reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka ja nie pamiętałam tej dziewczynki tylko chłopca, który miał ołówek, chodziło tej dziewczynie o fryzurę: prosto ścięta grzywka i kitka. Ciekawe no nie? A ja Tobie życzę tyle samo synków Kochana:-D.

Kiedyś powiedziała koleżance, która była w ciąży że będzie miała dziewczynkę z blond lokami i niebieskimi oczkami. A ta dziewczyna mówi że jak to możliwe przeciez ona brunetka, mąż brunet i obydwoje mają ciemne oczy, Moja znajoma mówiła że oni wyjechali ale po 2 latach widziała na FB zdjęcie córeczki tamtej dziewczyny : blond loczki i niebieskie oczy.

Inna dziewczyna była w ciąży i powiedziała o tym mojej znajomej, ale ona nie widziała żadnego dziecka przy niej... po 2 tyg dziewczyna poroniła:-(,

Ona sama mówi, że nie wie dlaczego tak jest, ale jak dotknie jakąś osobę to ma takie wizje... ale tylko widzi dzieci.

reklama
Witam.

Bylam dzisiaj na usg mam 16 dc i co sie okazalo, ze nie mam pecherzyka dominujacego:((( lekarz powiedzial ze czasami tak sie zdarza ale nic wiecej mi nie powiedzial.... Bylam u niego pierwszy raz i niezbyt jestem zadowolona z wizyty:( gadal w kolko zebym nie myslala o staraniach bla bla. Wez tu czlowieku nie mysl:((

Piranha czy mozliwe jest miec progesteron 16.5 7 dni po rzekomej owulacji w cyklu bezowulacyjnym???

vviedźma, jak tam na wizycie bo ja od rana myślami z Tobą i trzymam kciuki za śliczną dzidzię w pęcherzyku. To dziś, nie pokręciłam nic?

anias, według mnie z takim progesteronem jesteś po owulacji a ciałko żółte dobrze pracuje :tak: To w którym dc była owulka skoro dziś masz 16 dc i sprawdzałaś progesteron w 7 dpo? :-)

Nuuuśka
, dużo zdrówka dla Ciebie! Pomachaj @ przez okno i pokaż jej
zakaz_wjazdu.gif

Ostatnia edycja:
Piranha, dzieje się ze mną coś dziwnego, boli mnie w dole brzucha, taki ból jak przed @. Zaczyna mi się pojawiać śluz i mięknąć szyjka.
Na razie testy owulacyjne negatywne ale ja jeszcze nie nauczyłam się ich sprawdzać na sobie więc im tak bardzo nie wierzę.
Nie wiedziałam, ze w ogóle możliwe jest drugie podejście do owulacji :sorry2:

Piranha w tamtym cyklu mialam taki progesteron.
A teraz mam nowy cykl i mam dzisiaj 16 dc a nie mam tego pecherzyka:( jestem zasmucona :( w ogole ten lekarz nie byl w stanie wyjsnic mi co i jak caly czas w kolko ze tak sie zdarza. I sama nie wiem co teraz mam zrobic czy jakies badsnia czy co no nie wiem.

anias, aaaaaa, a ja myślałam, że w obecnym cyklu miałaś taki progesteron i zastanawiałam się jak to możliwe :-) Jeśli to był poprzedni cykl to jak najbardziej kolejny może być bezowulacyjny albo też owulacja może się opóźnić. Bardzo często przyczyną bezowulacyjnych cykli albo wydłużenia pierwszej fazy jest prolaktyna. Jeśli nie sprawdzałaś poziomu poszczególnych hormonów (przepraszam jeśli sprawdzałaś, po prostu już nie pamiętam :zawstydzona/y:) to proponuję LH, FSH, estradiol i testosteron w 3 dc oraz progesteron i test czynnościowy na prolaktynę w 7 dpo. W zasadzie prolaktynę możesz sprawdzić w dowolnym dniu cyklu, w FL jest ona trochę wyższa. Warto też sprawdzić TSH, FT3 i FT4.

Annette, wykres i Twoje objawy wskazują na to, że prawdopodobnie owulka się zbliża, jak najbardziej w jednym cyklu może być kilka podejść do owulacji a więc kilka razy może być pik LH, kilka razy może pojawić się EWCM a szyjka może kilka razy mięknąć, czasem wyrzut LH nie doprowadza do pęknięcia pęcherzyka i jest często wówczas po kilku dniach kolejna próba.

piranha ja jej pokaze wszystko co tylko najgorsze !! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dzis przed wyjsciem z pracy korcil mnie ten tescior ale powiedzialam jasno nie ! nie ma testowania przed czasem :wściekła/y:

Piranhu właśnie jak na złość mi się testy skończyły po tamtym cyklu i stwierdzilam ze nie bedzie zamawiac bo przeciez i tak lekarz wypisał mi plastry antykoncepcyjne od przyszłego cyklu , a tu by sie przydały te testy teraz, bym wiedziała co jest grane. Bol owulacyjny właśnie mi zanika, kurcze moze rzeczywiście była juz owulacja.
Oczy niebieskie Ja nigdy nie korzystałam z przywileju bycia w ciąży w kolejkach ;) Bo u nas w miejscowosci to strach sie odzywać, żeby Ci ktoś nie odpysknął na cały sklep czy poczte ( dla mnie poczta to kara normalnie ;) ) W Krakowie w markecie tez nie lepiej- stoje w 8 miesiacu przy kasie dla kobiet w ciazy i z dziećmi, a przede mna 4 facetów- kupuja piwo, potem babcia jakas ktora kupuje ryże, kasze i inne pierdoły, potem znów facet i tak mi sie cisnienie podnosiło-ale mowie do meza ze szkoda sie odzywać, tylko że chociaz te osoby w kolejce do takiej kasy powinny miec chociaz jedna rzecz dla dziecka w zakupach :) wtedy bym uwierzyła że mogą tam stać i mają przywilej. Kasjerka oczywiście nie reagowała jak głośno komentowałam co się wyrabia ze przy takiej kasie alkohol jest przywilejem, a nie kobiety w ciazy i z dziećmi

reklama
Do góry