reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka jeśli chodzi o lekarzy to u nas w Bielsku mamy zdecydowanie gorsze zaplecze, jeśli o to chodzi. Na bank u Was w Katowicach macie lepszą kadrę, ale tak jak piszesz niektórzy się bardzo bardzo cenią
Miłego wieczorku wszystkim

reklama
Nuśka :tak:no to działajcie,bo wygląda że owulka za 2,najpóźniej 3 dni będzie! Trzymam kciuki!

myszka ;-)my się o chłopaka staramy,więc ja podwyższałam ph sodą,a bobosexy były dzień przed owu rano,i po południu,i w owu rano. :baffled:ale chyba guzik z tego wyszło...choć ten cykl wygląda inaczej niż poprzedni więc trochę się łudze:laugh2:,temp wysoko i też ewentualnie czekam na ten spadek implantacyjny.

Dziewczyny ja się chyba nabawiłam jakichś problemów gastrycznych:eek::eek:od wczoraj zauważyłam pomarańczowy tłuszcz w kale:oo:jakbym talerz tłustej pomidorówki wydaliła. :-:)-(przepraszam że Wam o takich obrzydliwych rzeczach z rana pisze,ale strasznie się martwię czy tym faszerowaniem się suplementami jakichś problemów z wątrobą albo trzustką się nie nabawiłam?!:unsure:

Vviedźma może zrób sobie badanie kału ??? A boli Cię brzuchol przy tym ??? Ja mam jelito drażliwe i czasami mam też śluz ale nie "pomidorowy". A nie jadłaś barszczu czerwonego, nie masz żylaków ???

Laski ja jestem wściekła ...nie mam @...w ciąży nie jestem :-( a @ nie ma !!!
Pewnie ten castagnus mi tak namieszał...??? W zeszłym cyklu fajnie dostałam w 28 dc a teraz ...doopa...30 dc i doopa
Piranha , Elmo ratujcie dziewczyny !!!

Nuuśka jak przyjdzie @ to będzie nasz 9 cykl....Jessssu 9 cykl !!! A taka byłam pewna że zajdę w ciążę max do 3 miesięcy !!! Ehhh !!!
Z Młodą zaszłam sama nie wiem kiedy i jak :-D:-D:-D
A tu teraz takie jaja...szok !!!
Mój M na początku starań twierdził że jak nam jest pisane drugie dziecko to będzie ...ale już w czerwcu nie opierał się jak go wysłałam na badania z krwi...sam chłopina w szoku że nam się nie udaje !!! Kurcze a może ja coś źle liczę...choć nie...nie możliwe żeby ovufriend, testy i tempka się myliły !!!
Sama już nie wiem...chyba opuścił mnie mój entuzjazm i power...chyba mam dzisiaj gorszy dzień !!! Ja chcę @...chcę nowy cykl !!! Sama nie wierzę w to co napisałam !!!

Nuuśka
trzymam bardzo mocno
&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&

MIŁEGO DZIONKA KOBITY !!!

Dziewczyny tak sobie myśle , jak to jest - współżycie przed owulacją - powinna być dziewczynka bo przecież plemniki już czekają na komórkę, to dlaczego w owulacje nie należy już współżyć?nowe plemniki przecież będą już za tymi co były ze współżycia przed owu.
nie znam się na tym , jak to z tym jest:-)

Ana bo mogą plemniki męskie ( z owulacji) wyprzedzić te żeńskie z dnia poprzedniego !!! Po prostu męskie są szybsze i mogą wyprzedzić te żeńskie...a w dniu poprzedzającym owulację męskie padną nim dojdzie do owulki :eek:

Myślę że dobrze to wytłumaczyłam :-D

dziwne to troszkę:-) że męskie zdążą prześcignąć żeńskie gdy różnica jest kilkunastu godzin, przecież żeńskie już powinny czekać na jajeczko :-) no ale tak widocznie jest i tyle.

Ana one czekaja w bance jajowodu a zeby tam dotrzeć nie potrzeba przeciez kilku godzin tylko minut, wiec te co sa z dnia poprzedniego juz czekaja a te co są z dzis dogonia je w np 30 minut I masz "stare babskie" I nowe męskie I babskie a do tego jak ph jest wysokie to męskie mają wieksze szanse bo w śluzie wysokiego ph meskie szybcje sie przemieszczaja a jak masz niskie ph to meskim unieruchamiaja ogonki I żenskie wówczas maja szanse przeżyć w kwasnym środkowisku a chłopskie wyginą. Wszystko sie o ph śluzu rozchodzi. Ja np jak z Mają zaszłam w ciąze to nie miałam wiedzy takiej jak mam teraz I myślałam, że jak bedzie czesty seks to nie przegapie owu I jak wceluje w owu to bedzie chłopak, do tego byłam po diecie Dukana wiec organizm byl zakwaszony I pomimo seksu w owu przed owu I dzien po owu mam dziewczynke, wiec odstep nie ma znaczenia tylko ph śluzu szyjkowego na który wplyw ma moim zdaniem przede wszystkim dieta. Myśle, że w miere jasno Ci to napisałam bo ja ekspertem nie jestem wiedze czerpie z tego forum a ze przeczytałam je skrupulatnie odkąd pojawiła sie piranha wiec coś tam już wiem ;)
Dorcia no oby wreszcie ta @ przyszła co byś mogła z zapałem wystartować :) ja wierze, że z tymi suplementami szybko Wam sie uda I bedziesz miała synka :) Bedzie dobrze nie trać nadziei I entuzjazmu...

co do wpływu suplementów na uklad pokarmowy to sie nie wypowiem bo nie wiem nic w tej sprawie, ale nie zauwazyłam by dziewczyny pisały o jakichś problemach garstycznych.

pozdrawiam wszystkich I zycze miłej rodzinnej niedzieli... u nas jak zawsze mąz w pracy a ja sama z dziewczynkami... dziś nawet na noc do domu nie wróci bo maja jakąś grubą impreze z Irlandzkimi pilkarzami...

pozdrawiam I myśle o was ciepło :*

Maran-atha- dziękuje za wytłumaczenie. tak sobie ostatnio ciągle przemyśluje. ponieważ w nadchodzącym tygodniu rozpoczynają się u mnie dni płodne, no i myśle jak by tu zajść w ciąże:-( ze zdrowym dzieckiem ale moim skrytym marzeniem jest dziewczynka:-)ostatnio skończyliśmy przed owu ok. 2 dni i nic z tego nie wyszło:-:)-:)-( dlatego się zastanawiam jak teraz zadziałać. czy codzienne współżycie bez odstępu z zakwaszaniem czy znów zakończyć gdy test owu będzie pozytywny, czy spróbować z tym 0+12, :-:)-:)-(myśle i myśle i chyba źle mi robi to myślenie:-):-)ponieważ odkąd zaczęłam myśleć to tylko mi się cykl wydłużył i poprzestawiał.

Ana jak ja bym miała o dziewczynke sie starać to bym starała sie albo każdego dnia bez odstepu od owu... (kazdego dnia by oslabić plemniki) I bez orgazmu bo podnosi ph, albo 0+12 jak znasz dzwile owulacji. oczywiście niezaleznie od metody koniecznie utrzymywanie niskiego ph do owulacji. Ale ja jak już to chlopca bym teraz wolała bo mnie sie wydaje, że chłopca trudniej spłodzić ;) pomyś obierz jedna metode I tego sie trzymaj :) POWODZENIA

reklama
Do góry