reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam wieczornie babeczki :)
Miałam ciężki dzień, ale teraz pełen relax.

Andziak, pewnie, Ty młoda babka jesteś jeszcze i na piąte masz czas :) Powiedz mi jak zaszłaś w ciążę z Jędrusiem w lutym (a planowałaś w maju jak dobrze pamiętam), to czy już wtedy brałaś te suplementy i stosowałaś dietę (jak długo) i czy twój M też dietka i suplementy już wtedy łykał? I Ty masz chyba konflikt serologiczny tak? Pytam, bo też mam (ja 0rh- a mąż A rh+), już to było poruszane na forum i wyszło, że to nieprwda, że przy konflikcie jest duże prawdopodobieństwo dzieci tej samej płci. Nurtuje mnie to bardzo....

Elmo, testów porannych nie robi się z rana gdyż po nocy mocz jest zagęszczony i może wyjść fałszywie dodatni. Polecam strone Mojaowulacja.pl - Z nami pomy�lnie zaplanujesz swoj� ci���.
Jak to masz imiona dla córki? Szykuj sie na syna kobieto :tak: Znajoma mi mówiła, że cos w tym jest, że jak sie ma imie wybrane przed ciążą to takie dziecko się urodzi :) Sprawdziło to się jej i jej znajomym i nawet mnie :) W pierwszej ciąży od razu mówiłam do brzusia Kubuś a w drugiej długo myślałam, że to córka będzie ale i tak miałam wybrane imię dla drugiego syna Krzyś. A teraz mam już od dawna dla córci :))

Idę kąpać starszaka, dziś jestem sama w domku z dziećmi, M na baletach :)

Buziaczki :****

reklama
maran-atha witaj! :-)
My tu w większości jestesmy mamami dwójki dzieci tej samej płci i planujemy następne innej :tak: Ileeee my mamy rozterek.... ale do odważnych świat należy ! :)

eden kochana mi sie nic nie sprawdza ani chińskie kalendarze ani wybrane imiona bo Ala miała być Tobiaszem a Maja Jaśkiem hehehe

Bralam suplementy 3 miesiace.maz tez ale nie wszystkie. Dieta tez byla ale nie rygorystyczna .konflikt jest u nas ja mam 0- a maz A +.W tej diecie to jogurty tylko naturalne?bo ja ich nie lubie.

Andziak, konflikt identyczny jak u mnie :) Jeszcze żaden kalendarz chiński mi się nie pokrył w 100%. Tylko z familie :\

aha, jogurty naturalne tylko :( ale mozna je "podrasować" np. suszoną zurawiną, zmielić na kawałki gorzką czekolade i wrzucić trochę albo dodać troche miodu :)

Ostatnia edycja:
Hello! Dzięki dziewczyny za pokrzepiające słowa otuchy :)

Ewelin, wtedy jeszcze nie wiedziałam o bransoletkach ale dużo czasu spędzałam koło gigantycznej lampy solnej :)

Elmo
, wieczorem lub rano notuje się najwyższe stężenie LH ale nie poleca się wykonywania testu owulacyjnego z pierwszego, porannego moczu gdyż rano mocz jest zagęszczony, więc w niektórych przypadkach wynik może być fałszywie dodatni. Ja, gdy test z porannego moczu wyjdzie dodatni, zrobiłabym drugi po np. 2 godzinach (piłabym jak najmniej), jeśli też będzie dodatni to wówczas zapewne pik był w nocy albo rano :)

maran-atha, witaj na pokładzie! :)

maran-atha witaj

Eden my z mężem też mamy niezgodność... Aż się przestraszyłam, że dzieci mogą być tylko jednej płci. Przewertowałam internet i to chyba jednak nie ma wypływu na płeć.

reklama
Dziewczyny to nie prawda, ze przy konflikcie dzieci 1 płci :) u mnie w domu mama z ojcem maja konflikt a ja mam 3 braci wiec daje rade i dziewczynke począc ;) ja bym chciała rade na chłopca :) jest jakaś dieta? suplementy? kiedy nalezy współżyć itp? U mnie ciązko owu określić dokładnie bo mam róznej długości cykle od 29 dni nawet do 49 w tym sa i bezowulacyjne... róznie bywa najczęsciej sa 33-34dniowe i przy dziewczynkach owu miałał ok 19/20dc :) poki co zbieram informacje bo mnie ten synuś mamusi kusi, ale decyzji jeszcze zadnej nie podjełam...

Do góry