reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antosia super sie to czyta :-) dajesz nadzieje, bo kazda z Nas jest w koncu inna. U mnie owulacja napozniej od poczatku pomiarow byla 18dc , ale wtedy wykres na Nia wskazywal a tu ? jakas totalna kiszka po prostu. Seksic sie bedziemy bo a noz cos sie wykluje, ale nie wiem, nie sadze :/ a Twoj wykres rzeczywiscie tez taki do bani byl ? heh potwierdza sie kolejny raz to ze w takim cyklu mozna zajsc w ciaze. Oprocz tego watku, siedze od poczatku na lutowkach i wczoraj wlasnie dziewczyna w 13-tym cyklu staran, dodam, ze cyklu bezowulacyjnym jak jeszcze mi wmawiala dzien wczesniej zobaczyla dwie krechy. Wiec chyba wszystko jest mozliwe, w najmniej oczekiwanym momencie :blink:

kate18 w takim razie bede mocno Ci kibicowac, zeby i tym razem od razu sie udalo. I gratuluje postepow synusia :happy2: pamietam, jak Ola byla na tym etapie. Dostala piekny nocnik w ksztalcie misia. Wiesz co zrobila ? Nocnik stal sie najlepsza zabawka, nie bylo sposoby zeby przekonac ja do zalatwiania sie na Nim. Za to za pierwszym razem kiedy nalozylam jej nakladke na wc zalatwila sie bez szemrania i tak juz pozostalo :blink:zuch dziewczynka.

reklama
Milla zdrówka dla synka i gratuluje chodzenia. Tak tez mysle ze to bedzie synus mamusi ;-)
Antosia niezmiernie sie ciesze ze Ci sie udalo. Pewnie ze najwazniejsze zdrowe dzieciatko jednak mimo to bede mocno trzymac kciuki za córeczke :tak: &&&&&&& Dodam, ze moj humor w pierwszym trymestrze byl masakryczny. Niepokój, nerwy, lęki, obawy, złosc, mąż mial mnie dosyc ;-) Przeszlo. Bedzie dobrze.
Nuska i jak tu cos zaplanowac kiedy owulka płata takie figle? &&&&&& mimo wszystko!
Truskafka dzieki :-):-) Jestem bardzo szczesliwa. Twoje szczescia przefajne, wszystkiego dobrego dla Córeczki z okazji pół roczku. Pozdrawiam!
Kate gratki dla syneczka, moja tez szybciutko przestala nosic pieluchy.
Daria no Nadia juz za duza na picie z butelki. To ze chce pic mleko to dobrze. Ale chodzi o picie w dzien czy w nocy? Mam nadzieje ze nie w nocy, ale skoro inne rzeczy pije z kupka to dlaczego nie mleko??? Bo nie czaje :)

Ostatnia edycja:
Elmo no wlasnie....jak tu cokolwiek zaplanowac ? Z dwojga zlego, przynajmniej dietka juz bedzie zaczeta, witaminki wdrozone, wiec z kolejnym cyklem mam nadzieje, bedzie lepiej i na pewno nie zaufam juz tak latwo lekarzowi.
Jak napisalam dzis kolezance, Castagnus i ziolka O.Sroki stosowalam razem, wszystko bylo ok, a bralam je mozna powiedziec na wlasna reke.CLO wzielam na polecenie lekarza,kogos komu powinno sie ufac i na kim polegac. I co ? okazuje sie ze polegac moge tylko na sobie :zawstydzona/y:

Antosia super sie to czyta :-) dajesz nadzieje, bo kazda z Nas jest w koncu inna. U mnie owulacja napozniej od poczatku pomiarow byla 18dc , ale wtedy wykres na Nia wskazywal a tu ? jakas totalna kiszka po prostu. Seksic sie bedziemy bo a noz cos sie wykluje, ale nie wiem, nie sadze :/ a Twoj wykres rzeczywiscie tez taki do bani byl ? heh potwierdza sie kolejny raz to ze w takim cyklu mozna zajsc w ciaze. Oprocz tego watku, siedze od poczatku na lutowkach i wczoraj wlasnie dziewczyna w 13-tym cyklu staran, dodam, ze cyklu bezowulacyjnym jak jeszcze mi wmawiala dzien wczesniej zobaczyla dwie krechy. Wiec chyba wszystko jest mozliwe, w najmniej oczekiwanym momencie :blink:

kate18 w takim razie bede mocno Ci kibicowac, zeby i tym razem od razu sie udalo. I gratuluje postepow synusia :happy2: pamietam, jak Ola byla na tym etapie. Dostala piekny nocnik w ksztalcie misia. Wiesz co zrobila ? Nocnik stal sie najlepsza zabawka, nie bylo sposoby zeby przekonac ja do zalatwiania sie na Nim. Za to za pierwszym razem kiedy nalozylam jej nakladke na wc zalatwila sie bez szemrania i tak juz pozostalo :blink:zuch dziewczynka.

Właśnie udało mi się wkleić właściwy wykres, więc sama zobacz ja dziwnie wygląda. Linia przerywana pojawiła się jak zaznaczyłam jeszcze sluz i pozycję szyjki.

Antosia a ja bym obstawiala owulacje Kochana w 13 dc na tym wykresie :tak: ale tempke piekna mialas, wysoka jak nie wiem :-)Testy widze ze podobnie jak i mnie, wskazywaly na brak owulacji. Albo znowu felerne testy :|
u mnie z kolei na odwrot. No zobaczymy, skok moze byc jeszcze jutro, jesli nie - cykl spisany na straty.
Trzymam za Was kciuki, odpoczywaj duzo :*

Ostatnia edycja:
Elmo dziękuje Ci za pocieszenie. Szczerze to ja sama nie mogę już znieść swoich humorów... Dzisiaj nawet płakałam :szok: po tym jak krzyknęłam na młodszego syncia za to że wylał zupę a on mi po tym wszystkim powiedział że mnie kocha. I jeszcze tak słodko zapytał widząc moje wzruszenie "co się stało?"

Antosia a ja bym obstawiala owulacje Kochana w 13 dc na tym wykresie :tak: ale tempke piekna mialas, wysoka jak nie wiem :-) u mnie z kolei na odwrot. No zobaczymy.
Trzymam za Was kciuki, odpoczywaj duzo :*

Ja jednak niezbyt skrupulatnie mierzyłam w tym cyklu tempkę i jej najmniej ufam. U mnie charakterystyczny ból w dniu owulacji to taki który czuję przy siadaniu i taki miałam właśnie 16dc. Ja zawsze owulację miałam 17 lub 18dc i nie zdarzyło się jeszcze by była o tyle dni wcześniej. Do tego dochodzi obserwacja śluzu i szyjki.
Trzymam zatem żeby ten cykl był udany dla Ciebie

Ostatnia edycja:
No właśnie jeszcze chciałam wam dodać że w sierpniu wypatrywałam bocianów i udało mi się zobaczyć cztery nad morzem. Prawdopodobnie szykowały się do wylotu w daleką podróż do ciepłych krajów -to była cała rodzinka krążąca nad gniazdem.

reklama
kate18 dawaj namiary na te szpitale :) Poczytam, bede spokojniejsza :) Bo ja nawet myslalam ze urodze jeszcze raz w tym Ujastku, ze dam szanse, oczywiscie powiem lekarce ktora bedzie prowadzic ciaze jak mnie potraktowali w jej szpitalu. Bo moj maz znow nie taki skory do zapuszczania sie w głąb Krakowa i szukania szpitali ;) a tam po drodze nam... Ale podaj mi te Twoje 2 typy bo moze sie zdecyduje :)

Do góry