reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Bardzo wszystkim dziękuję za miłe słowa i gratulacje :tak::-)
Anian ja mam nieregularne cykle i trafić w owulację pomógł mi ginekolog monitorując cykl .
A właśnie co do tego - po usg gin mówi do mnie że rzutem na taśmę nam się udało (bo on wie że to moja ostatnia ciąża ) a ja do niego że jemu też się udało , a on nie zajarzył o co mi chodzi - żebyście widziały jego minę :-p myślał chyba że zarzucam mu molestowanie czy coś takiego , dopiero gdy mu powiedziałam że to przecież on powiedział START to zrozumiał i uśmialiśmy się z tego razem . To bardzo fajny facet;-)
Tak sobie myślę że skoro on mówi że to chłopiec to tak jest ? Bo czasem słyszy się że gin wróżył jedno a rodziło się drugie :rofl2:

Asus akurat w tę stronę to rzadko się zdarzają pomyłki, zresztą w tym tyg ciąży już nie powinien się mylić, więc pewnie jest synuś:)

Witajcie Kobietki!
Dziś piękne słoneczko więc proponuję spacerek.
Asus więcej pomyłek jest z dziewczynkami niż z chłopcami. Jak już widział te klejnociki to na pewno nie znikną. Choć wiem co czujesz, bo ja tez nie dowierzałam i poszłam w sumie do trzech róznych lekarzy i każdy potwierdził córkę.

Miłej niedzieli.

I ja witam się w tą piękną , wreszcie słoneczną niedzielę :-)
Wiecie to chodzi o to że jak mam się już nastawiać na synka to chciałabym być na 100% pewna i choć lekarz zrobił zdjęcie tych ,,klejnocików,, i twierdzi że to to , ja za bardzo ich nie widzę dlatego wieżę Ani że nie dowierzała i sprawdzała u 3 lekarzy . Sama tak bym zrobiła ale u nas w miasteczku jedyny inny gin niż mój który ma usg to ten do którego chodziłam wcześniej i na pewno do niego nie pójdę . W czwartek jadę znów do poradni patologi ciąży na Kopernika i tam pewno też będą mi robić usg , no i wiadomo że sprzęt mają lepszy , ale ostatnio nie pokazali mi dziecka ani nic nie powiedzieli - jedyny komentarz jaki usłyszałam to - jeśli nic nie mówimy to znaczy że na tym etapie wydaje się być wszystko w porządku -:crazy: tak że tym razem pewnie będzie tak samo . W każdym bądź razie skoro i Ania i Medio twierdzą że trudniej pomylić chłopca z dziewczynką niż odwrotnie to ja jednak powoli zacznę się przyzwyczajać do myśli że to jednak Maciuś .
W piątek byłam z dziewczynkami w lesie na grzybach , znalazłyśmy kilka kani i trochę innych na zupkę ale oczywiście moja Kasia przyniosła też 2 kleszcze :crazy:i chyba choć bardzo to lubimy to chyba będziemy musiały zrezygnować z tych wypadów bo ona prawie zawsze łapie kleszcze .
Miłej niedzieli i oby ta słoneczna pogoda utrzymała się jak najdłużej :tak::-)

Kleszcze też mi działją na nerwy, zawsze się jakiś przypałęta, paskudy jedne. Też uwielbiam wycieczki do lasu, ale jak pomyślę o wszędobylskich kleszczech to mnie odrzuca.

Cześć laski

S już jest na lotnisku w Splicie i leci do Wiednia a potem do Warszawy i dopiero do Gdańska......;-)
brrrrrr...... też nie znoszę kleszczy.

Medio czy po owulacji też boli podbrzusze i jajniki????? Bo mnie od rana strasznie bolą, nie mierzę temp. bo się obraziłam....:sorry2::baffled::sorry2: śluz jak śluz od 2 dni kurze jajco.... :-D W piątek wyleciał mi tak fajny czop a potem był od rana w sobotę ładny płodny śluz, ja myślałam że wczoraj była owulka ale chyba jest dzis albo jutro- sama już nie wiem....:sorry2::dry:

asus czy Ty nie mieszkasz w Wejherowie????? Tylko imiona dzieci mi sie nie zgadzają.....:-D:-D:-D Pytam tak z ciekawości?????

reklama
Medio sama nie wiem, wczoraj ten śluz był takie 100% kurze jajco nawet były niteczki krwi- pierwszy raz:szok::szok::szok: No ale pewne na 100% jest że dziś będzie akcja, chociaż nie liczę nawet na cud......:no::no::no:
S już jest we Wiedniu teraz czeka na lot do Warszawy......:-D

Do góry