reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ilaczek super swieta! Tez bym tak chciala ale u mnie to nigdy nie przejdzie, tradycja rzecz swieta :baffled: Zycze i Tobie albo w takim razie Twojemu mezowi synka z calego serca :-) A powiedz nie masz tam jakis newsów odnosnie planowania??? ;-) Koniecznie informuj mnie o wszystkim :tak:

reklama
Elmo, kliknij w moja syganturę powinien Ci wyjśc wykres :) Teraz mam o czym mysleć do @... :///

Iliaczek, mnie sie marzą święta gdzies w fajnym hotelu, najlepiej w górach. Ale u mnie w rodzinie tez tradycja na I miejscu ;)

No to Eden... ach ten alkohol ;-) heh, moim zdaniem nic z tego nie będzie. Oby owu byla faktycznie dzien wczesniej w takich godzinach jak opisujesz a nie w nocy :tak: a jak nie no to trzymam kciuki aby ta metoda po owu dala u Ciebie w efekcie sliczna dziewczynke :-)
Acha pytałas czy 4 kg w miesiac zrzucisz na diecie Dukana. Moim zdaniem spokojnie, tylko nie zniechecaj sie jak przez poltora tygodnia waga nie drgnie. Potem na raz pokaze 2-3 kg mniej.

Ostatnia edycja:
dzięki Elmo :*mam nadzieję, że nici z tego ;-) A alkohol, no wiesz jak to w święta :-D wogóle to z M lubimy wieczorkiem napić się lampki wina albo piwka nie zeby codziennie ale tak dla relaxu jak maluchy pójda spać, lubimy sobie pogadać alb obejrzeć fajny film ;)
A jesli chodzi o to gadanie ludzi, jedni to robią bezmyślnie a drudzy specjalnie chcą wbić szpilę i najlepiej, jak Maran, miec to w czterech literach a niech gadają. Tylko łatwo mówić, nie? Ja jestem dość nerwową osobą ale często tego nie okazuję i tłumię to w sobie. Tylko biedny M w domu musi sie nasłuchac ode mnie ;)

Tak czytam stare posty i widzę, że Truskaffka urodziła 6 dni temu córeczkę :) Więc WIELKIE GRATULACJE truskaffko :-)

Witam dziewczyny.
Ja tez planuję starania od maja, więc będzie nas więcej.
Ja mam pytanie do dziewczyn testujących przed owulacja. Mi testy w ogóle nie pokazują ciemniejszej drugiej kreski. Dwa dni temu miała taka jasną, a dziesiaj tempka spadła więć pewnie dzisiaj albo jutro owulka. Kupiłam te droższe testy owulacyjne ale ciagle to samo. Wiec powiedzcie czy wam wychodzi ta druga taka ciemniejsza?

Ach: najlepiej Nie palić, nie pić, nie jeść. Dietę trzymać i uprawiać sport.

Elmo ja zauwazyłamże ph mi rośnie przed owulacja. tak normalnie mam 4.5 a wczoraj prawie 6. Może to i przez to jedzenie świąteczne ale wyraźnie się podniosło.

Eden to u nas tez takie wieczorne drinkowanie hehe :tak:
Ewelin nie sugeruj sie narazie tempka, bardziej wygladem sluzu. Kreska powinna testowa byc ciemniejsza, jesli nie taka sama jak kontrolna to przynajmniej prawie taka sama. pamietasz zeby nie pic wczesniej 2-3 godz zanim zatestujesz? No a moze masz tak jak Magda uk, kreska szybko sie zabarwia i rownie szybko blednie a wiec aby wylapac ten moment trezba testowac kilka razy w ciagu dnia. Ja tez tak robie, jak juz pojawia sie kreska testowa widoczna to testuje kilka razy dziennie.
Jesli chodzi o ph to raczej by tak szybko sluz nie zareagowal na jedzenie swiateczne ;-) a powiedz mi jak nabierasz probke do zmierzenia? Patyczek kosmetyczny czy palec? Sory za takie pytanie :-)

Truskafko gratuluję serdecznie! I życzę dużo zdrówka i radości! :-)

Truskafko ja również gratuluję.
Ja śluz nabieram palcem ale u mnie jest go bardzo mało a wiesiołka itp. nie mogę brać. Musze się bardzo natrudzić zeby coś zebrać. Dlatego ciężko jest mi zauważyc kiedy się zmienia. Zastanawia mnie ta owulacja bo dzisiaj mam 16 dc a kreska już lekko widoczna była a teraz nie ma nic. Może znowu ją przeoczyłam. Już od trzech miesięcy testuje i nie potrafię wyłapać tej owu.
Elmo to ty coś pijesz przez cały dzień, jak nie można pic dwie godziny przed a robisz test tyle razy?

Haha no pije pije. Robie tak, testuje od 10 dc wieczorem (wczesniej nie pije 2-3 godz). Jak widze bladziocha to na drugi dzien 2 razy dziennie. Z reguły wtedy wieczorem jest juz wyrazna i spodziewam sie w porannych godzinach pozytywa. A wtedy testuje np. 23, 2 w nocy, 6 rano - a wtedy i tak raczej nie spijasz litrow plynow. A kilka lykow nie zaszkodzi. W momencie jak test jest pozytywny to zauwazylam ze stezenie lh jest takie ze nawet jak wypije herbate czy cos nie zmiania to specjalnie wiele na tescie.

reklama
Do góry