reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny.

Chyba jestem juz psychicznie gotowa na ciążę. Moje dziecko już ma tak uregulowny tryb życia więc mogłabym próbować. Ładnie przesypia noce, w sumie można rzec ze karmię go raz na 1,5 dnia więc na dniach pewnie już przestanę. Teraz tylko m-ce obserwacji i mogę zaczynać:-D A co mi tam. Wprowadzam dietę i od nowego cyklu mierzę temp. Może ja za jakieś pół roku się pochwalę II.

Elmo och jak ja marzę o fryzjerze. Wczoraj miałam się zapisać jak bymłam z małym na spacerze, ale pogoda mnie wystraszyła i musiałam wracać.

Kasoku a to Ty masz córę?? Spojrzałam na pospis "Myszek" i myślałam, że chłopiec. O ja niemądra. Więc życzę syncia. No chyba, że chcesz córę??:-D

Mysiulka zdrówka i mam nadzieję, że będziesz planować jeszcze córkę. NIe rezygnuj z marzeń.
A to rzeczywiście smutna historia. A wyobrażacie sobie, że kobieta też przez cesarkę rodziła martwego syna i lekarze jej powiedzieli jak go wyjęli z brzucha, że się powiesił (okręcił pępowiną) ten bobas:szok:. Jak można tak powiedzieć matce, która właśnie straciła dziecko??.

Życie jest niesprawiedliwe.

Luka tulę mocno. Uszy do góry.

reklama
Elmo- Ty dobra duszko, dziękuję, już mi trochę lepiej po tym jak napisałaś, masz dobre serduszko:tak:

Milla- dzieki, postaram się te moje uszy trzymać do góry jeszcze przez 3 dni, a jak będą szły w dół to może je jakimiś podpórkami przytrzymam;-):-)
Fajnie, że chęci na staranka wróciły, na pewno sie uda, bo się dobrze przygotujesz

Araki - za bardzo nie pomogę, ale chyba Tsh nie powinno być wyższe niż 1,7 przy jazściu w ciąże, ale Ty to pewnie wiesz, a jak z niższymi wartościami nie mam pojęcia

Matik- tak przeczytałam jeszcze raz co Ci napisałam, i podałam Ci witaminę C 50mg, a powinno być 500 mg

Ostatnia edycja:
Araki nie znam sie na normach tsh, ale tez mialam kiedys przygode z za niskim tsh (dzis juz nie pamietam jekie to były liczby). Lekarz zanim wyslal mnie na dodatkowe badania kazal za około 2 tygodnie powtorzyc badanie tsh. Tak tez zrobilam, wynik wyszedl w normie i na tym skonczyla sie moja historia z tarczyca. Wiec skoro Tobie ten drugi wynik wyszedl ok to narazie nie doszukiwałabym sie chorób, pamietaj ze zdrowe pary czasami staraja sie o dziecko kilka miesiecy. Dziwne to ale wiesz ze prawdziwe. Bedzie dobrze :tak:

Milla super wiesci. Za pól roku bedziesz wiedziec wszystko o planowaniu córeczki i oj bedzie sie dzialo ;-) A @ wrocila juz na stale? Ja tez mialam w planach fryzjera juz dluzszy czas i wczoraj sie zebralam umowic. Zatem dzis robie sie na bóstwo.

Lukaa no i dobrze ze Ci troszke lepiej &&&&&&&&&&&&&& za Ciebie i za II ;-)

Oj jak mi sie chce spac...

Hej z rana ja nie wiem czy się cieszyć była owu czy nie dziś tempka tylko o 0,5 z 36.57 na 36.62 czyli po owu? zmieściłam się z tym niedzielnym wieczorem?
Pirania proszę proszę zerknij tylko była owu twoim zdaniem? czy raczej nic z tego? bo ten cykl inaczej u mnie wygląda jak poprzednie a myślałam że już mnie nie zaskoczy
:tak:ARAKI na TSH niestety też nie pomogę , nie znam się ale warto sprawdzić faktycznie
Elmo to ty jeszcze do pracy chodzisz ? fajnie że dajesz radę a fryzjer zawsze potrafi poprawić humor;-)
krystianmarti bardzo ale to bardzo ładnie wygląda twój cykl trzymam i nie puszczam kciukasów &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Lukaaaa dzięki dzięki , ale aż tyle ? no nie wiem czy to za chłopczykowo za bardzo nie będzie :)

staram się nie myśleć ale ciągle siedzi mi w głowie że lipnie z owu i pewnie nici a jutro 32 latka lecą hhhmmm jakąś imprezkę powinnam zrobić hhhmm a w głowie co innego siedzi :no: i nie chce mi się
człowiek jest jednak dziwny

ELmo- jeszcze raz dziekuję!:tak: Całuski

Matik- no może troche tak, ale mi bardzo zależy na ciąży, a jak mój M miał kiepskie żółnierzyki, to lepiej tak niż wcale

Elmo, dzięki, ja wiem, że zdrowe pary mogą się starać kilka miesięcy, ale człowiek jak tak siedzi i czeka na tę owu a potem na test to różne rzeczy do głowy przychodzą... tak patrze jak niektóre mają cykle króciutkie i szybko owu to wkurzam się, że u mnie owu dopiero w 19-20dc i potem jeszcze czekanie... ale dobrze wiedzieć, że u Ciebie tak samo było z tsh, pocieszyłaś mnie bardzo, dzięki!

Matik, jak dla mnie Twój wykres wygląda dobrze, jutro pewnie ovufriend wyznaczy Ci owulację na poniedziałek, nie wiem czy słusznie, ale tak stawiam, zwykle wyznacza po 3 dniach wyższej tempki, to tylko program w końcu...

Matik pracuję ale jeszcze tylko miesiac. Juz nie moge sie doczekac wrzesnia! Co do Twojego wykresu to czy byla ovy moim zdaniem okaze sie dopiero za kilka dni, temperatury musza byc przez 3 dni wyzsze a u Ciebie narazie minimalny przyrost. Ale jak wiesz z tym wszystkim bywa roznie wiec moze i Ciebie zaskoczy II na koncu tego cyklu oby &&&&&. Obawiasz sie czy z niedzieli przetrwaly? To moze zastosuj metode czesciej a po prostu utrzymuj niskie ph, wtedy zawsze wieksza szansa ze cos zaskoczy.

Araki to bylo dawno, przy okazji badan kontorlnych w pracy dlatego nie pamietam szczegołów, ale mialam wtedy za niskie tsh i za niski cholesterol. Po dwóch tygodniach bylo ok. Oby i u Ciebie tak bylo. Wiem wiem ze ciezko sie czeka, kazda z nas zyje tym czekaniem i to czasem tak wkurza, tyle zycia marnujemy na to czekanie. Trzymaj sie dzielnie!

Ostatnia edycja:
Lukaa, wytłumacz mi proszę jak chłop krowie na rowie - lekarz powiedział, że nie było owu, a badanie pokazują, że była? Masz dwa jajniki, a nie jeden, tak? To chyba ten drugi może wziąć się za produkcję jajeczka. Nie da się skierować tego jajowodu w górę czy to proces nieodracalny?
Elmo, &&&&
Mila, podziwiam! Brawo. Trzymam &&&.

reklama
dzięki wiem , że macie rację ale o czekanie jak wiecie jest dobijające. Zmuszam się do robienia czegoś aby nie myśleć wiec do wieczorka , no chyba że nie wytrzymam i jeszcze zerknę tu :tak::-):tak:

Do góry