reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie Kobietki!
Anufifi a ten gin co Ci robił monitoring i ten Twój co mówili o owulce? Że kiedy masz sie jej spodziewać? Podali jakiś dokładniejszy termin czy tylko powiedzieli ze to bedzie dziś? I czy lekarz cos powiedział że ten mięśniak moze robic problemy z zaciążeniem?

Agnieszka tak trzymać....jesli chce sie córcie to nie mozna sie spieszyć. Ja to po tym czasie to tez jestem mądrzejsza i gdybym teraz miała planowac to na pewno zaczęłabym od monitoringi i przyblizała się do owulki o pół dnia ale nie w każdym cyklu. Tak np ze 3 cykle próbowałabym 3 dni przed a potem z 3 cykle 2,5 dnia przed. Ale ja mam nadzieję że i tobie i Anufifi sie udało i nic juz nie będzie trzeba przybliżać.

Czarodziejko a Ty jakie masz plany?

Jarzebinko
i czekamy na wieści od Ciebie.
Buziaczki Dziewczynki!

Aniu ten co robił monitoring powiedział ze nie jeste w stanie powiedziec kiedy peknie , ale on w ogóle nie bardzo chcial o tynm mówic , mam wrażenie ze mnie zbył ...był godzine spóźniony i mial tłum w kolejce , a mój powiedział , że dzisiaj napewno peknie i nie powinnam miec problemów z zajściem i ze za 3 miesiace najpoźniej mam przyjść w ciązy :tak:;-).
Dał mi luteine dopochwowo , ale się zastanawiam czy ona może miec jakis wpływ?? na planowanie płci???
Wiecie cos o tym ?

czesc dziewczynki, luteina nie ma wpływu na płec napewno, to progesteron, który pomaga w zagniezdzeniu...płeć jest uzalezniona od plemniczków twojego m...i od tego który pierwszy dopadnie jajeczko....

u mnie mnie to wszystko ok...dzidzius rośnie teraz czekam na usg w 13tc ale raczej płci jeszzce nie bedzie widać....

Aha ,
jeszcze mój lekarz powiedział , że nie widzi nic złego w tym ze w 16 dc pęcherzyk ma 19 mm , a tamten mówił , że jest przedojrzały ....

I mam jeszcze jedną uwagę ...apropos śluzu ...może to komus pomoże chyba , że nie mam racji to prosze mnie porawic.

wczoraj jak pisałam miałam wiecej ruchu bo biegałam po Krakowie , i automatycznie duzo wiecej sluzu , wyczytałam na 28 dni , że powinno sie ruszac , zeby obserwowac śluz , wczesniej siedziałam w domu i raczej za wiele ruchu nie miałam moze przez to nie widziałam tego sluzu tak jak w poprzednich cyklach , nie wiem czy to miało wpływ , ale w nastepnym cyklu tak sobie to ułoze zeby od 12 dc miec wiecej spraw do załatwienia , i zobacze czy cos w tym jest .

Wiecie co dziewczyny po tym jak anuffi opisala ten bol to bylabym przy tym ze to bylo pekniecie pecherzyka, a jak tak to to wyglada tak kochala sie w niedziele o 9rano, czyli to jest 2doby +17godzin= 65h a plemniki zyja kolo 72 wiec wszystko idzie po dobrej drodze.....

hm.... co do luteiny to ja ja bralam w 2miesiacu ciazy bo mnie brzuch pobolewal i lekarz mi ja dal na podtrzymanie ciazy, wiec niewiem jak sie to ma do Ciebie anufi

Anufifi no to obserwuj dzis siebie dokładnie kiedy ta owulka i koniecznie kiedy sluz sie zmineni. I może juz n ie będzie następnego cyklu. co do luteiny to nie wiem ale chyba nie ma wpływu tak jak dziewczyny pisza.

Pixella super że wpadłaś...zawsze jestes mile widziana i melduj co tam u Ciebie na bierząco. Czekamy na wieści z USG.

Aga nawet jak dzis będzie ta owulka to będą trzy doby a plemniczki czasem troszkę dłużej dają rade, zreszta zobaczymy.... bądźmy dobrej mysli.

Anufifi .. uffff milo przeczytac ze wsiooo ok:tak: ... Widzisz jaka dzielna dziewczynka z Ciebie??;-)
Czarodziejka..Aga.. Jarzebinka.. Trzymam kciuki za dzialania Wasze:tak::-)
Ania.. Trzymaj sie Kochana:)))))
Buziaczki i Pozdrawiam:)
PS.. ja mam w planach isc na wizite to gina teraz w grudniu.. i dowiedziec sie wsioo co do tego monitroringu i pojsc w styczniu na niego .. moze i potem jeszcze raz w lutym.. bo do kwietnia mam czas;):))) A potme zostanie tylko dzialac:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry