reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha super,że mijają choróbska. Teraz trzeba korzystać z ładnej pogody ! Nie boisz się posłać Krzysia z kaszelkiem do przedszkolka ?

Nuuśka ale to ciacho musi być naprawdę wieeeeelkie ! Myślę że w następnym roku na pewno się spotkamy...może zrobimy zjazd BB...na przykład w Katowicach ?

Daria ja ostatnio robiłam tort ze Spidermanem i źle zrobiłam pajęczynę...ale mimo to wyszedł ładnie .... Miki superowa :tak:i na pewno PYCHA !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Daria dla mnie planowanie otwrzylo oczy na wiele spraw ktorych wczesniej nie zauwazalam, i wiem sama po sobie, ze jesli uda sie wstrzelic w synusia bede przeszczesliwa, ale chyba najbardziej jak w koncu uda sie zajsc w ciaze :-( Mam nadzieje, ze teraz obralam dzieki pomocy piranhi plan dzialania by polaczyc obie te rzeczy bo kurcze po roku staran to juz swiety czas ! Gadaniem ludzi Ty sie w ogole nie przejmuj, co oni Cie obchodza ??? To Twoje zycie i tylko od Ciebie zalezy jak sie sobie ulozysz, jesli chcialabys miec szostke dzieci, nikomu nic do tego bo najwazniejsze zebys czula sie szczesliwa i spelniona a takie spelnienie daja dzieci ! :tak:

zakrecona uuuuuu :/ czyli jednak malpa nadeszla ? :( przykro mi, ale teraz kolejny cykl z pazurem ! Przepisuje Cie na grudzien, tylko podaj prosze date planowanej grudniowej @. :happy: A co do ciucholandow, ja wiem jakie perelki tam mozna nieraz znalezc ale ja wiem, ze sie do tego nie nadaje, zreszta tesciowa obrabia wszystkich podwojnie ! :-D

Dorcia pewnie !! ja jestem jak najbardziej za, a jak krystian bedzie za daleko to sie wymysli jakies posrednie miejsce, tak zeby kazdemu pasowalo :tak: Wlasnie z Ola ogladnelismy bajke, dochodze do wniosku ze na starosc dziecinnieje a Ł. do juz w ogole ( oni bajki zawsze razem ogladaja ) :p

krystianmartin moze nie 4 a 5, ale wszystko zalezy od temperatury, juz wole testowac pozniej zeby przynajmniej miec pewnosc, jeden tescior i koniec, a nie jak dotychczas jeden po drugim bo to bez sensu :/ a wynik i tak o dooooope roztrzasc.

LISTOPAD 2013

mamuśkamimi - termin @ 12.11 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @ 17.11 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ 23.11 ( 1 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

Kiraa - termin @ 01.12 ( 3 cykl starań )
matik2012 - termin @ ( 7 cykl starań )
zakrecona - termin @ 11.12 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuusia widocznie ja cos namieszalam jak Ci podawałam bo ja dopiero w tym cyklu bede sie starala i będzie to 1 cykl :-) wvtym cyklu co sie właśnie skończył obserwowalam i analizowalam wszystko i staranek nie bylo ;-) Tak wiec już czekałam na @ zeby juz szybciej minela i zebym mogla zaczac swoje starania :-) termin @ to 11.12

Kurde robilam dzisiaj 4 test owulacyjny mam 13 dc i kurde jest jedna kreska a tej drugiej jest cien cienia cienia. Zamiast ta druga kreska bardziej powinna sie zabarwiac z dnia na dzien to ja coraz gorzej widac.... Czy to jest normalne??. Nusiaa mi mowila jak pytalam czy ciut moze sie roZnic miedzy jednym dniem a drugim ale taka wielka roznica miedzy 10 a 13 dniem????

1460103_10201608846641033_795212339_n[1].jpg Daria
a to mój torcik...dodam że robiłam pierwszy raz i wyszedł-jak wyszedł !

Nuuśka ja poważnie mówię o tym naszym "zlocie czarownic" !!!
Trzeba będzie wybrać jakąś miejscowość do której wszystkie chętne będą mieć najbliżej ...i już !!! Może na wiosnę uda się coś takiego zorganizować ???

Załączniki

• 1460103_10201608846641033_795212339_n[1].jpg
    1460103_10201608846641033_795212339_n[1].jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
hej dziewczynki
wczoraj tempka spadła do 36,63 i trochę krwawiłam choć mało i dziś rano więcej i już skrzepy a od ok 15 znowu mało , dziwny ten cykl bo nawet bóli typowych na okres było minimum chociaż tyle w tym dobrego :tak:

No wczoraj tez się pokusiłam na test i nic nic więc lipa na bank
i już za tydzień znowu powtórka z rozrywki
napisałam do mojej Dr a ona poleciła mi sprawdzenie HSB? jakoś tak żeby sprawdzić czy są zrosty ale jak przeczytałam w Internecie o tym zabiegu to dziękuję bardzo
i przeciwciała sprawdzić ale to już miałam więc wie ze nic nie wiem dalej

Krystainmartin teraz na 100% będzie ok zobaczysz:tak:

Niuśka i za Ciebie trzymam kciuki żeby tempka rosła ładnie:-)

A te TORTY Wasz przepiękne dziewczyny
my na 2 urodziny zrobiliśmy 2 samochody :-) ale była radość chłopców brum brum krzyczeli :-D

Matik...co za wredna małpa przylazła....masz buty na obcasie ? To kopnij tą małpę z obcasa...żeby już więcej nie wracała...niech idzie tam gdzie jej wyczekują !

Ostatnia edycja:
dorcia bardzo ladny tort :)

nuska wiesz ja mieszkam w malej miejscowosci i kazdy sobie pol dodaje juz widze co oni tam gadaja a jak przyjezdzam do pl to kazdy sie patrzy jak nie wiem ;/ a juz widze jak beda gadac jak bedzie 4 :-D
co do dlugich staran to ja przy colinie tak dlugo zajsc w ciaze nie moglam masakra;/ zaczelismy od nadii roczku maz zaczal wyjezdzac za granice i czesto przyjezdzal ale sie nie udawalo boze ile ja testow nakupiłam ;/ pozniej zaczelam brac wapn i magnez witamine c itp i chyba 8 miesiecy sie nie udalo dopiero w 9 sie udalo to nadia miala 2 lata i miesiac;p ale warto czekac nawet tak dlugo :)

reklama
Dobry wieczór :-)

Ahhh jak szkoda,że już długi weekendzik za nami i jutro do roboty :wściekła/y:

Dziś od popołudnia śluz leciutko podbarwiony na brązowo, a zatem lipa i jutro pewnie @ zawita :crazy: Jak się z rana nie pojawi to zrobię teścior, ale cycki nie wyglądają ciążowo więc to raczej formalność.

Od przyszłego cyklu będę mierzyć tempkę, pewnie nie będzie całkiem wiarygodna ale poświecę się i pozwolę Małej wskoczyć do naszego łóżka żebym nie musiała tyle wstawać.

Jedno jest pozytywne, że jeśli jutro pojawi się @ to oznacza że testy owulacyjne dobrze wskazały owulację.

Buziaki :-)

Do góry