reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama

Hej dziewczyny
Dawno mnie tu nie było..
zapewne wiekszość z Was , które "tu są" mnie nie znają...Tak to juz jest z tym wątkiem o planowaniu ze "jedne przychodzą inne odchodzą" ...
Podobnie ze mną...urodzilam swoje dzieciaczki i teraz życie nie kreci sie juz tylko wokół dzieci:)))) chociaz są one jego waznym aspektem.
Przepraszam ale nie odniosę sie do kazdej z Was poniewaz nie znam Waszych historii...
W kazdym razie kazdej starającej się (i planującej płeć) mamie- zyczę POWODZENIA
natomiast zafasolkowanym Gratuluje :))))

Daria no i dla Ciebie ode mnie wielkie Gratki....rozumiem ze będzie drugi synek?
Wygladasz przecudnie...w zyciu bym nie powiedziala ze Jestes w 3 -ciej ciązy !!!!! Laska z Ciebie ze ho ho:))))
Widzę Colinek wyrósł Ci pięknie....
Mam nadzieje ze wszystko uklada Ci sie tak jak sobie zyczysz...
usciski wielkie./...

Hello! Doczytałam pobieżnie tylko ostatnią stronę.

Kiraa, super, że mąż przekabacony, gratuluję siły przekonywania, teraz tylko przygotować się do wojny i działać :-D

klaudia, no to zaciskam kciuki w czwartek i czekam na wieści.

macy, hahaha :-D

Matik, musi się udać!

Myfanwy, no właśnie to zmieszane pH trzeba obniżyć do < 5, takie pH unieruchomi na jakiś czas ogonki plemnikom Y. Skoro pH było 6 rano po wieczornych staraniach to pH zdążyło się już wyrównać (dodanie np. czegoś o pH 7,5 do czegoś o pH 4,5 spowoduje, że całość będzie miała za jakiś czas jednolite uśrednione pH np. 6). Zatem starania wieczorem bez obniżenia pH na noc stwarzają prawdopodobieństwo, że wiele plemników Y zdążyło dotrzeć do bańki jajowodu i tam sobie już czekają (gdy pH wzrośnie powyżej 5 to plemniki Y po 30 minutach znów mogą się poruszać).

Oczy niebieskie, mnie w ciąży najbardziej ciągnęło na te wszystkie zakazane produkty, których nie mogłam jeść podczas starań, organizm chciał wyrównać niedobory, oj jak ja się zajadałam pomarańczami i pomidorami :-)

Daria, ja też miałam identyczną piłeczkę i wszyscy mówi, że z tyłu w ogóle nie widać, że w ciąży jestem ;-) Co do wychodzenia pępka - ciąża niestety powoduje często rozejście się mięśni brzucha a czasem nawet przepuklinę pępkową gdy pęknie powięź mięśniowa (u mnie tak się niestety stało :-(), zatem w miejscu pępka mięśnie są rozsunięte a jelita wypychają to miejsce tworząc wypukły pępek.

Nuuuuśka, wykres super, czekam na relacje :-)

Czarodziejko, jak miło Ciebie tu zobaczyć!

Dzięki Pirania bardzo fajnie to opisałaś

Nie wiem czy Wy zauważyłyście ale ja TAK :cool::tak:;-) żadna z WAS nie pisze tu o objawach na samym początku bo później to rozumiem ale te naj wcześniej piszcie od razu ok

czarodziejko witaj dawno cie nie bylo :) a powiedz bedziesz jeszcze kiedys planowac corke? bo jeszcze ta wrozba co ci kolega kiedy przepowiedzial o corce musi sie spelnic :) tak u mnie drugi syn wiec pewnie bede do pary o corke sie starala dla nadii i siebie:)

pirahna moze wlasnie tez z kolejna ciaza to sie tak rozciaga bo w poprzednich ciazach tego nie bylo a teraz lekko wystaje ale wystaje ;/
a to powiedz mi jakies konsekwencje mialas z tym pepkiem ? i to samo sie naprawia czy jak to wyglada?

