;-)

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, to tylko test owulacyjny :tak:bladzioch nic nie przesądza niestety :sorry:

u mnie w ciązy z Maja owulacyjny tez wychodzil pozytywny na poczatku ciąży, ale tak jak pisze Piranha obie kreski byly tak samo mocne ;)

zakrecona
ja pilam I jadlam pół ciązy czosnek, cytryne, miód itp bo w kazdej ciązy chora byłam I lekarka mi kazała własnie takie naturalne zapodawac sobie :)

reklama
Piranju
wiem wiem :tak: ale zatestowac nie zaszkodzi:-)
jak juz obie z Anetka swirujemy, to musze dotrzymywac towarzystwa :eek:

czy w dziewczynkowej mozna kukurydze z puszki? Chce jutro zrobic zapiekanke z makaronow, troche mieska kurczaka, co jeszcze moge tam wrzucic :happy:

Do góry