reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was kobietki z rana z herbatką miętową :-)
Witam także nowe dziewczyny na forum. Ja już z niecierpliwością czekam na owulację i liczę że będzie podobnie jak w ostatnim cyklu czyli w 12dc ponieważ w czwartek czeka nas długa podróż do pl i wtedy ani staranka ani mierzenie tempki ale co ma być to będzie ;-)
Antosia nie przejmuj się ja też już nie trzymam aż tak restrykcyjnie diety bo nie dałam rady ale skoro ph niskie to cały czas szansa jest ;-) ja już nie będę się tak mocno zakwaszać od wewnątrz jak ostatnio bo rephresh mi chyba wszystkie plemniki powybijał :zawstydzona/y: trzymam kochana mocno za Ciebie &&&&&&&&&&&
Dorcia a Ty jak tam? nie mierzysz temperatury już? za Ciebie także &&&&&&&&&&&
Krystianmartin trzymaj się i wiem jakie to trudne ale pamiętaj że jeszcze nic straconego w tym cyklu i powtórz test w sobotę i wtedy będzie wiadomo ;-) wierzę że się udało!
Elmo już się nie mogę doczekać Twojego usg i jak wkleisz na tutaj zdjęcia synusia :-) na pewno jest wszystko dobrze i chłopczyk rozwija się zdrowo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mamakaja a u Ciebie czasami nie ma teraz owulki? śluz płodny i spadek tempki???

reklama
witam wszystkie dziewczyny
elmo
czekam na wieści z USG, Wiem ja tez myslę aby z dzidzia było dobrze po tych kombinacjach. Ale nie martw ie wszystko bedzie dobrze, z niecierpliwością czekam na zdjęcia.
krystian 10 dpo to bardzo wcześnie.ja dalej wierzę i trzymam kciuki.

Hejka!

Nie miałam kiedy Was nadrobić może potem się uda.

krystianmartin
, moim zdaniem jest za wcześnie na test, testy 10 mIU/ml (a używasz takie czy 25 mIU/ml?) wykrywają ciążę 2-3 dni po implantacji a implantacja jest najczęściej w okolicy 7-10 dpo), mi w 10 czy 11 dpo nic a nic na testach nie wychodziło a w 12 dpo cień cienia był tak blady, że widziałam go jedynie ja i to tylko pod światło. Wiadomo, że są osoby, którym wyszły plusy na teście dość wcześnie ale wynika to tylko z tego, że zarodek się wcześnie zagnieździł a najczęściej jednak zagnieżdża się dopiero po 7 dpo. Całe szczęście, że zatestować będziesz mogła dopiero w sobotę, lepiej nadmiar testów zużyć żeby sobie popatrzeć jak pęknie kreska na teście przybiera na sile :-) Wykres bardzo ładny a dobre przeczucie nadal mnie nie opuszcza, trzymam kciuki!

Elmo, jestem dziś myślami z Tobą i trzymam kciuki przede wszystkim za zdrowego maluszka z pięknym, malutkim NT ...no a jak uda się nuba podpatrzeć to super :-) choć podobno dopiero od skończonego 12 tygodnia ciąży nuby chłopięce zaczynają sie podnosić, wcześniej podobno są nadal płasko położone i jest sporo pomyłek, najlepszy jest 14 tydzień.

Matik
, widzę, że wykres zrobił się owulacyjny, super, trzymam kciuki!

Jadę dziś z Kają na spóźnione szczepienie i bilans roczniaka. Miłego dzionka!

ELMO myśle o Tobie I czekam na popołudnie aż wpadniesz z informacjami na pewno bedą dobre :) a czy juz dzis zobaczysz synka... nie wiadomo, ale on tam siedzi I tak :)
krystianmartin jeszcze nic straconego jak dla mnie za wczesnie, mi pierwszy test z Maja wyszedł w 12 dniu po owu I to bladzioch a z kazdym kolejnym dniem był ciemniejszy, wiec ja wierze, ze tam ludzik gniazdo wije tylko jeszcze sie nie ujawnił :) nie trać nadziei :*

wszystkich pozdrawiam I sciskam mocno :) dla starających dużo pozytywnych myśli I kciuki za staranka a dla zaciążonych jak najmniej dolegliwości ciążowych :):) slonka zycze sobie I Wam bo u nas lato już padło I pada od wczoraj... popoludniu byłam z dziewczynkami na spacerze w kaloszach to Maja tak skakała po kołużach, że wrocila cała mokra a w kaloszach woda chlupała ;) miłego dnia babeczki zajrze jeszcze na pewno :*

dzien dobry wszystkim

elmo to trzymam kciuki za dzis :)
kasoku nie wiem jak jest lot w dalszej ciazy ale ja wracajac z lanzarote bylam w ciazy tylko ze nie wiedzialam;p czulam sie ok :)

krystianmartin nadal trzymam kciuki dopoki nie ma @ jest ok :)

boze ale mi dzis sie dzien dluzy nadia juz od dzis chodzi do przedszkola i taka cisza :szok: ale zaraz naszczescie wroci :-p

Hejka!

Elmo- i ja wpadłam przesłać moc kciuków za dzisiejszą wizytę! Na pewno po wizycie, będziesz mega szczęśliwa , że wszystko jest dobrze, a może też nuba uda się podpatrzeć?
Niech moc będzie z Wami!:-)

Krystianmartin- przyłanczam się do opinii dziewczyn, że jeszcze za wczęśnie na test! Ja dopiero będę po raz pierwszy testować w sobotę , a to będzie 12dpo i chyba wtedy to już będzie wiarygodny.

Pozdrawiam Was babeczki!

Elle a czy zauważyłaś żeby castagnus przyspieszył Ci owulację? Ja mam wrażenie że coś u mnie zbliża. Może przesunie mi się z 18 na 12-14 ;-)

Antosia tak ja zaczęłam brać od 1 dnia ostatniego cyklu i pierwszy raz miałam owulację w 12dc zawsze ok 19dc więc mi przyspieszył ;-) zobaczymy jak będzie w tym cyklu, chciałabym mieć owulację tak samo bo potem będzie ciężko się starać ale zobaczymy jak to będzie. a Wy już działacie? taktyka taka sama jak w ostatnim cyklu czy przybliżasz się do owulki?

Antosia, elle, trzymam za zbliżająca się owulkę. dziewczyny działajcie działajcie, sierpniowy miesiąc niech się zapłełni II kreseczkami
A mnie znowu coś muli, juz mysląłam że minęło bezpowrotnie a dzisiaj od rana słabo mi i mdli strasznie. W ogóle zauważyłam że jak nie jem to spoko ale jak czegoś pojem to wtedy zaczyna się jazda. więc co tu robić?

reklama
Hej dziewczyny:-)
Dziękuje wszystkim za cierpliwosc oraz wielkie serce:-)
Tak więc zaczęłam
jestem na ovufriend
biore witaminy:
żurawina
witamina B
witamina C
magnez
witamina B6
Wiem że mam jeszcze brac SYLK oraz cytryniam wapnia tylko w aptece robią na mnie wielki oczy:confused: bo nie wiedzą co to jest
napiszcie prosze gdzie to można kupic aha no i co jeszcze mam brac na dziewczynke:-D
kupiłam sobie również test na ph tylko powiedzcie mi kiedy powinnam zacząc sobie robic badanie(większą ilośc sobie zamówie przez internet)
ps.za wszystkie staraczki trzymam kciuki:-)
ticker.php

ticker.php

ticker.php

Ostatnia edycja:
Do góry