reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka ja dopiero w listopadzie lub grudniu zacznę staranka :-)
Piranha dziś zamówiłam calcium i witamine b co mi poleciłaś Mam je brać raz dziennie?
Castagnus udało mi się kupić i od dziś go biorę i zajadam żurawinke.
Kupiłam maliny (jeszcze świeże :-)) i ciąg dalszy koktajli będzie :-)
A jak wygląda kwestia słodyczy przy staraniu się o dziewczynkę?
A sok z dzikiej róży mogę pić?
Może któraś dziewczyna która starała się o dziewczynkę i jej się udało napisze coś jeszcze na temat diety Będę bardzo wdzięczna za każdą wskazówkę Pozdrawiam Was gorąco

reklama
Witajcie weekendowo !!!

Piranha nie wiedziałam że Castagnus jest "dziewczynkowy" !!! Ja dostałam go na wyregulowanie prolaktyny i progesteronu ...kurcze nie wiem co robić...łykać dalej ???
Ja po castagnusie mam częstsze migreny...ale chyba powinnam go brać ze względu na tą moją hiperprolaktynemię ...pamiętasz moje wyniki ???
Duuuużo zdróweczka dla Krzysia i Kajuni !!! Niestety wszędzie wrzesień i październik są choróbskowe-u nas również !!!
Trzymam w poniedziałek kciuki za udaną rozmowę w przedszkolu !!

Nuuśka moja córa jest rok starsza od Twojej !!! A jak się Olcia zapatruje na rodzeństwo ???

Elmo...we czwartek masz USG połówkowe już ??? Czy sama wizytka !???

myszka
&&&&&&& to czekamy !!! I trzymamy &&&&&&& !!!

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny widzę że piszecie jak szalone! :-D
Co do starań po problemach z tarczycą to u mnie w rodzinie też jest taki przypadek - bratowa ma córeczkę o którą starali się ponad pół roku i dopiero jak była w ciąży okazało się że ma niedoczynność. Drugi przypadek - siostra znajomej ma hashimoto i też córeczkę, więc może jakaś zależność jest ;-)

Piraniu zdrówka dla synka i córeczki!!! Mojemu już na szczęście przechodzi katar, jeszcze kaszelek mu został...

Vviedźma, Myszka- trzymam kciuki za piękne owoce staranek!!

Ja się już czuję lepiej, jeszcze przeziębienie nie do końca mnie opuściło ale jest ok. I dzisiaj widziałam moją małą fasoleczkę!!! :-D Co prawda na tym etapie usg przez brzuch niewiele pokazało, ale serduszko biło, dzidzia się ruszała, machała rączkami. Kurczę wiedziałam, że na pewnym etapie życia tato ginekolog mi się przyda ;-)

Miłego weekendu wszystkim!!!

araki ...ja też chcę tatę ginekologa....super !!! Masz idealną opiekę !!! Przypomnij mi ile cykli się staraliście ???
Jakie leki zażywałaś i czy to Wasza pierwsza dzidzia ???

Z tym castagnusem na pewno jest coś na rzeczy,że sprzyja płodzeniu dziewczynek. I to w dużej mierze. Co prawda nie ma go na zalecanej liście,ale gdybym starała się o córe,to pewno bym go przyjmowała.

Dorcia,Nuśka trzeba by właśnie piranhy zapytać czy nie koliduje to ze staraniami na chłopaka,może akurat inne czynniki będą bardziej decydujące:tak:

myszka :-)a ja 4 dzień po owu. :rofl2:masz jakieś dziwne objawy może?..haha..:-Dwiem że za wcześnie,ale może czujesz się inaczej niż w poprzednich cyklach..jakieś bóle podbrzusza,albo więcej śluzu? :-)trzymam kciuki w każdym razie!

araki
:happy:dzięki. :tak:zazdroszcze taty. :-)a widok swojej fasolki jak rośnie...wspaniałe uczucie. Zdrówka dla Was!

Dorcia mam już 2,5 letniego synka, staraliśmy się dwa cykle teoretycznie o dziewczynkę, ale bardziej po prostu o dzidzię :tak:
Nie stosowałam żadnych suplementów, byłam na Dukanie, piłam dużo coli light i staraliśmy się codziennie bez odstępu od owu, choć nie jestem pewna czy jednak nie zachowaliśmy 1 dnia odstępu bo nie wiem kiedy owu była...;-)
7.10 mam wizytę może uda się uchwycić nuba to się dowiemy czy się udało ;-)

dorcia o popatrz ! :biggrin2:a juz myslalam ze ja tu z najstarszym narybkiem sie staram o drugie :blink:Ola bardzo chcialaby rodzenstwo. Ogolnie jak robilismy porzadki w zabawkach to ubranek dla lalek wyrzucac nie mozna bo "jak urodzisz dzidziusia to sie moga przydac prawda ? " :happy2:Ł. z kolei marzy o chlopcu, na co Ola twardo zapowiedziala, ze nawet jak urodzi sie braciszek to ona go bedzie w sukienki ubierac :-D ot co !
Bolala Cie glowa po Castagnusie ? Mnie wlasnie nic, zupelnie nic sie nie dzialo, przez cale 3 miesiace brania go. Teraz z kolei kolejny dzien boli mnie glowa, kiedy biore CLO ( no teraz juz nie biore bo to tylko przez 5 dni ) wiec podejrzewam, ze chyba mi nie sluzy, i raczej na pewno w kolejnym cyklu go nie wezme.
Dorcia ile Wy juz sie staracie bo cos mi przemknelo, ze podobnie jak my :blink:

