reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was kobietki z rana z herbatką miętową :-)
Witam także nowe dziewczyny na forum. Ja już z niecierpliwością czekam na owulację i liczę że będzie podobnie jak w ostatnim cyklu czyli w 12dc ponieważ w czwartek czeka nas długa podróż do pl i wtedy ani staranka ani mierzenie tempki ale co ma być to będzie ;-)
Antosia nie przejmuj się ja też już nie trzymam aż tak restrykcyjnie diety bo nie dałam rady ale skoro ph niskie to cały czas szansa jest ;-) ja już nie będę się tak mocno zakwaszać od wewnątrz jak ostatnio bo rephresh mi chyba wszystkie plemniki powybijał :zawstydzona/y: trzymam kochana mocno za Ciebie &&&&&&&&&&&
Dorcia a Ty jak tam? nie mierzysz temperatury już? za Ciebie także &&&&&&&&&&&
Krystianmartin trzymaj się i wiem jakie to trudne ale pamiętaj że jeszcze nic straconego w tym cyklu i powtórz test w sobotę i wtedy będzie wiadomo ;-) wierzę że się udało!
Elmo już się nie mogę doczekać Twojego usg i jak wkleisz na tutaj zdjęcia synusia :-) na pewno jest wszystko dobrze i chłopczyk rozwija się zdrowo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mamakaja a u Ciebie czasami nie ma teraz owulki? śluz płodny i spadek tempki???

reklama
witam wszystkie dziewczyny
elmo
czekam na wieści z USG, Wiem ja tez myslę aby z dzidzia było dobrze po tych kombinacjach. Ale nie martw ie wszystko bedzie dobrze, z niecierpliwością czekam na zdjęcia.
krystian 10 dpo to bardzo wcześnie.ja dalej wierzę i trzymam kciuki.

Hejka!

Nie miałam kiedy Was nadrobić może potem się uda.

krystianmartin
, moim zdaniem jest za wcześnie na test, testy 10 mIU/ml (a używasz takie czy 25 mIU/ml?) wykrywają ciążę 2-3 dni po implantacji a implantacja jest najczęściej w okolicy 7-10 dpo), mi w 10 czy 11 dpo nic a nic na testach nie wychodziło a w 12 dpo cień cienia był tak blady, że widziałam go jedynie ja i to tylko pod światło. Wiadomo, że są osoby, którym wyszły plusy na teście dość wcześnie ale wynika to tylko z tego, że zarodek się wcześnie zagnieździł a najczęściej jednak zagnieżdża się dopiero po 7 dpo. Całe szczęście, że zatestować będziesz mogła dopiero w sobotę, lepiej nadmiar testów zużyć żeby sobie popatrzeć jak pęknie kreska na teście przybiera na sile :-) Wykres bardzo ładny a dobre przeczucie nadal mnie nie opuszcza, trzymam kciuki!

Elmo, jestem dziś myślami z Tobą i trzymam kciuki przede wszystkim za zdrowego maluszka z pięknym, malutkim NT ...no a jak uda się nuba podpatrzeć to super :-) choć podobno dopiero od skończonego 12 tygodnia ciąży nuby chłopięce zaczynają sie podnosić, wcześniej podobno są nadal płasko położone i jest sporo pomyłek, najlepszy jest 14 tydzień.

Matik
, widzę, że wykres zrobił się owulacyjny, super, trzymam kciuki!

Jadę dziś z Kają na spóźnione szczepienie i bilans roczniaka. Miłego dzionka!

ELMO myśle o Tobie I czekam na popołudnie aż wpadniesz z informacjami na pewno bedą dobre :) a czy juz dzis zobaczysz synka... nie wiadomo, ale on tam siedzi I tak :)
krystianmartin jeszcze nic straconego jak dla mnie za wczesnie, mi pierwszy test z Maja wyszedł w 12 dniu po owu I to bladzioch a z kazdym kolejnym dniem był ciemniejszy, wiec ja wierze, ze tam ludzik gniazdo wije tylko jeszcze sie nie ujawnił :) nie trać nadziei :*

wszystkich pozdrawiam I sciskam mocno :) dla starających dużo pozytywnych myśli I kciuki za staranka a dla zaciążonych jak najmniej dolegliwości ciążowych :):) slonka zycze sobie I Wam bo u nas lato już padło I pada od wczoraj... popoludniu byłam z dziewczynkami na spacerze w kaloszach to Maja tak skakała po kołużach, że wrocila cała mokra a w kaloszach woda chlupała ;) miłego dnia babeczki zajrze jeszcze na pewno :*

dzien dobry wszystkim

elmo to trzymam kciuki za dzis :)
kasoku nie wiem jak jest lot w dalszej ciazy ale ja wracajac z lanzarote bylam w ciazy tylko ze nie wiedzialam;p czulam sie ok :)

krystianmartin nadal trzymam kciuki dopoki nie ma @ jest ok :)

boze ale mi dzis sie dzien dluzy nadia juz od dzis chodzi do przedszkola i taka cisza :szok: ale zaraz naszczescie wroci :-p

Hejka!

Elmo- i ja wpadłam przesłać moc kciuków za dzisiejszą wizytę! Na pewno po wizycie, będziesz mega szczęśliwa , że wszystko jest dobrze, a może też nuba uda się podpatrzeć?
Niech moc będzie z Wami!:-)

Krystianmartin- przyłanczam się do opinii dziewczyn, że jeszcze za wczęśnie na test! Ja dopiero będę po raz pierwszy testować w sobotę , a to będzie 12dpo i chyba wtedy to już będzie wiarygodny.

Pozdrawiam Was babeczki!

Elle a czy zauważyłaś żeby castagnus przyspieszył Ci owulację? Ja mam wrażenie że coś u mnie zbliża. Może przesunie mi się z 18 na 12-14 ;-)

Antosia tak ja zaczęłam brać od 1 dnia ostatniego cyklu i pierwszy raz miałam owulację w 12dc zawsze ok 19dc więc mi przyspieszył ;-) zobaczymy jak będzie w tym cyklu, chciałabym mieć owulację tak samo bo potem będzie ciężko się starać ale zobaczymy jak to będzie. a Wy już działacie? taktyka taka sama jak w ostatnim cyklu czy przybliżasz się do owulki?

Antosia, elle, trzymam za zbliżająca się owulkę. dziewczyny działajcie działajcie, sierpniowy miesiąc niech się zapłełni II kreseczkami
A mnie znowu coś muli, juz mysląłam że minęło bezpowrotnie a dzisiaj od rana słabo mi i mdli strasznie. W ogóle zauważyłam że jak nie jem to spoko ale jak czegoś pojem to wtedy zaczyna się jazda. więc co tu robić?

reklama
Hej dziewczyny:-)
Dziękuje wszystkim za cierpliwosc oraz wielkie serce:-)
Tak więc zaczęłam
jestem na ovufriend
biore witaminy:
żurawina
witamina B
witamina C
magnez
witamina B6
Wiem że mam jeszcze brac SYLK oraz cytryniam wapnia tylko w aptece robią na mnie wielki oczy:confused: bo nie wiedzą co to jest
napiszcie prosze gdzie to można kupic aha no i co jeszcze mam brac na dziewczynke:-D
kupiłam sobie również test na ph tylko powiedzcie mi kiedy powinnam zacząc sobie robic badanie(większą ilośc sobie zamówie przez internet)
ps.za wszystkie staraczki trzymam kciuki:-)
ticker.php

ticker.php

ticker.php

Ostatnia edycja:
Do góry