reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anufifi .. uffff milo przeczytac ze wsiooo ok:tak: ... Widzisz jaka dzielna dziewczynka z Ciebie??;-)
Czarodziejka..Aga.. Jarzebinka.. Trzymam kciuki za dzialania Wasze:tak::-)
Ania.. Trzymaj sie Kochana:)))))
Buziaczki i Pozdrawiam:)
PS.. ja mam w planach isc na wizite to gina teraz w grudniu.. i dowiedziec sie wsioo co do tego monitroringu i pojsc w styczniu na niego .. moze i potem jeszcze raz w lutym.. bo do kwietnia mam czas;):))) A potme zostanie tylko dzialac:)

No ...kochana z takim podejściem to na pewno Ci się uda. Teraz własnie jest czas na teorię a jak M przyjedzie to tylko praktyka. Trzymam kciuki i powodzenia.

reklama
Sylwia , Ania ma racje jak tak sie przygotujesz to napewno sie uda , po dwóch monitorowanych cyklach , (jesli masz regularne) to kolejny cykl z mężem będzie na 100% udany. Ja juz trzymam kciuki :)

Anuś u Ciebie nadal nic?....oj cos córci za dobrze u Ciebie :)

No widze że Wy bardziej czekacie niż ja:-):-):-). Ale ja sie nastawiam na grudzień, czyli tak jak pokazało pierwsze USG. A jak się zacznie wcześnie to ok. W każdym razie najpóźniej we wtorek jade do szpitala i wtedy już będą musieli mnie ciąć.
Anufifi i ja chcę koniecznie od Ciebie dzis raport jak sie śluz zachowywał w ciągu dnia i jak oceniasz kiedy była owulka.

Aniu ...wczoraj to ja wiedzialam ze mam śluz , dzisiaj nawet jak go próbuje gdzieś znaleźć to mam wrazenie ze jest białawy i mniej ciagnący a bardziej lepki , ale w tym cyklu trudno mi sie wyznać z tym sluzem ...poza wczorajszym dniem jest go zdecydowanie mniej .....myśle ze owulka juz była i to własnie w nocy, ale głowy nie dam :no::no::no:

Aniu a czy temp mierzona teraz o tej godzinie to jest wiarygodna???

Ostatnia edycja:
Jarzebinka a jaki ty masz plan na ten cykl? czy może całkowity spontan ?

w tym cyklu mój M wziął na swoje barki przyjemności i ja mam mało do gadania :tak: twierdzi,że jak staraliśmy sie o małego to było wiecej przytulanek i juz w 3 cyklu sie udało, a teraz rzadziej jest serduszkowanie i dlatego taki efekt czyli jedna kreska :tak: więc teraz on sie zabiera do roboty czyli nie przepuści pewnikiem,żadnej okazji na przyjemności .......

.....myśle ze owulka juz była i to własnie w nocy, ale głowy nie dam :no::no::no:

wiec chyba wszystko na dobrej drodze i te 72 godziny zostaną zachowane, tak jak wyliczyła Agnieszka :tak: wiec jest szansa i na II kreseczki bedziemy czekać z niecierpliwością :tak::-D:tak:

Aniu ...wczoraj to ja wiedzialam ze mam śluz , dzisiaj nawet jak go próbuje gdzieś znaleźć to mam wrazenie ze jest białawy i mniej ciagnący a bardziej lepki , ale w tym cyklu trudno mi sie wyznać z tym sluzem ...poza wczorajszym dniem jest go zdecydowanie mniej .....myśle ze owulka juz była i to własnie w nocy, ale głowy nie dam :no::no::no:

Aniu a czy temp mierzona teraz o tej godzinie to jest wiarygodna???

N ie... teraz to juz bez znaczenia. Tempka powinna byc mierzona rano zawsze o tej samej godzinie i po przynajmniej 5 godzinach nieprzerwanego snu. Choć ja czsem wstawałam na siusiu i tez mierszyłam.
A co do cyklu to dobrze że się nie nastawiasz....a może własnie będzie miła niespodzianka. No i z tego co piszesz to wychodzi na to że ta owulka jednak w nocy była.....ale obserwuj jeszcze ten śuz....moze cos tam wygrzebiesz.....:-):-):-):-):-)

Aneczko powiem ci ze mam juz dosć tego grzebania :tak::tak:;-):-D.
Jeszcze sprawdze wieczorem i jutro zmierze temp z samego rana ....i juz nic nie sprawdzam i nie mierze do nastepnego cyklu !!!!:-)

reklama
Do góry