reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Krystianmartin nadal kciuków nie puszczam, cały czas czekam na Twoje II kreski kochana:tak: Wykres masz przepiękny:tak:
Dorcia w takim razie za listopad & :tak: Już się nie mogę doczekać Twojej euforii, tak fajnie na II kreski dziewczyn reagujesz, więc chce zobaczyć jak na swoje zareagujesz hahaha:-D :rofl2:
Byłam dziś na pobraniu krwi (badanie tsh w 4dc). Takiego bólu podczas pobierania to nigdy nie czułam, nie wiem czy źle igłe wbiła czy coś, krew nie leciała wcale a ręka od łokcia do nadgarstka tak bolała że aż krzyknęłam. Masakra!!!! Nie to że jestem jakaś nadwrażliwa, ale poźniej pół godziny ręką nie mogłam ruszać. Za dwa dni wyniki. Zobaczymy jaki wynik wyhodowałam :)

reklama
Hejka! Ja tylko na chwilkę, nie udało mi się Was doczytać, może potem się uda.

Dorcia, a który masz dziś dpo?

krystianmartin
, przytulam i cały czas mocno wierzę, że się udało.

zakrecona
, ja zamawiałam wiele razy właśnie od VITAL_MARKET_PL, może poproś o numer przesyłki i sprawdź status tutaj: Śledzenie przesyłek - Tracking | sledzenie.poczta-polska.pl (ja dzięki tej stronie wykryłam kilka razy "zagubione" przesyłki).

Nuuuśka
, cudne zdjęcia, piękna z Was rodzina!

mamakaja, może więcej wody wypij przed pobieraniem? Mi się raz zdarzyło, że krew nie chciała za bardzo płynąć i było to zbyt małe nawodnienie organizmu. Będę mocno trzymać kciuki za piękne, niskie TSH.

mamakaja, no jasne, że może być :tak: A tak w ogóle to najlepszy byłby B-Complex z formułą "slow", "time", "prolonged" itp. "release", np. taki Natures AID Vitamin B Complex 100 Time Release 30 Tablets | eBay, gdy kupowałam to nie udało mi się wtedy dostać takiego w PL a nie chciało mi się czekać na przesyłkę z UK :-) Niestety przyjmowanie naraz dużej dawki witamin B spowoduje, że większość organizm odrzuci i wydali z moczem, lepsze byłoby łykanie np. 2 x B-50 (wyjdzie drożej) albo najlepiej właśnie formuły o spowolnionym uwalnianiu witamin.

Tak mi się jeszcze przypomniało po rozmowie z ewelin na PW, dawno nie było to wspominane ale długotrwale ćwiczenia aerobowe o umiarkowanej intensywności zmniejszają poziom testosteronu spoczynkowego o 25 do nawet 75%, tak więc córciowe staraczki - zagońcie swoich do jazdy na rowerze, biegania i pływania :-)

piranha sprawdzalam tam przesylke i wyskakuje brak przesylki :-( Rozmawialam z jakas babeczka z tej firmy i dzisiaj ma mi wyslac kilka sztuk a jak do czwartku przesylka sie nieznajdzie to wysle jeszcze raz Właśnie czytałam ze Ty je polecalas i tam zamówiła No coz pech :-) ale od rana dzisiaj tak mam (pies sie zatrul czymś, później przeszła tak ulewa ze zeby dojechać do pracy autem musiałam pokonac jezioro na parkingu a pod wiaduktem rzeke i w pracy tez caly czas cos nie tak) ale pocieszam sie ze limit juz na caly tydzień ykorzystalam i ze juz bedzie lepiej ;-) Trzymajcie die cieplo

hej dziewczyny
oczy niebieskie gratuluję wyśnionego chłopczyka

U mnie bez zmian aczkolwiek łzy humor i żale przeszły mi na tyle żeby w miarę nie stresować się tym
no i działam dalej o tyle dobrze że teraz po staraniach jak zmierzyliśmy PH męża to w końcu jest trochę wyższe niż 7na bank więc na pewno jest lepiej ale czy wystarczająco? to się znowu okaże uf
trzymać kciuki bo właśnie jestem tuż przed owu zazwyczaj 11 więc mocno dziewuchy mocno chuchać dmuchać a ja sylk i resztę pilnuję ;)

krystianmartin
trzymam kciuki bo jeszcze nic nie możesz przekreślić spoko ma jeszcze czas oki do @
po za tym podziwiam cię z tym sportem ja jak zaczęłam intensywny sport 3 razy w tyg po 1 godz rowerek to od razu zatrzymałam owulację :) widać bardziej wrażliwe mam te owu a szkoda bo fajnie było jak waga tak migiem spadała

Matik nie ma sprawy kciuki trzymam. Niech ten cykl będzie dla Ciebie szczęśliwy.
Krystianmartin nie możesz się załamywać, to nic nie da. Któraś już z dziewczyn polecała kiedyś książkę Potęga podświadomości( baaardzo dobra moim zdaniem) jeśli się nie urazisz zaproponuję Ci również książkę Jak przestać się martwić i zaczać żyć( pozwala spojrzeć na wiele spraw z zupełnie innej strony). Polecam dla Ciebie zwłaszcza tę drugą. Trzymaj się kochana, będzie dobrze, zobaczysz.

Piranha ja mam dzisiaj według ovufriend 10 dc...a wg moich obliczeń 12 dc . Test robiłam Pepino z Tesco czułość 10. Trudno się mówi i żyje się dalej,choć nie ukrywam że mój entuzjazm i nadzieje z każdym cyklem maleją. W grudniu mam wizytę i pewnie dostanę CLO...którego bardzo nie chcę bo często się zdarza że przynosi więcej złego niż dobrego .... mnie cały czas chodzi po głowie żeby odłożyć starania do wiosny ??? Zrzucę trochę kilogramów, podreperuję zdrówko , odetchnę psychicznie ....coraz bardziej chodzi mi to po głowie. Muszę dzisiaj z M porozmawiać na ten temat ! Bo zdanie ginka na ten temat znam.

Krystianmartin
nie wierzę że pisani są Ci tylko dwaj kawalerowie !!! Będziesz mieć upragnioną córcię ...tylko cierpliwości !!!
My akurat jesteśmy z tych kobiet które muszą na dziecko dłużej poczekać ...i tyle !!!
Szkoda że nie da się przez samo USG zobaczyć czy na pewno tam w nas w środku jest wszystko ok !!!

reklama
Kochane Wy jak zawsze potraficie ukoić moja duszę:tak:. Przecież miałam starac się dopiero w listopadzie. Będzie co ma być.
mamakaja jak mogłabym sie gniewać? Przeciez to sama radość gdy ktoś wyciąga pomocna dłoń. Mogę tylko dziękować za takie gesty.
Jest mi troche smutno bo w piątek jak robiłam test to była bladziutka druga kreska. Myslałam że zobaczę dzis tłustą kreche a tu nic.
Byłam pewna, ze będziemy sie razem cieszyc... niestety znowu cos sie pokiełbasiło

Do góry