reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

krystianmartin, rzeczywiście mówiłaś, że obserwujesz cykle, chyba nawet na 28dni tak? rano przy młodym kompletnie nie mogę sie skoncentrować, jak tylko usiądę przed kompem to dostaje histerii, ciągnie mnie za ręce i wrzeszczy. Muszę się koncentrować tylko na nim i gadać do niego :tak: Ale by było gdybyśmy obie zaciążyły w tym cyklu co? :-) Ja zaszalałam sobie w prima aprilis ;) a teraz z niecierpliwościa czekam na @ bo nawet nie zaczęłam z dietą, suplementami itd. pewnie byłby trzeci synek.
Z ciekawości sprawdziłam wszystkie chińskie kalendarze (co by było gdyby) i wychodzi mi dziewuszka we wszystkich :-D nawet w jonasie ;)

reklama
Witajcie kochane :)
Dzisiaj przyszły kolejne suplementy Saw Palmetto i Licolice Root. Dotarła do mnie Bransoletka z przeplotem II z QS +/-3000 jonów ujemnych :) -kupiłam sobie na urodziny, bo mąż nawet kwiatka mi nie dał :sorry:
Piranha doskonale Cię rozumiem, ja przy moim młodszym mam chwilę tylko wtedy jak zaśnie lub jak mąż wróci z pracy. Gorąco Cię pozdrawiam:-)
Elle fajnie że też planujesz córeczkę, życzę powodzenia
krystianmartin szkoda że Ci nie wyszło z tą pracą, ale na pewno czeka na Ciebie jeszcze lepsza :) zobaczysz że będzie dobrze:tak:

eden no gdyby miała byc tym razem z tego dziewczynka to było by świetnie a jak nie, to lepiej żeby nic nie było z przytulanek ;) co być mogła sobie spokojnie zaplanować :) ja w poprzednim cyklu też miałam wątpliwości co do tego czy moge być w ciązy, ale nie jestem :) @ zawitała w 30dc wiec nawet testu nie musiałam robić :) tyle, że ja to jeszcze sama nie jestem przekonana czy chce mieć 3 dziecko... na ta chwile jak Maja szaleje a Ala chora to jestem pewna, że nie chce a czasem jak widze te maluszki a jeszcze w dodatku chłopca to mysle, ze bym chciała I jakby wpadka kiedyś sie zdarzyła chłopczykowa to było by najlepiej... ale na wpadke sie nastawiać to chyba jest dopiero głupie... a zresztą maż uważa w tych sprawach wiec nawet nie łatwo o wpadke ;)

Ja tylko na momento póki mały spokojnie na macie leży.
Eden tego jonasa to masz jakiegoś płatnego czy za darmo bo ja tylko płatnego znalazłam.
Antosia skąd zamawiałaś saw palmetto i licolice root?

Ja tak bym chciała zacząć od września. Tylko mi jeszcze @ nie wróciła. Mały ciągle na (.)(.). Nic to jak nie od wrzesnia to od nowego roku, nie zamierzam się poddać.

Mały stęka. Lece. Pa

Maran, jakbym wpadła z córeczką to byłoby super ale do czasu potwierdzenia płci na usg (albo porodu, bo załozyłam sobie, że nie bedę znać plci ;) wygryzłabym wszystkie paznokcie :-D
Maran, czaem też mam dość z dwójką, tym bardziej, że lubię troszke czasu poświęcic sobie, no wiesz makijaż, fryz itd. a z trójką to nie wiem czy miałabym czas na umycie zębów rano :-D No ale mimo wszystko chcę spróbować i cały czas dopuszczam do siebie myśl, że może być trzeci syn, którego napewno bardzo pokocham ale boje się że wtedy poczucie rozgoryczenia, byłoby jak pas startowy w Nowym Jorku :zawstydzona/y:

Dziewczyny a ja mam pytanie o suplementy. Czy wy dokładnie bierzecie taka ilość jak podają. Bo moje wapno ma 250 mg a zalecenie jest na 1200. Czy to znaczy ze powinnam cztery tabsy brać dziennie.
Maran-tha ciężko sie zdecydować. Wiem cos o tym. Sama bardzo pragnę trzeciego dziecka oczywiście dziewczynki a z drugiej to czasami mam dość i sie zastanawiam jak to będzie z trzecim (urwanie głowy pewnie).
eden ja równiez lubie poświecić trochę czasu sobie. Lubie jeździc na rowerze i teraz kiedy moi chłopcy juz sa dostatecznie duzi i umia na dwóch kółkach to byśmy śmigali razem, chciałam tez wreszcie zapisac się na Aqua aerobik.
Właśnie Antosia wyślij nam linka, bo ja chyba tez sie namówię. Żeby nie mieć do siebie żalu trzeba wszystkiego spróbować.Żeby później nie mówić że zrobiłam "prawie "wszystko i nie wyszło.

Ostatnia edycja:
Hej.
Dziewczyny nie wiem jak Was ale mnie ta pogoda dobija. Śpie żywcem a zakopana w papierach jestem na maxa, jak tu sie ogarnąć :szok:
Ewelin to powiedz mi kochana bo Ty mowilas ze rozpoczynasz starania w maju? To jestes juz na diecie i łykasz wszystkie suplementy? Co do wapnia to raczej nalezy brac takie dawki jak sie zaleca. A kupowalas w aptece? Z tego co wiem to na allegro sa w takiej duzej dawce i wtedy nie trzeba łykac 4 tabl jednego rodzaju.
Krystianmartin nastawienie super. Tak trzymaj!
Maran wpadka z dzieckiem wymarzonej płci byłaby spelnieniem marzen kazdej z nas ale to jest zbyt piekne jak dla mnie aby bylo prawdziwe ;-)
Ja tez lubie zrobic cos dla siebie: rower, spotkanie z kolezankami, czy chocby pomalowanie paznokci. No ale mysle ze z dwojka nie bede musiala jeszcze z tego rezygnowac :szok: :-)

Ostatnia edycja:
Tak elmo suplementy juz łykam od dwóch miesięcy(mniej więcej tak jak ty) tylko dzisiaj zobaczyłam że moje tabletki sa za słabe. Pije magnez, wapń, kwas foliowy , Wit B-complex, LaciBios Femina, staram sie pic kefir(to najgorsze). Mierze temkę, sprawdzam ph, szyjkę. Sylku jeszcze nie mam, ale juz go zamówiłam.
Dziewczyny a jak to jest z tymi fazami księżycowymi od nowiu do pełni to więcej jonów + czy -. Wtedy to na chłopca czy dziewczymkę?

czesc babeczki ;)
wiecie o AMH? badanie dla kobiet które nie mogą zaciążyć, az sama jestem ciekawa jak jest u mnie.... Hormon kobiecej płodności - Klinika Leczenia Niepłodności INVICTA

Apropos płci czytalam, ze kobiety bardziej chorowite, szczególnie z chorobami serca czesciej rodza córki

elmo niestety pogoda odpędza wszelkie pozytywne myśli... ja śpię na siedząco
krystianmartin działajcie działajcie, a my tu trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!
Maran super byłoby wpaść z córeczka (w moim przypadku), dla mnie wpadka=chłopak, teraz bede na pewno bardzo uwazac ;)
Antosia ja juz nie moge sie doczekac kiedy znów kupię suplementy ;) przyłaczam sie do prośby ewelin o linka
milla we wrzesniu bedzie sie starac sporo osob! bedzie komu kibicowac... ;)
sofi, czarna, andzia gdzie jestescie?

reklama
Acha oo to fajnie :-) a powiedz mi jeszcze mniej wiecej któego maja wypadnie Ci owu? Mi gdzies kolo 20tego no i to bedzie w fazie od nowiu do pelni czyli na dziewczynke!!! :-(
Mama kubulki a jak Twoje samopoczucie? Chyba lepiej juz co?
Chyba bedzie wysyp starajacych sie kolo maja czerwca a potem wrzesien.

Ostatnia edycja:
Do góry