vviedźma ja juz Castagnusa nie biore, w poprzednim cyklu zakonczylam 3-miesieczna kuracje, efektow szczerze oszalamiajacych nie bylo, na PMS jak pisalam pomoglo na pewno, ale na wyregulowanie cykli nie bardzo, chyba ze rzeczywiscie razem z Ziolkami w poprzednim cyklu wszystko bylo "ksiazkowo". Wyczytalam gdzies, ze zalecane nawet jest branie Castagnusa w polaczeniu z piciem Ziolek O.Sroki.
Ty juz 4 dzien po owu, a ja zastanawiam sie czy moja do mnie nie zawita za niedlugo :happy2: Dzis robilam test - o 19, pod spodem wkleje zdjecie. Swoja droga pierwszy raz zakupilam testy z biala koncowka :cool: zawsze mialam z tej samej firmy albo z niebieska albo z zielona. No ale coz.

elmo ja stosuje takie testy : Testy OWULACYJNE owulacyjny 30 szt+ 5 test ciążowy (3534939292) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. od samego poczatku, powiem Ci, ze nigdy nie zawiodly, ale teraz kupilam tylko 10 sztuk i sie okazuje ze zupelnie inne - tzn opakowanie niby takie samo ale koncowka biala i krechy jakies takie inne -zrobilam za Twoja rada pierwszy dzis o 19 i pod postem sama ocen. Chyba cos jest na rzeczy,stawiam ja pojutrze. Przewaznie przed owulacja mam tzw. przedowulacyjny spadek, tzn mozesz to przyuwazyc na wykresach, przewaznie jest jeden spadek, i nastepny to owulacja.
Dzis juz wypilam 2x napoj sodowy + 1x irygacja. Jutro zwieksze do 3xdziennie + 2xirygacja.
Powiedz mi a jak jest z tym ph u Naszych eM ? Zakodowalam juz ta wode z cytryna, ale czy np on moze tez pic napoj sodowy na pare dni przed moja owulka ?
Poki co bede robic testy 2xdziennie, zobaczymy, cos mi sie widzi ze owu sie zbliza wielkimi krokami :tak:
Mam tylko problem z jedna sprawa - Ł. pracuje teraz na nocna zmiane, wraca o 6 do domu, jak to sie ma do przytulanek porannych ? Bo rozumiem, ze tu tez w gre wchodzi wypoczecie, a on teraz sypia w ciagu dnia, wstaje popoludniu, rano nie jest jakis mega zmeczony, ale nie wiem jak to sie bedzie mialo teraz w czasie owulacji :cool: Jutro z ranca zaciagne go do wyra ;-)

20130921116.jpgnie wiem skad ta ciemna krecha na pasku :zawstydzona/y:

Tymczasem milego wieczorku Wam :*

Załączniki

• 20130921116.jpg
    20130921116.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
CZesć dziewczyny. Podczytuję Was po trochu ale mało się udzielam bo trudno się wbić w temat jak się jeszcze nie stara o dziecko. Tu już tyle Was jest i tych starających się i tych już w ciąży. Forum tętni życiem, a był czas kiedy rzadko ktoś coś pisał. Mam nadzieję, że jeszcze z Was ktoś pozostanie jak ja będę potrzebowała pomocy hehe. Piranha Ciebie to pewnie zasypię pytaniami na priv. Mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko:-):-)

Ten castangus aż kusi ale ot tak się go nie przepisuje a ja mam super regularne okrasy po drugim porodzie i to już tak szybko od zakończenia karmienia piersią. Trzy cykle co 30 dni. Mam nadzieję, że tak pozostanie. Ale można jeszcze jakieś maści z progesteronem zastosować chyba nie??
Elmo poszłam na kurs rachunkowości w planach mam jeszcze samodzielną księgową hehe chyba pójde w Twe ślady. Lubisz swoją pracę czy masz już dość tych cyferek??
Zdrówka dla wszystkich

VVIEDZMA to fajnie trzymam za nas kciuki Ty będziesz testować pierwsza ;-)

Ja trochę porównuje moje cykle do udanego cyklu ciążowego tzn mojego synka tez go poczęliśmy w 18 dniu cyklu he he wiec może i ten 18 będzie szczęśliwy z synkiem tempka rosła mi pomału po owu nie było raptownego skoku w 8 dniu fl był duży spadek teraz wiem ze był to spadek implantacyjny co do szyjki i objawów to nic szczególnego szyjka podobna jak nie w ciążowym tylko ten spadek tempki teraz tez rośnie mi pomału zobaczymy jak będzie dalej bo termometr mi nawalił i dopiero zaczęłam mierzyć ale chociaż będę wiedzieć czy była implantacja, staram sie nie nakręcać i jakoś bardziej jestem przekonana ze wybiłam wszystkie ~O ~O zobaczymy a u Ciebie jak wyglądały starania tzn obniżałaś PH ile przed owu zakończyliście itp :confused: w każdym razie trzymam kciuki ;-)

reklama
kurcze Wy tak o tych hormonach a ja nawet nie wiem jakie były u mnie już mi się wydaje ze zrobiłam za mało w kierunku dziewczynki. A jeśli to ma największe znaczenie a nie to Ph eeee już jestem zła na siebie :wściekła/y: Jak myślicie czy hormony maja bardzo duży wpływ a jest ktoś komu się udało nie patrząc na hormony i ma core tylko pilnował PH :confused:

Do góry