reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

haha ja mam 160 waze od 48 do 52 zależy od fazy umysłu i moja cora miała 60 cm i 3550g, Boze myslalam,ze oczy urodze razem z nia :-)

Mamakaja Cholercia i tu wlasnie powstaje problem , bo mój m od grudnia bral min to bo miał słabiutkie nasienie i tak solidnie bral, ze chlopa skroil, buuuuuuuu, a gdzie moja Klara????(miała tak mieć na imie) będzie Klar:tak::-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
mamakaja, co do kreatyny to zwiększa ona masę mięśni ale jej wpływ na testosteron jest sprawą kontrowersyjną, jedne badania dowiodły, że podnosi poziom tego hormonu a inne, że nie. Jeśli podnosi to sprzyja to poczęciu synka, zresztą czytałam na in-gender, że poczęciu synka sprzyjają wszelakie ćwiczenia powodujące wzrost masy mięśniowej.

mysiulka
, witaj bo chyba jeszcze z Tobą nie pisałam :-), smutna strasznie historia i pięknie to wszystko napisałaś, zgadzam się całkowicie. Moja koleżanka też próbuje z całych sił zajść w ciążę, pierwszą ciążę miała strasznie problemową, non stop krwawienia i leki ale udało jej się urodzić córeczkę, drugą córkę poroniła dokładnie w 20 tygodniu co było strasznym przeżyciem bo dziecko cały czas żyło, walczyło, urodziło się żywe, po prostu jej organizm odrzucił ciążę (koleżanka ma potworne uczulenia na wszystko), trzecią ciążę poroniła na samym początku, walczy teraz z uczuleniami bo chce spróbować po raz czwarty, marzy o rodzeństwie dla swojej córki. A jak już będziesz działać to będę trzymać kciuki za 2 dziewczynki za jednym zamachem, sama mam siostrę bliźniaczkę i taka więź to niesamowita sprawa :-)

Ostatnia edycja:
Kasoku no m dziś wziął pierwszy raz i ostatni.Ja mu tu dam, koniec z kreatyną niech córę robi:-D
Patrzę na Twój suwaczek i się zastanawiam, rozumiem że masz córkę( Jakaś dziewczynka na suwaczku) ???:szok:
Piranha jeszcze raz baaardzo dziękuję:-)

Ostatnia edycja:
Pobieżnie przejrzałam poprzednie strony i ze wstydem przyznaję, że przeczytałam tylko wypowiedzi zaczynające się od mojego nicka :zawstydzona/y:

Lukaa
, strasznie się cieszę, że tak pięknie pomogło! A podziękujesz wklejając zdjęcie || na teście ciążowym :-)

mamakaja
, podobno temperatury w pierwszej fazie niższe jak zazwyczaj sprzyjają poczęciu synka (wyższe tempki to wyższy progesteron, niższe to wyższy estrogen). Grupa krwi nie ma wpływu, nic się nie martw.

Witajcie babeczki.

Krystianmartin tempka super :tak: czekam z niecierpliwoscia wieczora, no ciekawe co tam Ci pokaze ten test, a jeszzce bardziej czekam jutra rana, moze bedzie juz wyrazniejszy ;-)
Mysiulka smutna i niewyobrazalna historia. Tylko wspolczuc. W rodzinie meza jest malzenstwo ktore 10 lat staralo sie o dziecko, bardzo trudna droga, strasznie fajni ludzie a przez ta "bezplodnosc" wyalienowali sie od wszystkich, bylo im zal kiedy na spotkaniach rodzinnych co rusz to nowe dziecko, ktos w ciazy, smutek bił z ich oczu. W zeszłym roku urodziła im sie córeczka, widac nie poddali sie, nie wiem czy udalo im sie naturalnie czy nie, ale mała jest tak słodka ze wyglada jak chodzacy cukierek. Pekaja z dumy i szczescia i jest to tak fajny widok ze az przyjemnie patrzec. Jestem szczesliwa razem z nimi. W niedziele oglądałam dokument o tym jak w Azji traktowane są ciąze "dziewczynkowe", kobiety zmuszane sa do aborcji, policja zabiera je z domu i zawozi na zabieg, Indie, Chiny, w glowie sie nie miesci ze w XXI wieku... te zrozpaczone matki, ojcowie, masakra jakas, siedzialam i płakałam. Z reszta juz kiedys ogladalam program na ten sam temat. Cos strasznego.
Mamakaja mój mąż wczoraj ni z gruszki ni z pietruszki powiedzial ze tych tabletek i tego katowania dietą przez tyle miesiecy to mi nigdy nie wybaczy hahaha :-D uśmiałam sie z niego. Mój łykał L-karnityne i L-Arginine na wzrost testosternu, to samo to to nie jest ale pewnie jednak cos podobnego. Zatem lepiej nie ryzykuj :) Biedni Ci nasi męzowie hehe.