Piranho dzięki za wyjaśnienie! Na szczęście do owulacji jeszcze z tydzień, więc mam podejrzenia, że pierwsza tura to raczej i tak nie dotrwa ;) I na wszelki wypadek bryknę dziś do jakiejś apteki po ten Sylk...

Witajcie dziewczynki,
Ja niestety muszę moje starania odłożyc a tak bym już chciała i nawet mąz przekonany, ale co zrobić jak zdrowie ważniejsze
Na razie musze czekać na konsultacje u laryngologa a potem 3 miesiące czekania na zabieg
Szkoda że nie zrobiłam z tym porządku wcześniej ale dopiero teraz mi to zaczyna dokuczać jak pojawił się okres przeziebień itd. bo każdy katar kończy się w tym wypadku zapaleniem zatok bo nie ma gdzie odpłynąć. Eh smutno mi tu trochę z tego powodu ale będę Wam kibicować mocno

myfanwy do apteki czym prędzej :)

a może się komuś przyda choć nie wiem kto może :) Pirania nam powie czy na chłopaka czy na dziewczynkę
ale ponoć wspomaga zajście i zagnieżdżenie

4. NA PIERWSZĄ FAZĘ CYKLU - pobudzająca organy odpowiedzialne za owu oraz zawierająca roślinne estrogeny Skład:
liść maliny - 40g,
rozmaryn - 40g,
kwiaty bzu czarnego - 40g
szałwia - 40g,
bylica pospolita - 40g

Dawkowanie:
Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie.
5. NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu Skład:
przywrotnik - 40g
pokrzywa - 40g
krwawnik - 40g

Dawkowanie:
Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie.

przypomnijcie mi Conceive Plus jest bardzie na dziewczynkę czy na chłopca?

a i tak trochę o badaniach itp ciekawe więc polecam lekturę

http://www.prenatale.pl/dieta-a-plo...ia-naukowe,dieta-przed-ciaza,planowanie-ciazy

dziewczyny a pamiętacie nasze rozmyślenia na temat przyrostu HCH o 20-30% i że to miało wskazywać dziewczynkę jak to u was jest??????????????????

Ostatnia edycja:
Melduje sie po wizycie. Wszystko dobrze. Zszedl ze mnie stres i czuje sie 5 kg lzejsza :) No i siusiak nie zniknął. Uffffff :-D
Piraniu kocham Cie :) i pozdrawiam gorąco!
Daria no ja widziałam tego ptaszka juz 3 razy ale za kazdym razem jak piszesz o tych pomylkach mrozi mi krew w zylach :) Daria super smiga, fajny ma rowerek.
Macy dzieki, pewnie masz racje ze to taki kryzys w glowie. Trzeba dac rade i tyle.Myfanwy no mnie tez wlasnie nurtuje ta zurawina. Tak jak mowisz lekarz zaleca mi ja zeby zapobiegac infekcjom dróg moczowych ale tak jakos ze strachem na nia patrze :) Mówie o żurawinie naturalnej w sensie suszonych owocach. &&&&& za Ciebie!
Oczy niebieskie mnie nie tyle frustruje brzuch co cycki :/ urosly mi chyba rozmiary wrrrrr :) Do fryzjera ide w srode, napewno poprawi mi humor. A dzis udane zakupy rowniez wplynely pozytywnie na moj nastroj. Kupilam w Zarze zimowy plaszczyk apropo kurtki.
Maggie szkoda. Ale zdrowko najwazniejsze, nie przejmuj sie czas tak szybko mija, nawet nie nie ogladniesz jak zleci.

reklama
elmo to super ze wszystko ok :) ja mam wizyte dopiero 12;/

no nadia tak pogina na tym rowerze ze jej dogonic nie moge a ja jako ze naleze do osob ostroznych to latam za nadia w razie czego az nie bede pewna :-Di padam dzis na twarz jeszcze pod koniec ulewa nas chwyciła i mokrzy jak kaczki :-D bynajmniej wiem jedno gdzie moja kondycja :-D

Do góry