reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam z rana.
Z jeszcze mniejszym zapałem niz wczoraj. Ale jutro juz piatek wiec moze jakos dotrwam.
Eden my tez raczej z tych ruchliwych, rower, basen, wycieczki. Ale przyznam szczerze ze w ostatnim czasie to ruchu mamy nie wiele. Ja ogolnie jestem w zlej formie, fizycznej i psychicznej. Baaaardzo odczuwam brak slonca, ciagle praca i praca. Ktos by powiedzial ze siedze caly dzien przed kompem co ja sie zmecze, ale owszem, praca umyslowa tez daje w kosc, tym bardziej ze przychodze do domu i ciezko sie wylaczyc tylko ciagle mysle co kiedy i jak zrobic. Ale w przyszlym tyg zmobilizuje sie, kupie karnet na silownie :tak: i znow zaczne tryskac energia i sila
Maran no i dobrze ze sa przynajmniej kolezanki forumowe ;-)
Mamuska dzieki za kciukasy. Tak masz racje, szanse mozna zwiekszyc ale potrezba tez duuuuuuzo szczescia!

Przesylam wam dziewczyny troche slonca

Milego dnia!

reklama
Dziewczyny wczoraj wieczorem 17 dc chyba pierwszy raz wyłapałam pik LH. Miałyście racje trzeba mniej pic i jak się jakas kreska pojawi to częściej testować. Ja wczoraj co trzy godziny testowałam i wieczorem miałam właśnie tak, wkejam zdjecie- Potwierdzcie czy mam racje i czy dalej powinnam testować czy juz luzik. I jeśli to ten moment tzn że dzisiaj wieczorem 18 dc owulka albo jutro rano 19dc

Elmo dzięki za slolneczko -przyda sie oj przyda.
OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę!

Załączniki

• DSC_0129.jpg
    DSC_0129.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam jeszcze prośbę. czy któraś z Was wie gdzie można znaleźć tę stronkę z cyklem Jonasa. I czy to samo co Selnas. Zastanawiam sie czy jest sens i na to patrzeć.

Ewelin ja nie wiem nic o Jonasie i raczej nie chce wiedziec ;-) nie chce sie juz bardziej nakrecac. A co do testu tak to jest to :tak: a wiec tak dalsze testowanie nie ma sensu. Przyznam ze ja robie po takim pozytywnym tescie jeszcze ze 2 w odstepie 3 i 3 godz i jesli sa takie same to ten pierwszy traktuje jako pozytywny. Nie ma to wiekszego sensu ale jak pewnie zauwazylas jestem troche maniaczka w tej kwestii poza tym u mnie w ostatnich 2 cyklach ten pierwszy pozytywny wychodzi rano ok. 6.00 (choc w nocy kolo 2 tez robilam i nie byl pozytywny) a skoro ponoc nie robi sie testu z porannego moczu to dla sprawdzenia robilam jeszcze te dwa kolejne. Teraz wyczekuj bóli obserwuj sluz, owu powinna byc po ok 24 godz.

Maran, mam zanjomą, która ma dwie córeczki 4l., 2l. i synka (14 m-cy) i często jest sama z nimi bo mame ma w Niemczech a M non stop na jakiś kontraktach daleko w Polsce. I właśnie ona powiedziała mi, ze gorzej jej był z dwójką niz z trójeczką ;)

Eden to jest całkiem możliwe bo ma jeszcze mniej czasu na myślenie o sobie I swoich potrzebach... teraz musi być tylko matką I to na 100% bo na inne rzeczy już pewnie nie ma ani siły ani ochoty... ja już prz 2 tak czasem, ba nawet bardzo czesto, mam

:) u nas słońce widać... choc wietrzenie I zimno dalej.... Ala w chorobie wiec I tak nigdzie nie wyjdziemy... ale słonko Wam wysyłam :)

hej dziewczynki

widzę, że tu same nowe osóbki. Nikt z dawniej piszących już się nie odzywa? Ja wprawdzie nie zaplanowałam córki z tym forum bo dołączyłam tu już bedąc w trzeciej, niezaplanowanej ciąży ale udało mi się i mam tą swoją małą 7-mies królewnę obok siebie. Dziewczyny warto wlaczyć, wierzcie mi, na pewno Wam się uda! Trzymam za Was mocno kciuki.

Ja jak już byłam w ciąży, sprawdziłam sobie Jonasa. I tak jak żadna z wersji kalendarzy chińskich nie sprawdziła mi się tak jonas akurat tak. Ale może to przypadek?

pozdrawiam Was serdecznie i będę Was podczytywać i kibicować jeżeli pozwolicie::)

patrysiak a możesz mi powiedzieć gdzie takiego jonasa sprawdzić można albo zamówić. Jesli chodzi o te polaryzacje w związku z fazami księżyca to mi sie sprawdziło, jeden synus poczety pomiędzy pełnia a III kwadrą a drugi pomiędzy III kwadra a nowiem czyli kiedy więcej jest jonów +.

hej.
Patrysiak witaj. Gratuluję. Fajnie, że Ci się udało mieć córcię bez planowania bo zachodu z tym jednak trochę jest.
No właśnie jak z tym jonasem? Ja znalazłam coś takiego twojaplodnosc.pl ale nie wiem czy to to.

Eden gdzie kupiłaś lampę solną bo właśnie zamierzam kupić. Przygotowałam męża na wydatki w postaci lampy i bransoletki i o dziwo tylko trochę spojrzał jak na wariatkę. :-D

reklama
dziewczyny, ja nie korzystałam z jakieś ogólnodostepnej strony tylko pisałam do jakiegoś faceta (ponoć astrolog) i on mi opracował indywidualny cykl jonasa biorąc pod uwagę dokładną godzinową datę moich urodzin. Ponieważ ja już byłam w ciąży to poprosiłam o cykl też wstecz i dlatego wiedziałam, że daty przytulanek dokładnie nałożyły się na różowe kwadraciki w tym jego wykresie. Płaciłam mu chyba jakieś 30zł za taki roczny cykl. Ale być może są gdzieś jakieś darmowe stronki. Jeżli byłabyście zanint postaram się go odszukać

Do góry