Ja dzis tylko do południa w pracy. Ide do fryzjera, musze sie wyszykowac na jutrzejsze spotkanie z moim dzieciątkiem ;-)

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Hellow!

Piranha- jesteś strasznie kochana, tak bardzo bym chciała ujrzeć w końcu te II kreski:tak: Dziś mam 9 dpo i na razie nie mam objawów, cycki miękkie, a w głowie jak nic nie czuję, to słyszę słowa lekarza o tym moim lewym jajowodzie skierowanym w dół, że pewno to piękne jajeczko nie miało jak się dostać do jajowodu (a była piękna owulacja bo przecież ten mój progesteron jak spojrzałam na normy to był powyżej fazy lutealnej, i raczej wskazywałby ciążę, ale pewno nic z tego). Nie wiem jak lekarz może tak krzywdzić. Trochę mam doła z rana, przepraszam...

Matik- Słonko, podaję Ci ta nasza Piranha poleca, i tak bierze mój M:

-L-karnityna 500mg (rano i wieczorem)
- witamina C 50mg (rano i wieczorem)
- wit. E 400
- cynk brał ok. 20mg, ale można więcej
-koenzym Q 10- M brał duże dawki nawet 120mg (rano i wieczorem), ale można mniej np. 60mg
-B-kompleks 50mg
-maca 500mg
- fertil man
JAk trzeba to daj znac, to wrzucę linki, tego co M bierze.
Może Piranha coś poprawi z tego dawkowania.

ELmo- to wystrój się na spotkanie z synusiem swoim kochanym!

Krystianmartin- Niech CI się UDA!

Dobra spadam, bo coś nie mam dzisiaj nastroju.

Lukaaaaaa no wez, nie smutaj sie. Moje cycki w 9 dpo tez nie wskazywaly na ciaze ;-) Czlowiek chcac niechcac łapie takie doły wiem cos o tym. Trzymaj sie kochana i niech Ci czas szybko leci

Ej a wy gdzie? Czekacie az sobie pojde czy co? :-) Włazic tu zaraz bo skopie tyłki i ubiczuje :-D

reklama
Witam z rana z miętką :-)

krystianmartin, mocno mocno zaciskam kciukasy, życzę Ci z całego serca żebyś zobaczyła II nawet jeśli nie dziś to jutro czy za 2-3 dni!

Elmo, ale z Ciebie mamuśka elegantka, nawet dla dzidzi w brzuszku się stoisz no ale to w końcu chłop więc trzeba :tak:

A ja nie wiem czy dobrze zrobiłam, że zaczęłam znowu mierzyć te tempki bo powoli głupieję...:wściekła/y: dziś 36,6, wczoraj 36,5, przedwczoraj 36,6 ale mierzone godzinę po wstaniu. W zeszłych cyklach 36,5 rzadko zdarzało się w pierwszej fazie cyklu, 36,6 nigdy więc albo mam podwyższoną temperaturę w tym cyklu albo owu była wczoraj i to by się zgadzało z poprzednim (19dc) i z obserwacjami zarówno moimi jak i mojego m ;-)
no nic chyba muszę uzbroić się w cierpliwość i poczekać jeszcze 2-3 dni...

Dziewczyny a orientujecie się może jak niski poziom TSH wpływa na płodność? Miałam parę miesięcy temu taki epizod, robiłam sobie kompleksowe badania krwi i wyszedł bardzo niski poniżej normy, ale na usg nie było żadnych zmian tarczycy, endokrynolog powiedziała że skoro nie ma zmian to pewnie wynik był błędny. Powtórzyłam go gdzie indziej (w Diagnostyce) razem z FT3 i FT4 w pierwszej fazie cyklu (wtedy mierzony był w drugiej, mój tato polecił zmierzyć w pierwszej) i wszystko wyszło w normie. A przedwczoraj rozmawiałam z mamą i znowu wyszedł ten temat, żebym powtórzyła badania bo może to tam się coś dzieje (poprzedni cykl miałam książkowy, ale dwa wcześniejsze kompletnie pomieszane). W internecie sprzeczne informacje podają... Piranha, może Ty coś wiesz?

Do góry