reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Piranho dziekuje Kochana bardzo.

Czyli tak: w 3 dc zrobie hormony a po owulacji o ile bedzie :( zrobie prolaktyne i progesteron. Tsh ft3 i ft4 robilam i mam dobre.
Smutno mi bo myslalam ze w tym cyklu moze mi sie uda.. A tu taka informacja.
W ogole czytam w necie i juz mam za przeproszeniem leb jak sklep:/ przeczytalam za jak nie ma pecherzyka dominujacego do moze byc pcos(?)

W ogole napisane mam jeszcze na tym usg trzon macicy: polozenie w tylozgieciu. Co tym Piranha sadzisz?
Kochana a moze sa jakies suplementy na poprawe tych pecherzykow?

Krystianmartin czemu tak sadzisz ze tez bez owulacji?
Ja to w ogole poszlam zobaczyc jak sie maja jajniki pod katem jakies torbieli moze bo mnie pobolewal a tu taka informacja... Jak lezalam na tej kozetce to gin mnie sie pyta czy nie mialam problemu z zajsciem we wczesniejsza ciaze ( mialam puste jajo) i tak sobie mysle oho to jak ty mnie sie o to pytasz to juz cos tam zobaczyles nie tak...

A tak na marginesie to masz slicznego synka. Maly przystojniacha:)

Antosia mów co i jak bo nie łapie. Jak dzidzia? wiadomo kto zamieszkuje brzuszek? Suwaczek różowy, kreseczki niebieskie. Tłumacz mi to szybko. wogóle jak przebieglo USG?

anasis2 ja też miałam puste jajo płodowe we wrześniu ubiegłego roku. Myślę, że ten cykl jest bezowulacyjny. Gdy nie mam zignorowanych temp to nie wykryta jest owu.

Ewelin jak tam zdróweczko?

Antosia, GRATULUJĘ!!! Swoją drogą to dopiero 12 tydzień a lekarz już pewien? W 12 tygodniu obie płcie mają podobne wyrostki płciowe i podobno często dopiero od 12 tygodnia wyrostek chłopczyków zaczyna się unosić. Masz jakieś zdjęcia z USG? Ja płeć synka poznałam w 14 tygodniu, wcześniej lekarka nie mówiła nic a znana jest z szybkiego rozpoznawania płci.

krystianmartin, ale przystojniak z Martina! Fajne fotki, dokładnie ten sam uśmiech na nich :-)

anias, przy PCOS jest duża ilość małych pęcherzyków i zwykle duży stosunek LH:FSH z powodu bardzo wysokiego LH (przy PCOS często testy owulacyjne wychodzą pozytywne przez wiele dni). Tyłozgięcie trzonu macicy to po prostu taki "typ urody", bardzo dużo kobiet je ma (w tym i ja :-)) i w niczym to nie przeszkadza, po stosunku zamiast na plecach to lepiej wtedy leżeć na brzuchu. Jeśli chodzi o suplementy to możesz pić zioła Ojca Sroki (mieszanka nr 3) ...albo spróbować cykl z CLO.

Daria, straszna tragedia :-(

reklama
Piranha gdzie te ziola mozna kupic? Cykl z clo to chyba od gina trzeba sie udac tak? Boze jestem taka ciemna w tych sprawach. Przepraszam ze tak cie mecze.

I jeszcze mam pytanie. Czy endometrium 8 mm w 16 dc to malo?

Do góry