reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Elmo
, ja uważam, że nie ma nic złego w tym jeśli przede wszystkim pragniemy kolejnego dziecka a przy okazji chcemy dopomóc szczęściu. Teraz masz wyrzuty sumienia, że chcesz dopomóc szczęściu a pomyśl jakie byś miała wyrzuty, że nie spróbowałaś jeśli zrezygnujesz :-D

krystianmartin, a masz gdzieś swój wykresik?

Te 2 zdania pisałam chyba 30 minut, muszę kończyć bo Krzysiu krzyczy, że Kaja do niego podeszła, no koszmar jakiś, robię wszystko by nie wzbudzać zazdrości a nic to nie daje (scenka sprzed minuty: Kaja podchodzi do zabarykadowanego przed nią Krzysia, wspina się na pufę, którą się zabarykadował, Krzysiu zaczyna się złościć, krzyczy, że jej nie lubi i zaczyna przewracać pufę tak by Kaja przewróciła się na plecy :-(, takich scenek mam dziesiątki codziennie). Miłego dzionka i smacznych kawusi, jeszcze do was zajrzę :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczynki:)
Piranha super że udało Ci się do nas zajrzeć:tak:. Ja mojego Krzysia angażowałam w każde zadania które dotyczyły Pawła i też miewał chwile zazdrości. Jest za braciszkiem bardzo, ale czasami ma też chwile że potrafi być złośliwy i w tedy straszę go że oddamy braciszka do kuzynki która bardzo by chciała takiego braciszka,a to na niego zawsze działa.
Mam nadzieję że Twój Krzyś będzie niebawem chwalił się każdemu jaką ma fajną siostrę. Będzie dobrze, to kwestia czasu.
krystianmartin maiłaś nie robić testów! :crazy: Mnie przy starszym test wyszedł dopiero po terminie miesiączki 5 dni . Nie potrzebnie fundujesz sobie dodatkowy stres. Idź lepiej na długi spacer i pomyśl o wakacjach:tak:
Elmo zbliża się maj i dopada Cie stres. Wszystko będzie dobrze, bo jesteś super przygotowana. Lepiej oglądaj komedie:-D a nie jakieś psychologiczne tragedie.Wiosna za oknem a Ty jeszcze zimy nie pożegnałaś?Teraz tylko pozytywne myślenie jest najważniejsze:tak:;-)
Ja przed ciążą chodziłam na basen:-D
mamakubulki przykro mi że mąż cierpi. Ty musisz bardzo na siebie uważać, a jak masz wsparcie w swojej rodzinie to nie wahaj się żeby poprosić ich o pomoc. Zdrówka Wam życzę;-)
maran-atha ściąga super przygotowana, teraz tylko będziemy czekać aż zaczniesz staranka :-D
eden,elle co u Was?
Pozdrawiam wszystkie staraczki. Cieszę się że nas przybywa:-D

Ostatnia edycja:
krystianmartin, ciężko mi zinterpretować kiedy nie ma tempek w pierwszej fazie, trzymam mocno kciuki! U Krzysia to niekoniecznie bunt, bunty już mu trochę zelżały choć nadal potrafi niezłą histerię odwalić, wczoraj np. upadł mu kotek-maskotka i uparł się, że to ja mam go podnieść, krzyki trwały chyba 30 minut i zamieniły się w mega histerię i złość. Krzysiu od początku nie toleruje Kai pomimo, że robię wszystko by nie wzbudzać zazdrości, boję się, że może mieć to jakiś związek z ZA, wciąż nie wykluczam takiej opcji :-(

Antosia, dzięki kochana! Ja wiem, że w rodzeństwie bywają sceny zazdrości i złośliwości ale u mnie są tylko takie sceny, nie ma chwil, że Krzysiu lubi Kaję :-(

Elmo, to już za miesiąc starania? :-)

Antosia hehe masz racje od dzis tylko komedie. Tak, to jest stres, nawet przyznam ze zagadywalam wczoraj do M czy jest pewien ze chce juz drugiego dziecka, ze moze poczekamy miesiac, dwa... jego spojrzenie powiedzialo mi wszystko :-D on chce juz i koniec. Takze chyba sie nie wymigam :no: :-)
Pirania wiem wiem, przeciez tymi przygotowaniami nie dzialam na szkode dziecka... kwas foliowy podstawa :tak: porobilam badania, dzis ide po wyniki. Sytuacje z Krzysiem masz nieciekawa. Trudno mi cos doradzic bo nie bylam w takiej sytuacji. Mam nadzieje ze z czasem bedzie tylko lepiej!
Krystianmartin i po co ten test? Do terminu @ mialas odpuscic! Zdecydowanie za wczesnie decydujesz sie na testy i tylko sie smutasz potem. Mialas znalesc dodatkowe zajecia wiec prosze spowiadaj sie tutaj czym sie zajmujesz? Spacery, remonty, zakupy, basen?? ;-)

Hej a ja myślałam, że to dzisiaj powinnam dostać@.
Piranha to co napisałaś to ewidentnie rządy 2 latków, sprawdzaja na ile mogą rodziców. Zawsze temperatury w fazie 1 miałam między 36,6 a 36,5 potem skok.
Lecę zamówić wiązankę tym się teraz zajmuje.. pogrzebem:-(. Może dlatego chciałam dobrej wiadomości.

Piranha tak za miesiac :szok: ale jestem glupia. Raz nie moge sie doczekac a raz wpadam w panike. Powiedzcie ze to normalne :-)
Krystianmartin jeszcze nic straconego. Ja nadal trzymam kciuki. Oby temp nie spadla a @ nie przyszla! Trzymaj sie dzielnie. Pogrzeb bedzie ciezki ale musisz dac rade.

Piranha - może skontaktuj sie z jakimś psychologiem - poobserwuje Krzysia, Ciebie wysłucha i może podpowie jak poradzić z tą zazdrością Krzysia.

Krystianmartin mi test wyszedł dopiero w dniu spodziewanego okresu, a test 25 ml nie jest tez taki czuły, więc poczekaj jeszcze troszkę, trzymam kciuki:)
Piranio, życzę aby dzieciaczki dały trochę odsapnąć. Trzymaj sie ciepło, fajnie że się odezwałaś :)

reklama
Pirahna matko współczuje ci u mnie czasami sie nadia denerwuje jak colin weźmie jej zabawkę ale to i tak rzadko , tak to się z nim caly czas bawi kocha i w ogolę.
Ale u ciebie tudna sprawa chyba bym oszalala w domu zreszta z nadia to niedlugo bede miala nerwice o ile już nie mam :)
Ciekwe skad sie krzysiowi bierze taka niechec do siostry jak nie ma powodow do zazdrosci;/ moze kiedys ktos obcy mu cos powiedzial a ty moze nawet nie widzialas;/ a male dziecko duzo rozumie ja wiem jak bylam w ciazy i nadii ludzie mowili o zabawkach to teraz nie za chetnie chce Colinowi dac bo to jej ;/ a predzej sie dzielila z kazdym ...
a to sa te dwa lobuzy Zobacz załącznik 552643Zobacz załącznik 552645Zobacz załącznik 552646Zobacz załącznik 552647Zobacz załącznik 552649Zobacz załącznik 552648:)

Do góry