reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja urodziała 13 września. Mały ważył 4600 dlatego miałam cc. Na razie karmię go tylko piersią, ale ładnie przybiera na wadze, nawet bardzo, do pracy wracam za jakiś czas więc powoli będę mu coś dodawała.

Ostatnia edycja:
reklama
Sofi tez bylam na kafe :-p i tez tylko postawilam na staranka przed owu wapn i magnez tylko ze u nac to bylo 24 godziny przed pozytywnym testem ale gdy probowalismy wczesniej nic nie wychodzilo przez 6 miesiecy o PH nie mialam pojecia ze takie istnieje a sluz mialam mega plodny prejzysty myslalam ze pzy inny nie da sie zajsc w ciaze :-p:zawstydzona/y:
reszta zaczelo mnie to dobijac a ja juz chcialam byc w ciazy bo u nas tez prawie 6 lat roznicy tylko ze ja juz chcem sie starac zeby teraz byla mniejsza roznnica wieku i poza tym odchowac i koniec z pieluchami a nie znow za pare lat pampersy itp :tak:

A wiesz Daria, że ja też mam mały problem z brakiem@. Dostałam pierwszy raz po porodzie 21 grudnia i do tej pory nic. Ale już tydzień temu zrobiłam test i na szczęście -jedna kreska. Czytałam, że tak może na razie być. Chociaż po pierwszym syniu dostałam też po 3 miesiącach, a następne już cały czas regularnie, a teraz jest inaczej.

wiecie co chyba ta ilosc seksu to nie ma roznicy my przy pierwszym kochalismy sie codziennie a przy drugim co 2 dni i i tak chlop czy przed czy w owu chyba chodzi tu tylko o to PH dlatego niektore babki maja nawet synow z 5 dni przed bodajze EWCik tak miala z kafe dobry sluz i tyle.A moja mama mowila ze mnie zrobili po skoku temperatury bo jej mowilam o tej metodzie przed owu jak sie staralismy o 2 dziecko :-D wiec ja bede polegac tylko na tym PH i jak najgorszym sluzie najwyzej nie bede wcale w ciazy...

Myszka ja też jak widać z opisu coś wiedziała, ale nie wszystko, też o ph nic, o śluzie, zakwaszaniu i o tylku suplementach. Ja planuję poczekać, bo po takiej przerwie inaczej podchodzę do macierzyństwa i tęskini mi się do tego wszystkiego. Więc podchowam niunia i myślę, że za 4 lata, a przez ten czas będę zdobywać wiedzę jak zaplanować córcię.

SOFI DARIA spoko to nie ciaze tez tak mialam i dalej mam z tymi @ chociaz roznie to bywa ja urodzilam w grudniu a moja kolezanka w pazdzierniku czyli jej cora jest starsza od mojego malego o 2,5 miesiaca i teraz w grudniu urodzila znowu na dodatek tego samego dnia co ja rok wczesniej 24 grudnia ale chodzi mi o to ze zaciazyla w pierwszym okresie po porodzie czyli jak mam miala kolo 5 miesiecy nawet nie mogla stwierdzic kiedy zaszla dopiero lekarz jej powiedzial ze bylo to w marcu :-p

sofi gdybym nie przyspieszala porodu to tez bym urodzila 13 (zdanie polzonej ) ale urodzilam 12 na moja prosbe:)no moj syn nie byl taki duzy 3300 :)mama nadziej ze z ta @bedzie jak u ciebie i przyjdzie u mnie w kocnu :)

Dlatego zrobiłam test, a poza tym sexik zawsze z zabezpieczeniem, więc u mnie sznse małe. Mam nadzieję, chociaż nigdy nie ma 100% pewności. Lekarz proponował mi wkładkę, ale ja nie jestem przekonana... poza tym znajoma urodziła w sierpniu 3 dziecko, nieplanowane, mając założoną wkładkę.

Sofi niezły tez twój maluch...moj miał 4820... i tez ładnie sie chowa...a co do @ to j puerwsza dostałam 12 miesiecy po porodzie a później po pół roku i juz regularnie(karmiłam 2,5 piersią ale wprowadziłąm pokarmy juz od 6 miesiąca) z tym ze mój starszy to wisiał na cycu..a teraz małego karmie co 3-3,5 h i starcza mu...w nocy zdarza sie nawet 6h.
...czyli dobrze rozumiem nie wazne jest ilosc przytulań i kiedy?? wazne aby było zachowane ph i bez sluzu tak??i dieta oczywiscie ale to wszytsko prowadzi do jednego czyli zakwaszenia organizmu...

reklama
Ja termin miałam na 20, ale pierwszy i drugi synio dokładnie tydzień przed terminem i obaj czwartkowi. Tak nie chciałam urodzić 13 ale siła wyższa, wszystko się zaczęło nad ranem i nic nie mogłam zrobić. Ale co to za różnica. Ktoś musi rodzić się 13:-D

Do góry