reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam wieczornie babeczki :)
Miałam ciężki dzień, ale teraz pełen relax.

Andziak, pewnie, Ty młoda babka jesteś jeszcze i na piąte masz czas :) Powiedz mi jak zaszłaś w ciążę z Jędrusiem w lutym (a planowałaś w maju jak dobrze pamiętam), to czy już wtedy brałaś te suplementy i stosowałaś dietę (jak długo) i czy twój M też dietka i suplementy już wtedy łykał? I Ty masz chyba konflikt serologiczny tak? Pytam, bo też mam (ja 0rh- a mąż A rh+), już to było poruszane na forum i wyszło, że to nieprwda, że przy konflikcie jest duże prawdopodobieństwo dzieci tej samej płci. Nurtuje mnie to bardzo....

Elmo, testów porannych nie robi się z rana gdyż po nocy mocz jest zagęszczony i może wyjść fałszywie dodatni. Polecam strone Mojaowulacja.pl - Z nami pomy�lnie zaplanujesz swoj� ci���.
Jak to masz imiona dla córki? Szykuj sie na syna kobieto :tak: Znajoma mi mówiła, że cos w tym jest, że jak sie ma imie wybrane przed ciążą to takie dziecko się urodzi :) Sprawdziło to się jej i jej znajomym i nawet mnie :) W pierwszej ciąży od razu mówiłam do brzusia Kubuś a w drugiej długo myślałam, że to córka będzie ale i tak miałam wybrane imię dla drugiego syna Krzyś. A teraz mam już od dawna dla córci :))

Idę kąpać starszaka, dziś jestem sama w domku z dziećmi, M na baletach :)

Buziaczki :****

reklama
maran-atha witaj! :-)
My tu w większości jestesmy mamami dwójki dzieci tej samej płci i planujemy następne innej :tak: Ileeee my mamy rozterek.... ale do odważnych świat należy ! :)

eden kochana mi sie nic nie sprawdza ani chińskie kalendarze ani wybrane imiona bo Ala miała być Tobiaszem a Maja Jaśkiem hehehe

Bralam suplementy 3 miesiace.maz tez ale nie wszystkie. Dieta tez byla ale nie rygorystyczna .konflikt jest u nas ja mam 0- a maz A +.W tej diecie to jogurty tylko naturalne?bo ja ich nie lubie.

Andziak, konflikt identyczny jak u mnie :) Jeszcze żaden kalendarz chiński mi się nie pokrył w 100%. Tylko z familie :\

aha, jogurty naturalne tylko :( ale mozna je "podrasować" np. suszoną zurawiną, zmielić na kawałki gorzką czekolade i wrzucić trochę albo dodać troche miodu :)

Ostatnia edycja:
Hello! Dzięki dziewczyny za pokrzepiające słowa otuchy :)

Ewelin, wtedy jeszcze nie wiedziałam o bransoletkach ale dużo czasu spędzałam koło gigantycznej lampy solnej :)

Elmo
, wieczorem lub rano notuje się najwyższe stężenie LH ale nie poleca się wykonywania testu owulacyjnego z pierwszego, porannego moczu gdyż rano mocz jest zagęszczony, więc w niektórych przypadkach wynik może być fałszywie dodatni. Ja, gdy test z porannego moczu wyjdzie dodatni, zrobiłabym drugi po np. 2 godzinach (piłabym jak najmniej), jeśli też będzie dodatni to wówczas zapewne pik był w nocy albo rano :)

maran-atha, witaj na pokładzie! :)

maran-atha witaj

Eden my z mężem też mamy niezgodność... Aż się przestraszyłam, że dzieci mogą być tylko jednej płci. Przewertowałam internet i to chyba jednak nie ma wypływu na płeć.

reklama
Dziewczyny to nie prawda, ze przy konflikcie dzieci 1 płci :) u mnie w domu mama z ojcem maja konflikt a ja mam 3 braci wiec daje rade i dziewczynke począc ;) ja bym chciała rade na chłopca :) jest jakaś dieta? suplementy? kiedy nalezy współżyć itp? U mnie ciązko owu określić dokładnie bo mam róznej długości cykle od 29 dni nawet do 49 w tym sa i bezowulacyjne... róznie bywa najczęsciej sa 33-34dniowe i przy dziewczynkach owu miałał ok 19/20dc :) poki co zbieram informacje bo mnie ten synuś mamusi kusi, ale decyzji jeszcze zadnej nie podjełam...

Do góry